Angel Metal Fest-3@Ankara Yolcu Rock Bar

i211523_angelafissiteicin.jpg


Angel Metal Fest-3@Ankara

8- 15 Kasım 2009 tarihlerinde Ankara YOLCU ROCK BAR''da yapılacak olan ve Ankara'nın sayılı gruplarının sahne alacağı ANGEL METAL FEST-3'de sizleri de izleyiciler arasında görmek bizler için mutluluk kaynağı olacağı gibi umuyoruz sizler için de güzel olacaktır.

Efes,Binboa ve Redbull'un sponsorluğunda düzenlenen bu festivalde , Basın sponsorlarımız olan Hürriyet , Milliyet ve Radyo Hacettepe'ye , reklam konusunda her zaman destekçimiz olan internet sitelerine , yıllardır hep yardımcı olan ve yardımcı olmaya devam edecek Yolcu Rock Bar sahiplerine teşekkür ediyorum.

Sonradan dahil olan , hem organizasyona hem de gruplara çok büyük katkısı bulunan Stüdyo D'ye minnettarım.

Çıkacak olan gruplar ve biografileri :

Yolcu Rock Bar - 8 Kasım 2009 Pazar

Magick - http://www.myspace.com/magicktr

Magick, 1999 yili basinda, vokalde Mehmet Nalbantoglu, gitarlarda Çaglar Sönmez ve Eren Ayintap, bas gitarda Ege Yildizoglu ve davulda Muratcan Akçay’dan olusan kadrosuyla müzik kariyerine basladi ve 1999 ODTÜ Bahar Senliginde ilk konserini verdi. Baslangiçta Iron Maiden, Megadeth ve Metallica agirlikli cover yapan Magick, kuruldugu zamandan beri çizgisini bozmadan klasik heavy metal ve thrash gruplarinin parçalarini yorumladi.
1999 sonunda Ege'nin egitim için Amerika'ya gitmesiyle yerini Ankarali gruplar Tayga ve Crossfire'dan Bülent Aksoy aldi. Bülent'le beste yapmaya baslayan Magick, MBM’den Mustafa Kaya'nin Bülent'in yerine geçisiyle bir kadro degisikligi daha yasadi. Bu kadrosu ile 1999-2001 yillari arasinda basta ODTÜ etkinlikleri olmak üzere çesitli yerlerde birçok basarili konsere imza atti. 2001 yilinin basinda Eren’in Istanbul'a yerlesmesiyle yerini Levent Gasgil aldi. Bu son kadro ile grup beste çalismalarina daha da önem vermeye basladi ve bu özgün çalismalarda da klasik heavy metal soundunu korudu.
2003 yilinin basinda Magick “Of Deceit and Love” adli 5 parçalik bir EP yayinladi. EP Türkiye ve yurt disinda basta Rock Station, Rock Hard ve Metal Hammer olmak üzere, birçok dergi ve webzine’den olumlu kritikler aldi. 2003-2005 yillari arasinda Rock Station Festivali, RockIstanbul ve ODTÜ Metal Günleri gibi birçok organizasyonda sahne aldi ve Türkiye’nin farkli sehirlerinde dinleyiciyle bulusma firsatini buldu.
Magick 2005 yilinda ilk albümünün kayitlarina basladi. Albüm kayitlari Ankara’da Stüdyo Raven’da yapilirken, prodüksiyonu Levent Gasgil ve Çaglar Sönmez üstlendi. Kayit, mix ve mastering ise Crossfire’dan Kaya Sevinç tarafindan yapildi.
Albüm piyasaya sürülmeden önce Çaglar Sönmez kisisel nedenlerden dolayi gruptan ayrildi. Bu ayriligin ardindan, Magick 4 kisi olarak yola devam etme karari aldi, ve session gitarist olarak gruba konserlerde, Sinif 64 ve Dementia’da gitar çalan Berkay Demirer eslik etmeye basladi.
Magick’in “Stained Glass” adli ilk albümünün 2006 sonbaharinda Atlantis Müzik etiketiyle raflardaki yerini almistir.
Albümün çikisindan sonra session gitarist Berkay Demirer Magick'in yeni kalici elemani oldu ve grup 2. albümlerinin ön hazirliklarina basladi.

