Setup Dizimi

Evde kullandığım sinyal yolu;

Gitar ---> Wah ---> Dist. ---> Ampli
V A (Effect Loop)
Delay

Analog seti geliştireceğim hem ev için, hem kayıt için özellikle de performans, sahne için.

Modulasyon efektleri için analog pedal dizmek istiyorum tabiki, ama tuzluya gelecek çok. Modülasyon efektlerini effect looptan bağlamam gerektiği düşünüyorum.

Ama analog setup yerine bir T.C Electronics G-Sharp gibi ya da bir Behringer Modulizer gibi modülasyon efektörü bir rack alsam (footswitchle beraber) nasıl olur acaba sonum?

Şu an ilk üzerinde durduğum alet Behringer Modulizer Pro DSP. Onu effect loop'tan ampliye bağlasam, analog pedal yerine soundda bir kötüleşme olur mu?

Zira analog sounda baya dikkat ediyorum, lambalı ampli, lambalı dist. pedalı vs...

Ev için beni doyurur idare eder diyorum sanki ampliyle beraber kullanırsam ama sahnede;

Program'a çıkma planları var. Programa sürekli ampliyi götürme ihtimalim yok, zira baya baya büyük. Setubı direk sisteme girme durumu olacak gibi, genel durum o buralarda.

Bu durumda performans için;

Gitar ---> Pedallar ---> Modulizer Rack ---> Mixer gibi bir zincir izlense, karşılaşacağım sorunlar ne olur? Sonuç tatmin eder mi yoksa kötü mü olur?

Zira öyle yaparsam da, asıl sesten ödün verip modülasyonun ne oranda karışmasını istediğimi ayarlayamam.

Nasıl bir çözüm bulabilirim buna?
 
efekt cihazları gereksiz özellikler barındırıyor , ilk önce ne özellikler kullanmak istiyorsun ona karar ver. fx looptan bağlamanın kaybı değil kazancı olur. tc electronics çok kaliteli bir marka çoğu pro müzisyen kullanıyor eğer bütçen yeterse rahat rahat alabilirsin. çoğu analog kullanıcısında gereksiz bir dijital düşmanlık var ama büyük müzisyenlerin ekipmanına baktığımızda birçok dijital alet var. misal ben delayin ve chorusun anlog olanını hiç sevmem. keza çoğu pro eleman dijital delay kullanıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Effect looptan bağlamanın tabi ki kazancı olur, sadece analog pedala göre değişiklik kötü olur mu dedim.

İstediğim özellikle sadece modülasyon efektleri işte.

Öncelikli düşündüğüm behringer, ucuz zira.

Asıl sorun, effect loop olmayan yerde, sahnede nasıl kullanabilirim sorunu
 
Bahsi geçen aletlerin hemen hiçbirini tanımıyorum ve güzel sorular olan bir başlığıda kirletmek istemiyorum fakat bahsettiğiniz ekipmanları kullanmanız için en azıdandan ortalama bir sahne sizi bekliyor olmalı. Zaten daha amatör sahneler sizin bu ekipmanı kullanmanızı kaldıramayacaktır. Ve esas kullanmak istediğiniz yer de de efx loop sorunu yaşacayağınızı sanmam
 
Geri
Üst