Waveterminal 192M bilgi paylaşımı

Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık iki haftadır sitedeki forumları takip ediyorum. Ben de evde kendi başıma müzik yapıp kendimi tatmin etmeye çalışıyorum. Buradaki arkadaşlar, ustalar sağolsunlar çok güzel bilgileri paylaşmışlar. 1 hafta öncesine kadar creative platinum 5+1 vardı. Müziği creative le yapmanın yanlış iş olduğunu turkrock forumlarından yola çıkarak anladım ve bir kart almaya karar verdim. compel cmtesi günü kapalıydı, motif muzik'te de waveterminal 192M vardı. Kararımı verdim ve aldım. Ancak elimdeki ekipmanlarla biraz olsun uyum sorunu yaşıyorum.
amd kt600 board
2500 athlon işlemci,
256 mb ram (az biliyorum :))) updagrade edecem
64mb ekran.
inspire 5200 5+1 kolon.
basit bir midi keyboard (4 okt)
shure sm58 mic
ve line in gitar...

Sorunum şu 192m'in 8 out'u var, ama center'dan ve sub dan ses alamıyorum. Outputları software tarafında 1,2 ya da 3,4 vs.. şeklinde ayarlayabiliyorum.
Ayrıca, kartın üstünde dsp effect yok. cubase'den insert edilebilir ok. bazen arkadaşlar geldiğinde canlı olaylara girip keyif alıyorduk creative'de. Şimdi böyle bir imkanımız kalmadı sanırım? ya da bu tür kartlarla canlı çalıp söylemek için nasıl bir yöntem izleniyor bilmiyorum.

Ben şöyle düşündüm. Creative'i de install edip 192m spdif out creative spdif in (ya da optik) olarak yaparım diye düşündüm. Bu durumda hem dsp olayını çözmüş hem de 5+1e uyum sorunu ortadan kalkmış olabilir diye düşündüm ancak denemediğim pci slot kalmadı creative kartı bir türlü düzgün çalıştıramadım. Creative Application'lar açılmıyor, Failed to load plugins diyor ve dr watson alıyor. Bu da ayrı bir konu:)) Üstadlar cevaplarınızı, yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Saygılarımla.
 
ESI Pro kullanan biri, ne güzel. :)
Bende bir ara wamirack almaya niyetlenmiştim.
Sorununa gelelim; büyük ihtimalle Direct Monitoringde kastırıyorsun, onun için Devices>Device Setup>VST Multi Track buraya geldikten sonra direct monitoring şıkkındaki çek işaretini yolluyosun.

Creative işine gelince, bas kıçına tekmeyi creative ile falan uğraşma, Creativede dsp falan demişin o kısmı anlamadım dsp falan yok ki.Sen benim dediğimi bir uygula bak bakalım sorunu halledebilecek misin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Abi tavsiyelerin için çok çok teşekkürler. Şuan deneme şansım yok ama akşam 18den sonra ilk işim o olacak. Bu arada dsp (digital signal processing) dediğim olayı direct monitoring olayı çözecek gibime geliyor.
Motif müzikle tanışmamın sebebi ve bir waveterminal almamın sebebi taksimde aranjor bir arkadaşla tanışmam oldu. Kendisinin de wamirack kullandığını söyledi ve fiyatı da aşağı yukarı 300$ dedi. Kartı bayağı bir övdü ben de niyetlendim incelemek istedim. Ancak kartın 600$ civarı olduğunu öğrendim. Sonra satıcı luna 2'den bahsetmeye başladı. Kartın üzerinde 3 tane dsp chip var. Ancak digital mixer'in yoksa girme bu işe dedi. Fakat şuan bu cumartesiye kadar bu karttan istediğimi alamazsam gidip luna 2 ile change etsem mi diye düşünüyorum (böyle bir şansım var) fiyat olarak pek fazla fark yok.

Saygılarımla
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bu arada dsp ile ilgili açıklamanı yanlış anlamışım. Creative'de en azından reverb le anında kayıt falan yapabiliyorduk. Kastim oydu.
 
creative de programlanabilir emu 10k1 veya 10k2 DSP mevcut ve gayette kaliteli ... eger tam anlamıyla kullanmak istiyorsan kx driverlarla bir denemelisin.. tek sorun 48khz de takılı kalıyor..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
üstadlar hadi bu inspire 5200 kolonlardan da vazgeçtim değiştirsem bu 192m denen meret hala teneke gibi ses vermeye devam edecek mi? sinirlerim hat safhada gittim 350 $ verdim duydugum sese creative kart on basar durumda((. daha kayıt yapamadım o da cabası .. nolursunuz atalay abilerim machem abilerim derdime çare... çöpe mi atıyım bu sistemi yoksa gidip bi anfi mi alıyım beni ne keser. ayrıca microsoft ses kontrolü üzerinde 3 tane o da playback için ayar var. midi synth ve master vol. record'da hiç bişey yok. bu kartın soft'u da hiç user friendly denen cinsten değil.

