Sheet Music Arıyorum,Bulamıyorum :D ???

meraba arkadaşlar.. gitar çalıyorum ve artık yalan yanlış tablardan bıktım bir çoğunuz bilir sheetmusic denen kavramı.. metallica,nirvana vs... grupların sheett music lerini indirebileceğim bi site var mı ? eskiden bi site bulmuştum ama şimdi bulamıyorum tekrar teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sewgili mahcem çıkmasına çıkıyorda hepsi de para istiyo.. eskiden free olanlar vardı acaba onlardan bilen var mı diye soruyorum.. goog le 40 kez arattım yani tek tek baktım hepsine.
 
valla sanırım haklısın sheet music bulman zor gibi tablerden de sıkıldıysan en iyisi kulağına güven derim. yine de iyi tab siteleri bulup denesen daha iyi olur mysongbook.com denen bir adres var biliyosundur belki orda tabler oylanıyo iyi oy alanlar genelde doğru sanırım bence yine en iyi çözüm bu. GuitarPro + mysongbook.com
 
valla sanırım o tabi hazırlayanın yazışına kalmış yani doğru oktavdan çaldırmışsa bi sorun olmaz ama gitar oktavının yetmediği bi durumda dediğin olabilir
 
Sheet music olayının esas amacı zaten paralı olması. Şarkının yazarına para kazandırması. Eğer bedava dağıtılıyorsa o işte bir kanunsuzluk var demektir. Sheet music'i publisher firma dağıtır, onu dağıtma hakkını da para karşılığı müziğin yazarından satın alır, sattığı her kopya başına sanatçıya para verir (%50-60 gibi), dolayısı ile para verip aldığı bir hakkı internetten sağa sola bedava dağıtmasında bir mantık göremiyorum.
 
Hakları olan bir ürünü bedavaya getirmek alışkanlık olmuş. Birgün bir işte çalışıp size aylık maaşınızı vermeyen patronunuz olduğunda ne demek istediğimi anlarsınız. Bedavacılığı çok fazla insan yapıyor. Çok fazla da konuşuldu. Eskiden nette birçok ürünü bedava dowload ettiriyorlardı. Ama bu adil değil.
 
Evet ortalarda dolaşan tablar yalan yanlış ama aralarında iyileri de var yani, hiç değilse bile şarkıyı kulaktan çıkartmak için bir çıkış noktan olur. Belki sen de indirdiğin tabı modifiye edersin ve paylaşırsın, fena mı olur ;)
 
ya kendimi henüz o kadar gelişmiş hissetmiyorum. hayır yani çok dinlediğim bi şarkıyı çok uğraşınca bi bölümünü çıkarabiliyorum fakat, ben kaynağından ve en doğru şekilde öğrenmek istiyorum. Peki size bi soru sorayım. madem parasız satılmıyo. parayla ankara'dan alabileceğim bi yer yada yerler varmı ?
 
abi tabi sen de haklısın nereye kadar kendin çıkarabilicen sürekli uğraş falan. bak sana ilk tavsiyem gitar pro + mysongbook 2. Ankara'da Hayri diye biyer var biliyosundur heralde orda metallicanın bütün albümlerinin sheet musici var hatta daha bi çok video falan filan bulabilirsin. ama tabi onlar da orjinal deil fotokopi yani korsan ama işini görecek. bu site korsana karşı ama ben de orjinali nerde satılıyor bilmiyorum belki Evrensel Müzikte olabilir. Buraları bilmiyosan tarif edebilirim
 
İnternet'ten satın almak niye bu kadar zor geliyor anlamadım? Türkiye'de öyle bir anlayış gelişmiş değil. Ben çocukken Tünel'de Eftal Dodur diye biri vardı, sağdan soldan topladığı notaları fotokopi ile çoğaltır çatır çutur satardı, hatta katıp karıştırıp derlemeler bile yapardı romantik serisi, yok hard rock serisi filan diye. Telif melif hak getire tabii. Oysa o notaların her satıldığı kopyadan şarkının yazarına para ödenmesi lazım.

Türk sanatçılarının daha o kafa yapısına gelmesine ise daha çooook var. Sanırım bizim Teoman bir ara kendi şarkılarının nota kitabını çıkarmıştı ama başka kimseyi bilmiyorum.

Para kazanmak için gerekli atılımları girişimleri yapmayan, ondan sonra da "Paramız var mı ki alalım? Sanatçıyız para kazanamıyoruz" diye sızlanan da bir milletizdir. Öyle işte.

Konudan konuya atladık yine.
 
Mahcem Eftal hala var malesef , hala da yapiyor o isi :) Son zamanlarda midi'ye , looplara falan da el atti yalniz...
http://www.zuhalmuzik.com.tr/soundturkyeni2003/index.html

www.sheetmusicplus.com iyi bir sitedir, aradiginiz her turlu sheet music mutlaka bulunur. Posta yoluyla getirtebilirsin, cok fazla getirtmezsen gumrukte falan problem de cikmaz. Kadikoy Is Merkezindeki Whisky satiyordu sheet music eskiden..Fotokopi tabi :p Son zamanlarda ne oldu bilinmez ama.
 
Ohah! Adam işi büyütmüş bir de webe yaymış yahu :LOL: Başkalarının yazdığı metodları da kopyalayıp derleyip kendi adına gitar metodu diye yayınlamakta. MIDI olayı zaten başlı başına bir kopyalama. Umarım bu vatandaş MSG ve MESAM gibi meslek grupları ile anlaşmalıdır, yoksa yaptığı resmen hırsızlık olur. Korsan CD basıp satmaktan bir farkı yok.

Az önce http://www.mesam.org.tr ve http://www.msg.org.tr adreslerine baktım, üye listesinde Yayımcı (publisher) olarak Zuhal Müzik ve Eftal Dodur isimlerini göremedim.
 
Al sana daha da gülüncü:

http://www.zuhalmuzik.com.tr/soundturkyeni2003/eftalcd/Piyano/TiklaGir.htm

Sayfasında vatandaş bak ne yazmış:

LÜTFEN BU CD'Yİ KOPYALAMAYINIZ.

CD'Yİ ORJİNAL AMBALAJI İLE SATIN ALINIZ.

KOPYA SATAN DÜKKAN SAHİPLERİNDEN BU CD'Yİ SATIN ALMAYINIZ.

Copright : Eftal Dodur 2002 - ZUHAL MÜZİK

Copyright başkasına ait olunca "sallaaa, kim takar?", çuvaldız kendisine batınca "hoop ne oluyor?". Bu arada kendisine malettiği metoddaki bilgilerin esas kaynağının neresi olduğuna hiç girmeyelim. Üniversite Rektörünün yabancılardan göstere göstere tez araklayıp sonra milletin başına Ali Kıran Baş Kesen kesildiği ülkede... Neyse, daha fazla söze gerek yok. Öyle bir olay işte.

Memleketimden insan manzaraları.
 
Geri
Üst