Betrayal - http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=185993435

Betrayal Taner ve Berkin tarafindan Samsun'da (2002) temeli atilmis bir grup. Taner, Berkin ve Anil üniversite için Ankara'ya gelince dagilan grubu 2006 Yili Mart ayinda tekrar olusturdu.
Davula Kerem'in katilmasiyla çalismalara baslandi.Ardindan “Mindcrime” bas gitaristi Onur da gruba katildi ve kisa bir sure içinde ilk konserlerini 2006 Mayis ayinda Ankara Üniversitesi bahar senliklerinde gerçeklestirdiler.
O günden beri de çesitli gruplardan cover parçalar çalarak ve kendi besteleriyle bircok senlikler ve bar konserlerinde sahne aldilar.
Daha sonra grupta Onur'un yerini Metin aldi.
2007 Eylül ayinda Anil'in da çesitli nedenlerden dolayi gruptan ayrilmasiyla ,Taner gitar-vokal görevini üstlendi.
Grup suanda cikarmayi planladigi albüm için bestelerini hazirliyor.

Revelation - http://www.myspace.com/revelationturkey

Grup 2001 yılında söz yazarı Baran Yaşar ve onun arkadaşları olan Hakan Güler ve Ertug Azeloğlu tarafından Fearlord ismiyle kuruldu. Baran bu evrede 47 sarki tamamladı. Fakat bu grup dağıldı. 2002 ve 2003 yıllarında Baran grubun eski davulcusu Burçin Ak ile tanıştı ve yeni bir grup kurdular ve böylece power/thrash grubu olan Revelation dogdu.
Baran ve Burcin yeni elemanlar aradılar ve böylece Basçı Atilla ve Gitarist Özum gruba katıldı .Bu dörtlü şarkılar için çalışmaya başladılar fakat vokalist yokluğu grubun şarkıları bitirmesine engel oluyordu. Bu evrede belli bir zaman ve uzun aramalardan sonra vokalist bulundu ve Anıl gruba katıldı. Grup tekrar başladı ve True Lies şarkısını kaydetti.
Grup içindeki problemler Anıl'ın ayrılmasina neden oldu ve Revelation tekrar bir vokalist aramaya basladi. Grubun eski ve kurucu elemanı olan Ertuğ askerliğini bitirdikten sonra gruba tekrar katıldı. Ertuğ'nun katılımıyla grup şarkı yazmaya odaklandı ve bir ayda 7 şarki kaydetti. Bir süre sonra yeniden şarkı yazmaya başladılar. Bu süre içinde grup bazı yerel organizasyonlarda sahne aldi.
Grup hem yerel organizasyonlardan hemde internetteki coğu dinleyiciden pozitif tepkiler aldı. Grup sessiz birkaç haftadan sonra, Özum Erdoğan'ın eğitimi nedeniyle Almanya'ya gitmesinden ve gruba karşı dikkatsizliğinden dolayı, tekrar eleman değiştirdi. Ondan sonra Mert Gülgün 2. gitarist olarak gruba kabul edildi.
Mert'de dikkatsizliği nedeniyle Özum ile aynı kaderi paylaştı ve gruptan çikarıldı. 2008 senesinin son aylarında gruba yeni gitarist Deniz dahil oldu. RevelatioN ikinci gitarist açığını kapadıkdan sonra yoluna her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam ediyor.