bu teneke ses yüzünden kafayı yemek üzereyim. yardım lütfen. ne yapmalıyım... yanlış mı iş yaptım. kanmadım ama ozan doğulu bile evde bu kartı kullanıyor dediler alırken:()()()()
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
lead kartı çoktan çıkardım selçuk abinin yazdıklarından sonra... :((( ayrıca sblive'dan da sanırım indirdim o sditeden o driverlerı aynı gün uninstall ettim.. sevemedim yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Selçuk abi bu arada malesef zaten default'da dircet monitoring seçili imiş. Yine default olarak dma seçili imiş diskim yine malesef bios'tan onboard ses kartı olaylarını disable etmişim. Yani bi işe yaramadı. Şansızlık peşimi bırakmıyor şöyleki kartı alığım motif müzik genel müdürünü aradım. pc başında mısın dedi. İşteydim akşam ara dedi teknik bir arkadaş var onla görüş yediye kadar akşam burda dedi. eve uçarak geldim ve apartmana girdigim anda elektriklerin kesik oldugunu öğrendim. istanbul bostancı... kafayı yedim ve sonra kimseyi bulamadım. yarın onlardan da bilgi alacagım ama bu gece kesin burda cevap bekliyor olacagım sizlerden...

saygılarımla..
 
Direct monitoring seçili olmayacak zaten.Uncheck edeceksin.Şu uncheck lafının Türkçesini bulamamıştım haklısın yanlış anlamakta.Bu arada luna çok daha zor bir karttır hatırlatayım.
 
abi uncheck de denedim denemediğim şey kalmadı. kartı iade de edebiliyorum. compelin yolunu tutacagım. bir önerin olabilir mi? Ayrıca zor olması ayrı bir durum altından kalkarım yeter ki ürün hakettiği paranın hizmetini versin bana. benim ihtiyaçlarımı karşılasın sorun etmem hiç bir şeyi.
 
Bu kartın directwire denen bir aplikasyonu var onu kurcaladın mı hiç?Büyük ihtimalle sanal olarak bağlantıları ordan yapıyosun.Şu an anca bu kadar yardımcı olabilirim.Ama Serhat veya Bahadır Bey yardımcı olurlar sana.
 
Abi selam,
directwire olayını çözdüm onla ilgili bir problemim yok. Motif beni kartın birebir supportuna yönlendirdi. Bazı olayları çözdük. Adam kap kasayı gel dedi. Bugün akşam işten erken çıkıp gideceğim. Gelişmeleri aktarırım. Selçuk yardımların ve ilgin için çok çok teşekkürler.
 
katettiğim yol:
bu işin piiri olduğuna inandığım ceyhun koru... kasayı kap gel dedi. tuttum tünelin yolunu...adam bios'tan girdi cubase'den çıktı. bios'ta çoğu gereksiz mainboard utility'lerini disable etti. cubase açtık makine can çekişiyordu. Ne diskte yer var ne de ram yeterli durumda. bunları upgrade ettim. (3*256mb ram 120gb disk.) daha sonra bütün gürültülerin kablolama tekniğinden olduğunu söyledi. mikrofon kablosu balanced olmalıymış. kısa devre bağlanmamlı imiş. kendi kabloasu ile giriş yaptık. hücum kayıt için yeni bir bus ekleyip test yaptık. makine can çekişiyordu tam anlamıyla bir test yapamadık ama kartı geri vermekten vazgeçtim. temiz kayıt yapabildigini gördüm. Sonuç olarak yapmam gereken son 3 hareket kaldı.
1 behringer'in 4 kanallı küçük bir mixer'i haber bekliyorum bir arkadaştan... 2 anfi bugün kadıköye gidiyorum bakmaya:) 3 kolon. Yani creative ile alakalı ne varsa elimde atıyorum. satıyorum:))

saygılar..
 
Metto, öyle pazardan domates alırcasına Kadıköye gittim bir amfi iki de kolon kaptım geldim tarzı bir işe kalkışma sonra üzülebilirsin.
Sana tavsiyem, bir kaç saatini ayırıp forumu iyice okuman.Kim ne kullanıyor neyi tavsiye ediyor bir iyice oku derim ben.
 
canım abim yaa sağol.
tanıdık bir yer burası change olaylarına girebilirim. ne aldım ne verdim anlatıyım. kenwood krfv5030d hem stereo hem surround. iki tane de sony ss-s3 kolon aldım. coaxciel or optical girmeye çalışıyorum alete başaramadım. konuşturamadım kartla anfiyi. ama phono olarak iki tane kablo yaptım. (kaliteli kablo ve jacklar) çok kötü bir ssssss var background'da. bu olayları çözmeye çalışıyorum şimdi. tek temennim allahtan sabır:)))
 
bu arada record kalitesi süper. ama playback olarak bu kombinasyonda analog girişte ssss duyuyoum. sinir ve hırstan dolayı (artık müzik ve beste yapmaya devam etmek istiyorum sıkıldım sistemle uğraşmaktan) açtım kesenin ağzını...
 
sorunlarım bugün sonlanacak inşallah. En belirgin sorun, karttan digital out yaptığımda wavelab winamp gibi programlar sesi eşit iki kolona dagıtabiliyor. Ama cubase'i açıp busları tanımlıyorum. Denemediğim output port kalmadı; ses tek kolondan geliyor:(( var mı karşılaşan? çözen? öneri?
 
Geri
Üst