Vox Tonelab Le Için Adaptör Önerileri

B

bluecrow

Arkadaşlar merhaba,

Gelecek hafta Amerika'dan aldırdığım Vox Tonelab LE pedalım elime ulaşıyor ancak şimdiden elektrik konusunu dert etmeye başladım ve ürünü benim gibi yurt dışından getirten ya da almış olan arkadaşların deneyimlerini öğrenmek isterim...

Sizce Türkiye voltajını bir voltaj çevirici kullanarak 110-120V seviyesine çekmek mantıklı bir davranış olur mu? Vox distribütörü Can Müzik'le konuştum 90 TL karşılığında Tonelab'le uyumlu adaptör yaptırdıklarını söyledi ama ben bunu pek mantıklı bulmadım, o kadar para alıyorlarsa Vox tarafından 220V kullanan ülkeler için üretilen orjinal adaptörünü verebilmeleri gerekli diye düşünüyorum.

Yorum, görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
1 - Bazi adaptorler 110-220V arasi girisi kabul ediyorlar. Gelince adaptorun uzerine bak, eger 220V kabul ediyorsa sadece 1TL'lik bir donusturucu alacaksin adaptoru duvara takabilmek icin.

2 - Eger sadece 110V ise, o zaman yapabileceklerin:
a) O dedigin donusturuculeri deneyebilirsin, ama onlar sadece voltaji ayarlar, frekansi degil. Eger alet hassassa frekansi farki (50Hz ile 60Hz) aleti bozabilir (ki digital alet, cok tavsiye etmem bu yolu).
b) Ben arkadasima RP350 getirmistim, 220V kabul etmiyordu adaptor, arkadas bir adaptor aldi Ulus'tan. Herhangi bir voltaj ayarli cok uclu adaptor isini gorecektir. Eger uc uymazsa bir elektrikci elindeki 110V adaptorun ucunu kesip 220V'ye takar 10dk'da.

O kadar dert edilecek, buyutulecek bir sorun degil, gelince adaptoru al, bir elektrikciye git, isi halledersin :)

Guzel alet secmissin, iyi eglenceler :metal
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
kardes, faydali bilgiler icin tsk.dedigin gibi esas olay frekans. aleti getirecek arkadas. bana adaptor bilgilerini verdi.

input: 120V 60Hz 35W
output: 9V 3000mA

Gelince yapicaz artik biseyler :))
 
Geri
Üst