Rhadamantys - http://www.myspace.com/rhadamantysrockband

Köken
2005 yılının 2. Çeyreğinin son dönemleri. Yaz ve sıcak. Umut Küçüker ve Bora Gürçay, ufak bi stüdyonun ufak bi odasında çalışrken akıllarına yeniden bir grup toplama fikri gelir. Hemen internete
ilan verilir ve Engin Böke ile tanışılır. Engin Bökenin gitarist olarak alınmasına karar verirler ve böylece Rhadamantysin - o zaman bu isim akıllarında bile yoktur- temelleri atılmıştır.
Kuruluş
Aynı senenin son çeyreğine kadar 2 gitar ve bir davul olarak beste çalışmaları ve cover parçaların oturtulması yapılır. Fakat bir eksik vardır “Bass” gitar. Önceleri Bora bass gitar çalmayı düşünür fakat onun yerine başka bir bass gitarist almaya karar verirler. Böylece Burak’ın katılımıyla yeterli kadroya ulaşılmış, hemen cover listesi genişletilmeye çalışılmıştır. Tarz olarak Heavy Metal benimsenmiş bestelerde de bunun kokusu hissedilmeye başlanmıştır.
İlk Sahne
2006 nın başlarında artık stüdyoların boş duvarlarına çalmaktan tatmin olmayan grup, onlar için işlerini kovalayabilecek bir menajerle anlaşıp ( Burak ın yakın arkadaşlarından biri) Ankara şehrindeki Nedjima Bar’da ilk sahnelerini almaya başlamışlardır.
Rain Falls and I Shad a Tear
Sahnede ilk çalınan şarkı kendi besteleri olan “Rain Falls and I shad a tear” dir. İlk günlerden başlayan bir beğeni söz konusudur. Artık kendilerine güvenleri yerine gelmeye başlamış, sahnede değişik atraksiyonlara girme konusunda ilerlemişlerdir.
Rhadamantys Keşfi
Grup ilk sahnelerinin ardından bir isime ihtiyaç duyduklarının geç olsa da farkına varıp, gruplarına Rhadamantys adını vermişlerdir. Anlam itibariyle Mitolojide bir tanrı olarak kabul gören Zeus un oğlu, cehennemdeki yargıçların yargıcıdır. Fakat ne var ki akılda kalması çok zor bir isimdir.
Ayrılık
2007 yılında Basscıları Burak la yolları ayıran grup tekrar bir toparlanma sürecine girmiş, piyasayla bocalamış, dağılma eşiğine gelmiştir. Çünkü tatsız olaylar yüzünden grup elemanlarının şevki kırılmış, istekleri sönmüştür.
Uzun boylu çocuk
Ne var ki Engin Böke’nin internete verdiği ilan a Anıl Ertuğrul cevap verir ve ilk stüdyodan itibaren Rhadamantys ailesinin içine kendini dahil eder. Bu Rhadamantys in tekrar doğuşu, dirilişi niteliğinde bir harekettir. Anıl Ertuğrul’un Rhadamantys ailesine katılımının ardından Root Bar ve Yolcu in Rock sahneleriyle anlaşılıp haftalık programlarına başlarlar. 2008 in ilk aylarında, bir beste kayıdına ihtiyacı olduklarında hem fikir olunmuştur. Şu anda ki Menajerleri Hüseyin Aydın ın da Rhadamantys ailesine dahil edilmesi, bu tarihle çakışmaktadır. Hüseyin Aydın (artık sözleşmeli bir grup olan) Rhadamantys’in ilk resmi menajeridir.
In These Endless Wars – Rhadamantys in ilgi çekmeye başlaması
Eğer Rhadamantys ile ilgili 3. Bir doğuşun hikayesi anlatılacak ise bu kesinlikle “in these endless wars” demo sunun kayıdı olacaktır. 1 ay kadar süren bir kayıt döneminin ardından grup demosunu dinleyenlerinin beğenisine sunar. Bu demo da daha önceden bestelenen Rain Falls And I Shed a tear ın yanı sıra In these Endless Wars, Ask to the life, Mag kommen was will isimli parçalarında kayıtları alınacak, grup kendi şehirlerinde isimlerini iyiden iyiye duyurmaya başlayacaktır.(Tahmin edersiniz ki “Rhadamantys” ismini insanlara ezberletmek ne kadar zor olmuştur!) Daha önce bestelenen Pain Inside ve First Life, daha sonra kaydedilmek üzere ertelenecektir.
Gazeteler, Röportajlar, Konserler
In These Endless Wars’ kayıdı uğurlu gelmiş olacak ki, basında bir çok gazete ve derginin ilgisini çekmeyi başardılar. Atatürk’ ün de ses kayıdının yer aldığı şarkı geniş bir kitleye ulaşmış daha sonra “Metal Destanlara El attı”,”Destanlar Heavy Metalin Notalarıyla Yaşatılıyor” gibi başlıklar çoğu internet sitesinde ve gazetelerde yer aldı. O kadar yoğun bir konser temposuna girdiler ki, daha terleri kurumadan başka yerlere çalmaya gidiyorlar, konserden konsere koşuyorlardı.
2008 Sonu durgunluğu
2008 in sonlarına doğru bar programlarını bitirip konserlere kısa bir ara verdiler. Fakat bu sessizlik demek değildi ki çalışmayı durdurdular. Bu onlara tekrar stüdyoya kapanıp repertuvarlarını genişletip yeni besteler yapma fırsatı verdi.
Hala çeşitli yerlerde konser vermeye devam eden grup, bu yazının devamını gerçekleştireceği projelerle yazacak. Bora ve Engin hala gitar, Anıl hala Bass, Umut ise hala Davul çalıyor.

