tech 21-trademark 30 mı marshall avt20 mi?

#tech 21-trademark 30 ile marshall avt 20 arasında kaldım..

#tech 21 transistörlü marshall ise hybrit amfi..

#tech 21 de efect loop var ama marshall da yok..

#efect loop denilen sey pedal girisi gibi birsey mi ve ne işe yarar,processor mu bağlanıyor?

#marshallda pedal girisi olduğundan da tam emin değilim.

#bu kosullara bakılınca ton pedal girisi vs hangisini almalıyımm ??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ibanez 2570 kullanıyorum şimdilik pedalım yok ama amfiden snra almayı düşünüyorum..sabit bir tarzım yok her tür çalmayı seviyorum,ama genelde stair way to heaven yada gary moore tarzı seviorum,ama onun yanında master of pupets de çalarım..
 
avt20 iyi bir ev amfisi ama ben trademark serisi hakkında cok iyi yorumlar duydum tonal açıdan da daha yönlü olabilir herşeye,ama avt lerde feedback problemleri vs cok duydum kendi adıma tech-21 i öneririm ama ses örneklerini yorumları bi oku yine de.
 
Tech 21 kesinlikle. Marshall hybrid ama kullandğm valvestatelerden hiç tat alamadım bu konuda, lamba neredeyse var ya da yok. Tech 21 ise transistörlü olmasına rağmen Fender sıcaklığını fiyatına göre iyi hissettirir. FX loop da artısı.

Amfiler iki kattan oluşur, preamp ve power olmak üzere. Preamp katında ton şekillenir, power katında ses yükseltilir. FX loop ise bu iki kat arasındaki yoldur.

Örnek verecek olursak: Reverb efektinden sonra distortion koyacak olursak iğrenç bir ses alırız. Yankılanmış bir sesin distortionlu hali ile distortionlu bir sesin yankılanmış hali arasında çok fark vardır.

FX loop olayı da, ton preamp katında şekillendikten sonra (equalizer ayarları, drive, distortion ayarları) preamp katına geçerken araya modulation delay reverb gibi efektleri koymana yardımcı olur. Amfinin üstündeki distortionu kullanacaksan eğer fx loop gerekli birşeydir, harici bir pedalla yapacaksan drive ve eq işini olmasa da olur.

Kısacası param olsa tech 21den yana yapardım tercihimi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
peki marsall da pedal girişi varmı ? ve biraz eski ama biliyorsanız fender princetone 112 plus 65 watt hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
evet amfi drive ı kullanacam ama şimdiye kadar amfi üzerindeki reverb vb efektleri kullandım sorun olmadı,fxloop yok die marshall da nden olsnki onu anlayamadım :S ??
 
amfi üzerindeki efektleri kullanmanda bi sorun yok zaten ama ileride delay,reverb vs dışarıdan pedal ya da processor kullanırsan cidden fxloop çok ararsın üstte bi arkadaş net olarak anlatmış durumu.

ben marshall ın avt seri kafaları hariç beğenmiyorum avt20 muhakkak iyidir birçok amfiden ama sanırım tech-21 tm30 daha tercih edilesi.
 
fender ile cok calmadım ondan çok bir fikrim yok ama roland ın cube serisini düşünebilirsin,onlar da fena aletler değiller kanımca.
 
jacksonke1 demiş ki:
Hic AVT gibi mal amfilere para verilir mi ? :)

+trilyon,

yanlışlıkla üretmişler, demişler ki yav Himmet abey ben birşey ürettim napsak bunu yav demiş. ordaki bir çırakta abi demiş benim gitar amfim yok. bunu amfiye çevirelim demişler gibi bir hikayesi olduğunu şiddetle düşünüyorum :)

bu kadar kötü bir amfi serisi ve amfi markası olamaz....

Tech21 TM30, TM60, PE60 ------ ölürüm size.
 
edizkralll demiş ki:
fender ile cok calmadım ondan çok bir fikrim yok ama roland ın cube serisini düşünebilirsin,onlar da fena aletler değiller kanımca.

bende suan micro cube var ama biras daha ii bişey düşünüyorum..tech21 e karar verdim birkaö gün içinde alıcam..aldığımda paylascam sizinle yorumlarımı :))
 
tech21

Bence marshall kafa amfi almayacaksan başka markalara yönlen. Çünkü avt pahalı ve parasını hak etmeyen bi amfi clean kanalında preamp var ama hybrit yani karma kafa marshall almayaksan alma bence tech21 in soundlarını dinledim arkadaşımın vardı güzel bi amfiydi
 
Geri
Üst