Oktay Sinanoğlu

Vercetti demiş ki:
DaYs_oF_PuRGaToRY'e kesinlikle katılıyorum.Oktay Sinanoğlu ve Attila ilhan gibi aydınların izlediği yol tamamen Atatürk'ün belirttiği yoldur.Bizim de bu aydınları iyi dinlememiz gerekiyor.
bence de... bu insanlar Türkiye'nin yetiştirdiği nadide insanlardan ve ne yazık ki kıymetleri bilinmiyor.. oktay sinanoğlu nun kitaplarıyla düşünce tarzım değişti.. adam her konuda kesinlikle çok doğru şeyler söylüyor ve daha önceleri yaptığı tahminler de bir bir çıkıyo.. sonumuz hayrola..
 
katılmadığım görüşü neredeyse yok gibidir. yabancı dille eğitimin sadece 3. dünya ülkelerinde görüldüğünün üzerinde ısrarla durmuştur. ama bizde bu kafa oldukça hiçbir zaman anlaşılamayacak bir insandır kendisi.
 
ruyalar_lordu demiş ki:
katılmadığım görüşü neredeyse yok gibidir. yabancı dille eğitimin sadece 3. dünya ülkelerinde görüldüğünün üzerinde ısrarla durmuştur. ama bizde bu kafa oldukça hiçbir zaman anlaşılamayacak bir insandır kendisi.
+onbin ...... ama bu lafa 'ama bizde bu kafa oldukça hiçbir zaman anlaşılamayacak bir insandır kendisi.[/' +yüzbin....................... .............
 
Bye Bye Türkçe.... Bir dilin yokediliş öyküsü ancak bu kadar üzel dile getirilebilirdi sanırım. Ancak sadece görmek isteyenler gördüler,duymak isteyenler duydular.
 
hedef türkiye kitabıyla tanıdım.görüşlerine katıldığım prof. sıfatlı bir kaç insandan biri.ideolojik,populist hatta bilimsel görüşün üzerinden,olayları gözleyen ve gördüğünü anlatan,anlattıkları gerçekleşen ama hala anlaşılamayan,yine de 'daha ne yapayım!' demeyip,sabır taşı olup çatlamayıp,'dün dünyayı değiştirdim,bu gün? bilmiyorum...' görüşünü reddeden yaratılış.
tek sıkıntım;medyada takip imkanı bulamamak :x (en fazla internet)
 
Ceviz Kabuğu'nda ki sohbetleri çok keyifli olmuştu; bundan bir kaç sene önce katıldığında. Umarım yine Hulki Cevizoğlu'nun programında izleme şansı buluruz hocayı...
 
revolte demiş ki:
Bir aralar kitap satıyordukta (temiz, gıcır gıcır, bıraktık ama artık :) ), çok satar diye biliyorduk, çoğu kitabı elimizde patlamıştı :) Bunun dışında da zaten sevmiyorum. Eskiden varmıydı bilmiyorum ama sanki son zamanlarda oluşmuş gibi geliyor, statükocu devletçi kemalist fikirleri savunan gruptan biri.
Hastasıyım memleketimin solcularının...Bütün saygı duydukları adamlar (liderler) M.Kemal'e hayranlıklarını dile getirir, "O"ndan nasıl etkilendiklerini anlatırlar, ama bizim (bazı) solcularımız hep "olmayan" ülkelerin, "olmayan" teorileriyle ilgilenirler, kendi gerçeklerini gözardı edip "kuş,böcek" kardeşliği ve "bütün işciler!!!" çığırtkanlığı yaparlar.Sanki Avrupa'nın gelişmiş bir ülkesinin (örneğin Almanya) işcisi ile bizim işcimiz aynıdır.
Neyse, bunları bu başlıkda yazmam da tuhaf oldu.Diğer arkadaşların da belirttiği gibi,
Oktay Sinanoğlu ve Attila İlhan bu ülkede bir "aydın"ın nasıl olmasını gösterir.Hatta Oktay Sinanoğlu -sanırım "Büyük Uyanış'ta- "Kim olmak isterdiniz?" sorusuna, "Attila İlhan'ın 100'de 1'i olmak isterdim" diye cevap vermiştir.
 
Ulusal Kanal'da cikiyordu bir aralar ve ara sira Aydinlik dergisinde yaziyor.Bilim+Gönül diye bir kösesi var.

Biz Türkiye'de cahilleri ve haydutlari bas taci yaparken,aydin ve zeki insanlari yerin dibine sokariz..Oktay Sinanoglu'ndan yaralanmayan Milli Egitim'in ve Hükümetin aklindan süphe ediyorum.insallah birileri bir gün Oktay Sinanoglu'na gereken görevi verir.Hiç sanmiyorum ama :?
 
Hoca Cumartesi akşamı yeniden Ceviz Kabuğundaydı... Tarihsel çerçeve içinde geçti sohbet; ama lanet olsun ki yarım saat sonrasında elektirikler gitti ve salladığım küfürler doğrultusunda konuda buharlaşıp yok oldu. Var mı izleyeniniz, biraz değinebilirseniz sevinirim...
 
Programın genelinde çok ayrıntıya girmediler.Hoca üslubuyla gayet düzgün açıklamalar yaptı,önerileri bellidir kitaplarından onları yineledi,gayet berbat bir TÜRKİYE tablosu çizdi.herhangi bir "cevizkabuğu" programından farkı: Hoca inanılmaz sakin,telefon trafiği azdı.Güncel olarak "metal fırtına" ve "gallipoli" üzerinde de yorumları oldu.Kitabın yazarı bağlandı,açıklama yaptı...Tüyler ürperten bir program oldu.Sinirlendiğim taraf 2.30 civarı bitirdiler.
 
2.30' da bitirmeleri karakteristik Ceviz Kabuğu profilinde garip gözüksede; yaşı belli bir düzeye gelmiş olan konuklar olduğunda biraz daha erken bitirdikleri oluyor. Örneğin Attila İlhan geçen sene çıktığında sık sık bir an önce bitirmek istediğini söylemişti; ancak yine 5'e dayanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Tabii yaş-sağlık haricinde bir şey paralelinde bitiridiyse o ayrı. Teşekkürler.
 
Müthiş bir adam ne diyelim.

Zekasına ve kişiliğine hayranım.

Kitaplarından özellikle "ByBy Türkçe" baya bir ilginçti,zelliklede giriş kısımı :)
 
geç olmakla birikte şu anda emine çaykara nın hazırlamış olduğu 'türk aynştaynı: oktay sinanoğlu' adlı kitabı okuyorum ki bence herkesin okuması gereken bir kitap. herkes okursa bir değerimize daha sahip çıkacağız diye düşünüyorum. dünyada paylaşılamayan bir profösör olmasına rağmen bizim ona sahip çıkmamamız sahiden düşündürücü. :roll:

benim en çok hoşuma giden üniversite ye koymuş olduğu türkçe isim yani evrenkent ve intrnet e koymuş olduğu örütbağ isimleri. :)

bu kitabı okumanın artı getirecek bir yanı da insanı daha çok okumaya ve öğrenmeye teşvik etmesi bence...
 
Geri
Üst