Davulculara 2 Sorum var :)

S

srcn1993

Merhaba ben sercan, yaklaşık 5 aydır davul çalıyorum. elimde ashton set var.. ilk aylar tatmin etsede kendimi geliştirdikçe çıkan tonlar hoşuma gitmemeye başladı..

1. sorum... Evans veya remo deri taktırsam beni tatmin edermi, studiodaki tonlara yaklaşabilirmiyim?

2.sorum... örnek.. tama marka tom a ve ashton marka tom a aynı deriyi takınca tonlar farklımı çıkıyor

umarım anlatabilmişimdir..

herkese iyi günler
:)
 
tabiki sustain ve eq konusunda agacın etkisi cok büyük ama deriler ev icin ideal bi modifiye olur iyi bi set alcak paran yoksa diye.paran oldukca ekipmanını degistirirsin ama maddiyata cok koymadan ashton deri tonlarını ezecek tonlar alabilirsin.stüdyo tonları ev ortamında biraz zor kanımca.
 
Tabiki kesin olan; ashtonun stok derilerinden çok daha iyi olacağıdır.. ashton un üzerinde kaliteli olmayan deriler olduğunu düşünüyorum.. evans veya remo nun yağlı derilerini kullandığın zaman farkı anlayacaksın..

Bilinirki dünyanın remo en iyi 1.deri firması, evans dünyanın en iyi 2.ci deri firmasıdır.. ama arada uçuk bi fiyat farkı yoktur. Çok yakındır fiyatklar.. Tom lar konusunda 2 sinden birini tercih edebilirsin.. trampete gelincede, düşük kalitedeki trampetlere evansın 1.en uçuk fiyattaki deriyi tak, 2.en düşük fiyattaki deriyi tak; sonuç olarak düşük kalitedeki daha iyi bi sound sağlıyor.. Trampet konusunda evans ın en ucuz trampet derisini tavsiye ederim..

Şimdiiiii; anlattıklarım neticesinde tonların davulun stok haline göre çok değişecektir ama kaliteli davulların soundu gibi olmayacaktır.. Kii; kaliteli davulların düşük serilerinden çokta kötü olmayacağıda bi gerçektir.. Çünkü edizkralll ında dediği gibi sustain eq derinlik ve o tınıyı alabilmek davulun kontraplak dan değilde, kaliteli ağaçlardan olmasından kaynaklanıyor..

Bütçen kaliteli davula uygun değilse derileri değiştirmeni ve KESİNLİKLE ring kullanmanı tavsiye ederim..
 
Geri
Üst