Gig bag mi hard case mi?

Hardcase'in yolculuklarda v.s. aleti korumasının dışında diğer bir özelliği -özellikle akustik enstrumanlar için, fakat değerli elektrikli enstrumanlar için de geçerli- enstrumanı muhafaza ederken, nemden, güneş ışığından ve ısı değişikliklerinden korumaktır. Hatta çok pahallı olan bazıları hava bile geçirmiyor ve içerideki ısı ve nemi devamlı sabit bir değerde tutuyor. Bunu size de öneririm. Hardcase'iniz varsa, içine küçük poşetler halinde bulunan silicagel parçacıklarından koyun.
 
Taşıması zor diyip sıyrılmayın aradan, gigbagler hardcase kadar koruyamaz gitarı, önce hardcase i alın, sonra gigbag alırsınız duruma göre, gigbagin taşıma dışında hiç bir kolaylık yada koruma sağladığını sanmam, bildiğin bez, ne kadar koruyabilir ki...
 
-Senelerdir hardcase taşırım,anamı ağlattı meret,taşıması zor tabi ama üstüne çıkıp top oynasam bile sevgili gitarım emin ellerde.Sağa sola çat çut vursanda problem değil.Ama gıcık yanları yolculuklarda cidden bela oluyor hem karşılaştığın muameleler,hem de üzerinde toplanan dikkat rahatsız ediyor.Hele uluslararası yolculuk yapıyorsan panayır panayır ehueh :)
-Gigbag kullanmadım ama kullananlarında memnun olduklarını görüyorum,duyuyorum.Mesela bende edinmeyi düşünüyorum kısa mesafeler için.Ritter lerin kaliteli malzeme ve işçilik kullandıkları belli,bi göz atmak lazım.Hardcase de ise tek kelimeyle SKB yi tavsiye ediyorum,inanılmaz sağlam bir case.
 
2,5mm koruma malzemeli gigbagimle güzelim gitarı bir kere vurupp boyasının attığına şahit olduktan sonra lanet olsun, gitarıma kaslarım feda olsun diyip hardcase aldım. İçim rahat oraya buraya çarpa çarpa gidiyorum :D gigbag bazen kullanışlı oluyor daha önce yazıldığı gibi. Ama siz dikmen gibi bi yerde elinizde gitar ile dolmuşa otobüse binmek zorundaysanız. Siz dolmuşa bindikten sonra dolmuş yokuş aşşağı 100km hız 4 saniyede ulaşma sınırını zorlarken elinizde gitarla çok zor anlar yaşayabiliyorsunuz. Tam oh be kurtulduk derken yokuş aşşağı basarken bir yolcu gören şoför freni koyduğu anda ön tarafa doğru gitar ile beraber yuvarlanmak an meselesi.... Araba vs varsa o zaman gigbag derim. Bir de Tribal planetin gerçekten çok sağlam gigbagleri var illaki gigbag diyenlere onları tavsiye ederim. Tabi onlarında bazı modelleri var hafif malzemeli hardcaseler kadar ağır oluyorlar :D
 
Benim hardcase gibi gigbagim vardı.Gitar şeklinde kumaş kaplı içi köpükle sertleştirilmişti.Ben hardcase diye aldım sonra gigbag dediler ama gigbaglaerde koruma oluşturacak herhangi bir sert yapı bulamamdım darbe aynen gitara iletiliyor gibi ve de gitar içerde sabit değil gibime geliyor.
 
hardcase ile yolculuklarda (ucuslarda ozellikle) cok sorun yasaniyor orasi bir gercek.mesela turkiyede sevgili minubuscu dolmuscu amcalarimiz muzigi kasetten ote birsey olarak dusunmediklerinden elinizdeki aleti bavul sanip siz onu iceri sokmaya ugrasirken kapiyi ustune kapatabilirler , yada sert firenlerle sizi minubus icinde cesitli turistik yolculuklara cikarabilirler.ama sagladigi koruma genelde sadece darbe ile kalmiyor bazi gitarlarda kullanilan boya isi degisimi veya gunes isigindan asiri etkilenebiliyor bu hardcase ile cok dusuk bir ihtimal(zira gerceklesmesi icin saatlerce sicak biryerde kendinizi denemeniz gerek bence gitardan once siz gidersiniz.).tellere gigbaglere oranla cok daha fazla dikkat eder sevgili agir siklet hardcaseiniz.Ote yandan ucus ve guvenlik kontrolunde o ne ole la o tufekmi diyen cok cikar(bana bir denk gelen muzik bilgisi en yuksek gumruk memuru o tufekmi org mu demisti tebrik ettim kendisini en azindan muzik aleti olabilecegini akil eden ilk olmustu.).Ucakta bagaja verirseniz cesitli zorlama belirtilerişyle her havayolu sirketinde karsilasabilirsiniz(ben lufthansa ile 3 fragile etiketiyle yasadim.).
 
ben de değerli bir gitar almak üzreeyim ve en iyi şekilde korunmasını istiyorum fakat şöyle bir sorunum var : gitar hardcaselere sığmıyor !
gigbage mahkum kalıcam.. acaba ne kadar korur :S
 
dorlin sen v yada explorer gövde gitar alıcağın için sen asıl zorunlu hardcase alıcan gig bag bulman çok zor. Hertürlü gitarı alan hardcaseler var baya büyük onlardan düşün sivri uçlara çok zara verisin hardcasesiz.
 
Geri
Üst