Line6 da bass kaydında aktif-pasif sorunu yaşıyorum!!!

Ev stüdyosunda bas kaydı yaparken line6 bass podxt ye girdim. Pasif bas ile (fender precision) hayal kırıklığı tonlar elde ettim (midli bir sound vardı bir türlü tok ses elde edemedim). Aktif bass (cort) ile girdiğimde daha güzel tonlar elde ettim ama; bu sefer de çalarken duymadığım ama kayıtta duyulan çıp çıp ciyuv gibi sanki tel manyetiklere çarpıyormuş gibi bir gürültü aldım. Ama tel manyetiğe çarpmıyordu. Bunun sebebi ne olabilir. Aktif bas ile pasif bas arasında ne tür farklar vardır. Aktifin içinde preamfi var ama bunun sounda olumlu olumsuz etkileri neler? Line6 da bass kaydı yaparken setup ta bir hata mı yapıyorum. İlgilenen herkese teşekkürler.
 
Bir de bu aletin spdif çıkışlarını kullanıyoruz ve kayıtta stereo olarak left kanalı right kanaldan her zaman fazla veriyor(effectle ya da effectsiz)

Bu olay gitar versiyonunda yok.Neden böyle olduğunu bilen var mı?
 
sadece aktif/pasif manyetiklerin farkını evde ben de yaşadım onunla ilgili bir şey söyleyebilirim. pasif manyetiklerin çıkışları aktiflere oranla çok düşük ya da tam tersi :) neyse, pasif manyetikli gitarla yaptığın ayarların aynısını, özellikle gain, aktiflerde de kullanırsan distortion kaçınılmaz oluyor. tabii ki ampli kullanıp mikrofon ya da line in kullanırsan yalnızca çıkış farkından doğan bir volume artışı oluyor. ilginçtir, pasif manyetiklerle boss'un CS-3'ü çok güzel bir boost ve compress pedalıyken aktiflerle anlamsızlaştı resmen. her ayarda benzer sonuçlar vermeye başladı. bir de aktif gitarların tel ve her bir ayar farkına verdiği cevap çok farklı oluyor. iyice kurcalamadan iyi sonuç almak zor pasiflerde ise gördüğüm şey arada bir ayarla bile "iyi" sound olabiliyor ama aktiflerle uygun ayarı bulduğunda "çok iyi" bir sound elde ediyorsun :) bunlar benim küçük deneyimlerimdi umarım bir işe yarar :)
 
Parmaklarının tellere sürtünmesinin sesleri olabilir. Temiz bas çalmak ayrı bir özen ve efor gerektirir, ona da dikkat et. Ayrıca bası niye stereo kaydettiğini anlamadım. SPDIF üzerinden de olsa bence mono kaydet derim.
 
Evet mahcem abi bugün mono denedik kanallar arası denge sorunu ortadan kalktı.Ama belki paranoya olacak ama çıkış stereo iken mono kaydetmek (ses kartından spdif left seçerek) kayıplara yol açar diye bir düşünce yerleşmişti kafama ondan endişe ediyordum ama bir sorun olmuyor anladığım kadarıyla
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
cıp cıp ciyuv olayının basın aktif olması ile hiçbir ilgisi yokmu yani? Sorunum kirli çalmaktan kaynaklanmıyor ama sanırım benim efekt processorler konusundaki deneyimsizliğimden. Aleti yeterince etüd edemedim. Sanırım bir süre sonra deneme yanılma yolu ile güzel sonuçlar elde edeceğim.
green basçısı levent bizim levent mi. ben metin naber nasılsın.
 
davulzade demiş ki:
Evet mahcem abi bugün mono denedik kanallar arası denge sorunu ortadan kalktı.Ama belki paranoya olacak ama çıkış stereo iken mono kaydetmek (ses kartından spdif left seçerek) kayıplara yol açar diye bir düşünce yerleşmişti kafama ondan endişe ediyordum ama bir sorun olmuyor anladığım kadarıyla
Eğer girişte stereo efektler kullanmazsan problem çıkacağını sanmıyorum ama bir autopan veya stereo delay kullanırsan yarısından mahrum kalırsın kullandıgın efektin yada sesin :)
 
aynen metin kardeş :) abicim iyiyim, mezunum ve ben de senin gibi müzikle uğraşmaktan büyük keyif alıp, arada bir kafayı kırıyorum :) sen neler yapıyosun yav, hiç görüşemedik. umarım derdine hemen bir çare bulabilirsin metin kardeş, görüşürüz daha...
 
Geri
Üst