Galeyan - http://www.myspace.com/galeyantr

2007 yılı sonlarından itibaren Sedatif Etki projesi dahilinde müzik yapan Turan Soyözen, Çağrı Gençoğlu ve Murat Atamal, gruba ritm gitarist olarak Çağdaş Erenoğlu'nun dahil olmasıyla çalışmalarını hızlandırdı.
Dörtlünün müzikal arayışı şekillendikçe doğan vokal değiştirme ihtiyacı ile birlikte tohumları atılan Galeyan, Özgün Sinal ile oluşumunu tamamladı.
Tarz kaygısı olmadan müziğini yapan grup, şarkılarında kendini anadili olan Türkçe ile ifade etmeye devam etti.
Kendilerinin kurdukları Match Records çatısı altında kayıtlarını tamamladığı bestelerinin miksaj ve mastering çalışmarı şu an devam etmektedir.

15 Kasım 2009 Pazar

Suicide - http://www.myspace.com/suicidefans

Turkey's attitude to world music industry has changed when Suicide was founded by guitar player Erkan Tatoglu and his friends in 1989. In 1991, the first concert was given in Ankara, Talip cinema where the band played to an audience of aproximately 1300 people. After so many changes in the line up, Erkan moved to vocals and Hakan Kuscu joined the band as the lead guitarist in 1994. Esad Erbil joined in 1995 as the bass guitar player. The band's recent line up has formed after Caglar Yurut joined them in 2003.
In Turkey, the band took stage in more than 50 concerts mostly in Ankara, Eskiehir, stanbul, Bursa, İzmir, Kayseri and Mersin. The band, also known as the "Death Metal Titans" in Turkey has an EP called "Spiritual Mess" (2000), a split CD including this EP and an album "One of Your Neighbours" (2004). The debut album "One of Your Neighbours" contains 15 years of experience in 14 songs, that devastates the trends in todays death metal while combining the pieces from old school death metal to technical and brutal death, had excellent interpretations from the media. The band has participated in various radio programmes, magazines and webzines. Apart from the fascinating music, the lyrics also hammered on the listeners. The song that gave its name to the album is about suicide bombers; "the innocent is murdered on the streets, unknown enemy masturbates..", "enemy is close; one of your neighbours, wishing to kill you...". Still facing terror, "Terror Preached" contends "built factories by the cheapest ways.., mobile bio weapons, a trigger, a button, to lead to perfect mayhem, to end it all...", "the game is set to rule the whole world, to gain more, to become a god...". The social content continues with Turkey's natural disasters; earthquakes in "Buried Alive". This time the lyrics opposes greedy contractors that built weak constructions: "Greedy structuring, consumption of nature, purged the cities...", "neither age nor sex determined when they exhume the bodies...". More can be found in the album, but the one that accuses politicians and army; "Worms Stuck on a Sphere" states: "Blood thirsty carnivores wearing uniforms splatter blood on everyones future, can you purify by acting innocent, they spill blood you lick their boots..".

