Peavey Classic20 için lamba ve reverb pedalı önerisi

U

ulutay

Herkese selam,
Bir Peavey classic 20 amfim var.Bunun lambalarını değiştirmek istiyorum.EL84 ve 12AX7 lamba önerileriniz nelerdir?Ayrıca bildiğiniz gibi bu amfide reverb yok.Piyasada bulabileceğim,çok pahalı olmayan reverb pedalı önerileriniz nelerdi?Bazı forumlarda okuduğuma göre Boss SD-1,Ibanez TS-9 veya Ibanez TS-808 pedalları bu amfi ile oldukca uyum gösteriyormuş.Benim için Ibanez TS-808 çok pahalı.Belki diğerlerinin ikinci elini bulabilirsem,alabilirim.Sizlerin bu konulardaki öneri ve fikirleriniz öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
JJ Tesla hakkında güzel şeyler duydum.
Pedal için ise öncelikle SD1'i dene, hem ucuzdur. 2. el alıp denersin, daha sonra satıp sırayla denemeye devam edersin. En güzel fikir edinme yöntemi bu.
 
elektro harmonix lambaları en iyileridir kullanabileceğin amfide ömrü 10000 saat diye geçer hadi yarı yarıya olsa 15 sene ömrü var demektir.hem sağlamlık garantilidir de tabi sen ekstra bir durum oluşturmazsan amfide.reverb daha kolay bir seçenek.aslında 100 dolar civarında hepsi de işini görecektir kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Cevaplar için çok teşekkür ederim.Power lambalarını tesla aldım.Diğer lambaları araştırıyorum.Reverb olarakda boss aldım.
 
Rica ederim, yardım ettiysem ne mutlu.
Umarım eşli almışsındır lambaları. Pre lambalarının da birini mutlaka low microphonics olarak almanı öneririm. İlk pre lambası etkiler bayağı sesi. Abuk subuk gürültüler başını ağrıtmasın.
Eğer boss tatmin etmezse modifiye ile (mümkün mü bilmem araştırman lazım amplini) reverb entegre edebilirsin.
Ayrıca sormamışım, neden pedal almak istiyorsun? Tatmin etmeyen yanı neresi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Selam,
Evet power lambalarını eşlenik aldım.12AX7 ler için Tungsram/Haltron üzerinde duruyorum.Üzerindeki eski lambalar EI idi.Bana biraz mikrofonik geldi.Tungsram/Haltron için iyi yorumlar okudum.Reverb,amfinin orijinalinde yok.Zaman zaman iyi oluyor.Onun için aldım.Dünde bir tane ibanez ts-9 buldum.Çok uygun fiyata.Galiba onu da alacağım.Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst