500 liraya kadar Randall RG75 Combo'ya pedal-prosesör önersi

Tarzinizi elde etmek istediginiz tonu yazsaydiniz biraz daha daralirdi secenekler herkes bildigi kullandigi pedal hakkinda yonlendirirdi daha guzel olurdu.Ama genel izlenim olarak keskin distortion aradiginiz dusuncesine kapildim.

Distortion olarak son zamanlarda favorim Vox Satchurator ve T.C Nova.Tube modelli drive lara da bakiniz derim.Amfi nin gaini nasil karsiliyor beklentilerinizi o konuda bilgim yok ama siz ona gore tercih yaparsiniz.

Delay olmasi gerekir diye dusunuyorum.Carbon copy ve time machine her sekilde is gorur bence kaliteli aletler.

Wah dusunurseniz cry baby vox guzel ureticiler.Modellere gore secilebilir.

Compressor kullanmiyorum genelde ama vox maxon electro harmonix seymour dusunebilirsiniz.

Hepsini bir arada almak 500 lira butceyi asar tabi ama ihtiyaca gore oncelik verirsiniz.Digitech whammy talkbox gibi efektler de benim cok hosuma giden hadiseler para ayirmayi dusunurseniz aklinizda olsun derim.Fx ler icinde pedallari ayri toplamak bayagi pahali oluyor oncelikli ise processor tarzi bir aletten edinin derim.Genel setupum bu sekilde oluyor benim.Yardimci olabilmesi dilegiyle...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
tamam seçenekleri biraz daraltalım ... aradığım ton '' sharped '' olarak geçiyor yani keskin diyebiliriz.. ek olarak youtube da dime clinic diye bi vidyo var çoğu kişi izlemiştir ordaki tona yakın bir tonn.. ben ilk olarak bi eq pedalı düşünüyorum. birde sizin önerilerinizi duyalım ;)
 
Izledim guitar clinic videosunu.Orada klasik dime tonu yine.Equalizer alirsaniz sharp karaktere sokabilirsiniz tonu gereklidir.MXR tercih edebilirsiniz.Bunun disinda sharp ton icin chorus ve flanger phaser uni vibe gibi fx lerin de katkisi var.Bu olaylari iyi bir arastirin derim.Tonun rate icinde girdigi fazlar istediginiz ton olabilir.Sahsen ben stratocaster kullaniyorum ve sert ton ihtiyacim oldugunda phaser flanger chorustan yahut uni vibe dan yardim aliyorum.Drive i koklemek veya sharp karakterde distortion pedal kullanip strat gibi bir gitarda dip gurultusunu costurup tonu yapaylastirmak yerine cok daha dogal oluyor...
 
Geri
Üst