Ehrimen - http://www.myspace.com/ehrimen666

1993 cikisli Necrophilia isimli black-metal grubunun kurucularindan olan Murat Ozturk, Necrophilia'nin dagilmasi uzerine yeni bir projeye yoneldi ve haziran 1996'da yeni ve metal piyasasinda onemli bir yere sahip olan Ehrimen'i kurdu. Ilk kadro 4 kisiydi ve kadro; Birkan Kaya-Vokal, Murat Ozturk-Gitar, Doruk Oren-Bas Gitar, Onur Pehlivan-Davul'dan olusuyordu. Grup bu kadroyla calismalarina devam ettikten sonra bir takim eleman degisiklikleri yasadi, kurulduktan bir yil sonra ilk demo "Diabolical Carnage" cikti. Bu demo simdiye kadar Turkiye'de cikan ilk pure black demolarindan biriydi. Daha sonra bu kadrosuyla bir plak sirketiyle album anlasmasi imzalayan grup bazi nedenlerden dolayi sozlesmeyi iptal etti. Bu nedenle grup demo calismalarina devam etmeye karar verdi en azindan uygun bir plak firmasi bulana kadar. Grup bir sure sonra koklu bir eleman degisikligi ile ikinci demosu "Il Aderrissa"yi cikartti. Bu demoda ilk demoda da bulunan "Kutadgu Bilig"'in Turkcesi bulunuyordu. Ehrimen bu demosu ile adini oldukca duyurmaya basladi. Her iki demoda da Ehrimen'i diger gruplardan ve demolarindan ayirt eden en onemli ozellik kapak calismalari, grup fotograflari ve tam bir isim verilemeyen kendilerine has black-metal yorumuydu. Ankara, Izmir ,Istanbul , Adana , Aydin , ve Bursa'da bircok konser verdiler. Ehrimen'in parca sozlerinde islenen konular insanin içindeki kotuluk, olum, necronomicon ve okultizm, grup 8 yillik bir aradan sonra yakinda cikacak demolari, ardindan sonbahar sonlarinda planlanan album ve konserler ile tekrar geri donuyor...

Thrashfire - http://www.myspace.com/thrashfire

THRASHFIRE 2006 Ekim ayinda Bas Gitarda ERKAN PINARBASI ve Gitarda ONURCAN SONCUL tarafindan kuruldu… Daha sonra Davula CAN SELMAN, Vokale SEREF UMUT ve diger Gitara ORCAN EKER'in girmesiyle grup tam halini aldi. Kasim ayinda çalismalara baslayan grup 2 konser verdi… Daha sonra Orcan'in gruba yeterli ilgi gösterememesinden dolayi grupça alinan ortak kararla Orcan gruptan ayrildi ve yerine BURAK TAVUS geldi , grup simdiki kadrosunu olusturdu ve bu kadroyla ankara, istanbul ve izmir de dahil olmak üzere birçok konser verdi ;
2 sarkilik promo kayit yapti. 2008 yaz aylarında alınan ortak kararla bas gitarist Erkan Pınarbaşı'nın ayrılmasından boşalan yere MERTER KAYGISIZEL geldi ve yine 2009 başlarında alınan ortak kararla Şeref Umut'un gruptan ayrılmasından dolayı gitarist BURAK TAVUS Gitar-Vokal olarak grupta devam etmektedir.
Grup 2009 Haziranı ortasında albüm kaydına girmiştir. Albümün 2009 sonu - 2010 başı gibi raflarda yerini alması planlanıyor.

Kinn - http://www.myspace.com/kinnthrash

Ankaralı (Death-thrash) metal müzik grubu Kinn. 2006 ocak ayında Onur(vocal) ve Hazar(davul) tarafından kuruldu Bir çok arayış sonunda gruba gitarist olarak Engin dahil oldu ve beste çalışmaları başladı.Hazarın zaman problemi nedeniyle gruptan ayrılması üzerine Kinn farklı davulcular deneyerek yoluna devam etti ve etmekte.
Şu anki kadro: Vocal:Onur - Gitar:Engin - Gitar:Barış - Bas:Ahmet - Davul : Kemal

Richter - http://www.myspace.com/richtertr

( Rammstein Tribute)
 
Yonetici Uyarisi: Tamami veya cogunlugu buyuk harflerle acilmis basliklar Forum Kurallarına aykiridir. Lutfen basliginizi editleyiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dün çok eğlenceli , çok güzel , harika , muhteşem , insanların bir arada, bir organizasyona nasıl destek verilir kompozisyonunu resmen yaşadım. Herkese çok teşekkür ediyorum . Emeğinize sağlık. Aynı tempoyu 15'ine de aktarmanızı istiyorum :)))

Seyircisine söyleyeceğim çok fazla bir şey yok açıkçası ... Bir takım sahaya çıkmış , arkasında taraftar desteğiyle ;))

15 Kasım 2009 Pazar günü saat 16:00'da kapı Angel Metal Fest-3 için tekrar açılacaktır.

Herkesi 15'ine bekliyorum...

Yazacak çok şey var ama 15'ine saklıyorum hepsini toptan söyleyeceğim :))
 
Geri
Üst