e-bay'den elektrogitar parçaları temin etmek

Arkadaşlar selamlar. Epeydir internette 2. gitar yapmak üzere kendi luthier'ime burada monte ettirebileceğim Fender parçaları arıyordum. E-bay'de muhtelif dükkanlara baktım, mesajlar attım, epey takıldım anlayacağınız. En iyilerden olan Stratosphere adındaki dükkanda yok yok ama Türkiye'ye gönderi yapmadıklarını söylediler. Birkaç yazışmadan sonra aşağıdaki dükkandan gövde, sap, tremolo ve montaj paketi sipariş ettim, şu anda yolda.

http://stores.ebay.com/DBG-GUITAR
E-mail: [email protected]

Yakında loaded pickguard siparişi vereceğim, aşağıda Türkiye'ye gönderebilecek dükkanlarda bulunmakta:
http://stores.ebay.com/The-Clearance-Mall
http://stores.ebay.com/andrewsmusicdotnet
http://stores.ebay.com/MetalShopMusic-Guitars-Parts-Amps

DBG-GUITAR Dükkan sahibi (Dave) epey ilgilendi, Türkiye'ye daha önce bir sürü paket gönderdiğini söyledi. Ayrıca paketin 350 USD tutmasına karşılık, gümrüğe takılmasın diye talep ettiğim üzere, gümrük muafiyeti olan 220 USD (150 Euro) altında bir fatura hazırladı. Kendisiyle ebay dışında anlaştım ve paypal ile ödedim, o da kargo bilgilerini paypal'a bildirdi, şimdi paketi bekliyorum. Paket gelince içeriği hakkında da bilgi veririm ama benim gibi kendi gitarını uygun fiyatlarda oluşturma düşüncesi olan arkadaşların ilgisini çekebileceğini düşündüm. Elinizin altında bir luthier'in olması şartıyla tabi.
 
Hocam stratosphere magazasinda her turlu part mevcut anladigim kadariyla dbg de de var diyorsunuz.Peki montaji yapiyorlar mi?Her govde her sapa uymaz bu tarz sorunlarin cikmasi da muhtemel elinize gecince tam bilgi verirseniz cok faydali olur...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
AtAvratStrat demiş ki:
Hocam stratosphere magazasinda her turlu part mevcut anladigim kadariyla dbg de de var diyorsunuz.
Stratosphere mağazasında herşey var ama maalesef Türkiye'ye gönderi yapmadıklarını söylediler.

AtAvratStrat demiş ki:
Peki montaji yapiyorlar mi?
Montaj yapmıyorlar, sadece parça halinde satıyorlar. Parçalar gelince birleştirerek ayarlarını kuthier yapacak.

AtAvratStrat demiş ki:
Her govde her sapa uymaz bu tarz sorunlarin cikmasi da muhtemel elinize gecince tam bilgi verirseniz cok faydali olur...
Gövde-sap ilişkisini kontrol etmek lazım tabi. Ama satılan gövdelerin bilgilerinde genellikle uygun olduğu sap ölçüleri yazıyor, o gövdeye uygun sapı (veya sapa göre gövdeyi) almak lazım.
 
Hocam siparis gelince tekrardan konusalim cunku stratosphere de yari yariya kadar dusuyor fiyat.Birde fiyatin bukadar dusmesinin sebebini arastirmak lazim 400 dolara sap 700 dolara srv govde veriyorlar.Toplami 1400 usd gibi bir fiyata geliyor yanlis hatirlamiyorsam...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yakın zamanda gümrük muafiyeti 150 Euro'ya yükseltildi ki bu da yaklaşık 225 USD ediyor. Bu rakamın altındaki eşya kapsamındaki mallar gümrüğe tabi değil.

Bir de benim sipariş ettiğim mallar çıkma mahiyetinde, dolayısıyla başka site veya ebay'deki dükkanlardaki muadillerinden fiyatı düşük, en azından görmeden o şekilde açıklayabiliyorum. Sipariş gelince de yorumlarımı sizinle paylaşırım.
 
Geri
Üst