RG2550 Ayar Sorunu ve Akord Sorunu?

  • Konuyu açan Episode13
  • Başlangıç tarihi
E

Episode13

2.el bir rg2550 aldım ilk defa fr kullanıyorum gitarın kilitlerini açıp akort yaptım sonra tekrar taktım şimdi gitarı yüz üstü koyduğumda akord - ye kaçıyor gitarın yüzünü (önünü) yukarı tavana dogru tuttugumda akort + kaçıyor kucagımdayken bilmiyorum ama anlamadım aslında böyle bir sorun olması normalmidir ben kucağımda düz tutarak akord ediyorum.

Teşekkürler.
 
floyd rose gitarlarin iyi ayarlanmasi gerekir.yoksa gitardan memnun degilim'e kadar gider.bence bir kere ayarlat.sonra hic akort kacirmama gibi bir olayi yoktur kacirir dogaldir.ama iyi ayarlanirsa minimum seviyede akort kacirir..
 
floyd roseden kaynaklanan bi sorun o çok ince ayarlanmalı ve ekstradan çalma pozisyonunda ayarlarsan bi sorun teşkil etmez yani tam kucağında olcak hem gitarın öle tavana doğru aşağı doğru ne işi var düz tut :D bu arada konserlerde dikkat edersen işte o floydlı gitarlarda o akort kaçırma dediğin şeyi yaparak çok güzel tınılar elde ediliyorki bayılıyorum yani okadarda kötü değil :D
 
Episode 13 (sevgili refik) gitarı sana satıyorken FloydRose sisteminin ayarlarının iyi öğrenilmesi ve kullanımının alışılması gerektiğini, zahmetli bir iş olduğunu (her zahmetli iş gibi öğrenildiğinde keyifli olabileceğini) anlatmaya çalışmıştım...

Özellikle şu bağlantıdaki bilgiler çok faydalı;
Floyd-Rose Hakkında Herşey
Mümkünse bunları iyice öğren.

Makaleye göre tremsetter'ın FloydRose sisteminin bu tip sıkıntılarını da giderebildiği görülüyor.
Hipshot tremsetter'ın sitesinden okuduklarım da sağlıklı çalışır durumdaki bir FloydRose sisteminin rahatsız edici yönlerini (yayların tellerdeki titreşimi soğurması neticesinde ton ve sustain kayıbı, bend anında alakasız tellerin akort kaçırması gibi) ortadan kaldırabildiği yönünde.
Tremsetter malesef Türkiye'de kolayca bulunamıyor.
RG2550'den önceki FloydRose'lu gitarımda (cort viva gold 2)akort kaçırması problemi ile karşılaştığım için temin etmeye çalışmıştım.
O ara RG2550'yi alınca tremsetter'ı kullanma ihtiyacım kalmadı.
Lakin bu tip tavana ve yere doğrultulduğunda olan hadiseleri de düşünmemiştim.

Ayrıca ucuz ve kökten etkili "floydrose'u ağaç ile bloklamak" yöntemi mümkün.
Bu durumda gitarın sabit köprülü bir gitar gibi akort ve sustain yönünden kararlı hale geliyor ama tremoloyu kullanma keyfinden fedakarlık ediyorsun.
Bu ve bunun gibi yöntemler, FR'nin mekaniği, artıları ve eksileri yukarıdaki makalede güzelce anlatılmış.
Sabırla okumanı tavsie ederim.

Saygılar ;)
 
Geri
Üst