Fly Pickups- Fatih yılmaz-CUSTOM Pickups

Selam arkadaşlar ben Fatih Yılmaz, tüneldeki atolyemde gitar ve keman ailesi üzerine yapım, bakım ve onarım yapıyorum. 2 yıldır manyetikler üzerinde çalışıyorum. Bu çalışmaların sonucunda kendi modellerimi ve kendi prototiplerimi oluşturdum. İlk etapta planımda 5 model gitar manyetiği ve 3 adet onboard praemp booster var. Manyetiklerden 2 tanesi boosterlardan 1 tamamlanmış durumda buradan sizlerle ses kayıtlarını paylaşmak istedim( booster kaydı henüz eklenmedi ve bu kayıtlarda booster kullanılmadı) bu kayıtlar ham pilot kayıtlardır asıl kayıtları tam olarak hazırladığımda internet sitesinden dinleyebilir veya indirilebilirsiniz.

mevcut ses kayırlar için:

http://img193.imageshack.us/my.php?image=dsc00177jnc.jpg

Cady model: http://www.esnips.com/doc/3645d5ed-c47e-4329-99e8-acb329af0f2a/cady-jenerik


http://img195.imageshack.us/my.php?image=dsc00198q.jpg

Pafromanze model: http://www.esnips.com/doc/26383730-834f-42b9-bc13-41fdbfb00d31/pafromanze

sevgi ve saygılarımla

Fatih Yılmaz
Gitar ve Keman Atölyesi
 
harika ! kolay kolay beğenmeyen biri olarak söylüyorum .gerçekten tonları çok beğendim.cady deki clean tonları ve pafromanze deki drive tonları.eline sağlık !
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
nokisss3 demiş ki:
harika ! kolay kolay beğenmeyen biri olarak söylüyorum .gerçekten tonları çok beğendim.cady deki clean tonları ve pafromanze deki drive tonları.eline sağlık !

Çok sağol dostum yeni model yolda karkas modellemesi hazır sadece sarmak ve çalmak kaldı, modelin adı DC/AZ (jazz gibi okunuyor) onuda meydanan getirir getirmez ses kayıtlarını koyucam. Beğenmene çok sevindim :)
 
Fatih,

Bende bir tane amerikan köprü strat manyetiği var, Barış'ın (nienturi) aslında. Bir ara saracağım diye duruyor, tel kopmuş vaziyette. De neyse, aslında bir ara şuna bir tapped bir şey takılayım diye durdukça duruyor. Kurtköy'den şehre indiğimde bir bakalım bir ara... Güzel bir hadise olacak o...

Zaten pedal ara kablosu da lazım. :LOL:

Millet bu arada bu adamın sardığı manyetikler gerçekten iyi. Takip etmek isteyen zaten bilir nereden bakacağına da, pek yakında çetrefilli bir şekilde incelemesi gelecek.

;)

Duncan Custom Custom yerine Fatih'in manyetiği demeye başlayacağım çok yakında. Cidden çok sağlam aygıtlar...

B
 
Arkadaşlar, değerli forum ahalileri, DC/AZ (the jazz) modeli sarıldı, bir iki benchmark testine tutuyorum, haftaya ses kayıdı ile beraber yükleyecem buraya, bilgilerinize... bu arada yaptığım manyetikleri kullanan ve bana destek olan insanlara teşekkürlerimi bir borç bilirim.

sevgi ve saygılarımla.
 
Arkadaşlar cady, pafromanze, ve dc/az manyetiklerin 7 telli modellerinin üretimine başlanmıştır. Bu hafta Dc/az ses örneğini yüklüyorum, ö.m. atan arkadaşlara duyrulur :) .
 
Brrukuneytunk ( anladın sen onu :) ) cady modelinin 7 tellisi bitti Ekrem abinin yapacağı bir 7 telli gitara takılıyor bu aralar, bitince ses örneği koyarım buraya abi şimdilik 1-2 foto var elimde ama tamamlamadan birşey koymayayım yahu :)


ps: benchmark testleri çok iyi sonuçlar verdi.
 
1-2 hafta önce Fatih usta bana bir manyetik yaptı, merak eden olur diye sizlerle yorumlarımı paylaşmak istedim.
Aslında Duncanın Jazz manyetiğini düşünüyordum ama bulamadım, sonra Fatih ustanın manyetik yaptığını hatırlayınca bi uğrayayım dedim. Ona sap manyetiğini daha çok clean tonlarda kullanacağımı(özellikle arpejler için) söyledim ve Jazz manyetiğine benzetebilirsen iyi olur dedim. Dediklerime uygun bir manyetik olacağını ama duncan manyetiğe benzemeyeceğini söyledi, eyvallah dedim ben de. Gitarım İbanez s470, manyetiği sap(neck) pozisyonu çin yaptı. 10 gündür manyetiği deniyorum abartısız resmen hayran kaldım. Hiç bir efekt kullanmadan marshall amfiyle bu manyetikden deli bir sound alıyorum, sesler gerçekten de dediği gibi diğer manyetiklerden farklı olarak tek tek ayrı frekanslardan geliyor ve bu her notanın tınısını hissetmenizi sağlıyor. Köprü-sap beraber ses alırken de ayrı deli bir ses geliyor ( köprüde duncan sh-6 var, ortadaki single'ı iptal ettik bu arada). Açıkçası duncanlara 50-60 milyon fazla para verip daha iyi bir maneytik alamazdım herhalde. Yaza doğru da Stratım için manyetik takımı yaptırmayı düşünüyorum, single manyetik projesi de varmış. Buradan tekrar teşekür ediyorum Fatih usta, kolay gelsin.
 
Şu 7 telli manyetiğin ses örneğini alsak bir ara aslında ne güzel olur. Benim şu an sendeki rg1527ye dimarzio blaze bridge için bir kardeş arıyorum merak ettim nasıl sound. Olmadı şemsiyeyi getirmeye geldiğimde elinde varsa bakalım :D
 
Geri
Üst