kulaklık veya monitor önerisi

Merhabalar,

İhtiyacıma uygun olarak kulaklık veya monitor almak istiyorum.

Gitar çalıyorum. boss gt8 gitar prosesörü ve boss os2 od/ds pedalı var.
bir de fender champion 300 dsp amplifikatörüm var.

Kışları gitar->gt8->bilgisayar ( ya da kulaklık) şeklinde takılıyorum
yazları ise gitar->gt8->amfi->bilgisayar(ya da kulaklık) oluyor.

Şu an philips shp2000 kullanıyorum kulaklık olarak ama pek de memnun değilim.bir de iphone 3g nin yanında verilen mikrofonlu kulaklık var ama ondan da gitar çalarken pek memnun değilim.(daha iyi olabilir ve direk gt8 ile düzgün çalışmıyor, bilgisayara bağlamam zorunlu iphone un mikrofonlu kulaklığını)

Duruma uygun bir biçimde kulaklık veya monitor bakıyorum.

Bütçem 150 lira civarı .( en fazla 200 e çıkabilirim)

baktığım ürünler:

westone um1 , sennheiser ie4
koss pro3aa, koss portapro , sennheiser px200 , sennheiser cx550-500-400 ler
creative zen aurvana
v-moda vibe
Aslında amacım gitar için mönitor almak(boss gt8 in çıkışından kullanacağım ya da amfiden). ama bi yandan da iyi bir müzik kulaklığı olsa çok iyi olur .ayrı ayrı da önerebilirsiniz.

Müzik tarzı olarak : blues,rock,metal ağırlıklı olmak üzere,
grup vermek gerekirse : dream theater , pink floyd, deep purple , led zeppelin , megadeth , metallica , joe satriani , paul gilbert ...

Equalizer olarak genelde v yi kullanıyorum ,gitarda mesa boogie ampli modellemeleri üzerinden çalıyorum genellikle .

yardımlar için şimdiden teşekkürler.
 
sennheiser ie4'ü genel olarak tavsiye edebilirim. Sertab Erener de sahnede kullanıyor diye biliyorum. Ama diğerleriyle karşılaştırma yapamıyıcam. Bi de kulakiçi tabi, tercih meselesi..
 
evde kullanacaksan monitörden ziyade kulağı tamamen saran modellere yönelmeni tavsiye ederim çünkü büyük kulaklıklar ayrıntıyı daha net verir. ancak monitör istiyorsan, shure'un kabloları sorun çıkarabiliyor. westone'lar pahalı olur muadillerine göre. sennheiser fena değildir ama dediğim gibi evde çalışmak için arıyorsan monitörden ziyade geniş ve büyük kulaklıklara bakmanı tavsiye ederim. ipoduna takıp dinlemek istiyorsan sennheiser iyidir, taşınabilirlik açısından da sorun çıkarmaz.
 
AKG K55 öneriyorum, gitar için oldukça iyi bir soundu var. Daha referans bir şey istiyorsan, M-Audio'ya bak kulaklık için. Biraz tiz karakterli ve kulak içi . İkisini de bir dene derim.
 
Geri
Üst