gitar nasıl saklanır

arkadaşlar 12 aralıkta askere gidiyorum kısmetse, büyük bir ihtimalle kısa dönem olacak, 2008 4. ayında yapılmış cort z44 gitarım var. şu an duvar askısı kullanıyorum, askerde geçireceğim 6 ay boyunca gitarı nasıl muhafaza etmeliyim, askıda bırakıp üzerini örtmem yeterli olur mu?
 
tellerini gevşet veya sök. sapa baskı yapmayacak şekilde askıda veya case içinde sakla. ağaç bu sonuçta uzun süre baskı altında eğilmesi muhtemeldir. iyice sil kirlerk uzun süre durunca cilada kalıcı leke yapabilir. nemsiz rutubetsiz yerde muhafaza etmeye çalış.
 
evet belki 6 ay kısa bir süre ben uzun süreyi hesaba kattım gerçi telleri gevşetip sökmek çok vakit almasa gerek. ayrıca ;

richard chapman " les paulun önsözüyle bütün yönleriyle gitarlar " kitabı sf 185

bakım ve onarım bölümü

koruma ve taşıma ile ilgili tavsiyeler
* gitarı aşırı sıcaklara maruz bırakmayın . çok sıcak bir iklimde yolculuk ediyorsanız telleri iyice gevşetin.

* gitarınızı uzun bir süre için kullanmayacaksanız iyice temizledikten sonra tellerini gevşeterek kaldırın.

yani her koşulda telleri gevşek bırakmak faydalıdır. 6 ay kullanılmayacak bir gitarın zaten akordu bozulacaktır. yaklaşık 10 sn bile almayacak bir işlemi uygulamayı faydalı görüyorum.

butun_yonleriyle_gitarlar.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
telleri gevşetmeyi düşünüyordum ben de, yarın halledicem, cumartesi de yola çıkıyorum, sağolun tavsiyeler için. 6 ay sonra görüşürüz kendinize iyi bakın :)
 
Geri
Üst