Gitar armoni lütfen yardım

E

ertancnn

arkadaşlar ben gitar çalmayı biraz ordan biraz burdan internetten öğrendim gitarı çalıyorum ama yanımda internet olmasa gitar çalamıyorum çünkü akorları internetten okuyorum yani internet olmadan akorları kendim nasıl çalabilirim bi yerlerden okumadan nasıl çalabilirim birine sordum armoni öğreniceksin dedi yani nedir bu armoni ne işe yarar nasıl öğrenirim armoni dışında başka kolay teknikler yokmudur kendi başıma internetten nerden öğrenebilirim bu konuda yardımınıza ihtiyacım var hepinize şimdiden tşk ederim...
 
Gitar dersi alabilirsin. Öncelikli tavsiyem budur.

Diğeri, internetten baktığın akorları ezberleyemiyor musun? Çaldıkça gelişeceksin.

Nurhan Cangal - Armoni kitabını al en başından sindire sindire hatim et.

Akor kurmayı öğren. Sonra teori, pratik ve kulak birleşir, ilerlersin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
hocam çok tşk ederim öneri için ben 2 senedir çalıyorum yani bütün akorları biliyorum kulaktan solo atıyorum ama şu akor işini çözemiyorum yani bi parçanın akorlarını çıkarmak istiyorum bu işi hoca olmadan hangi kaynaklardan hangi siteden neye göre çalışabilirim nasılbir yol izlemeliyim artık sıkıldım akor okumaktan
 
öncelikle siteden çalışmaktan vazgeçmeni öneririm.odenmuzik in dediği gibi akor bilgisi veren bir kitap al ondan çalış.gamları öğrenmeye çalış.do majör le başla mesela.arızasız bir gam do majör klavyede öğrenmen kolay olur,akor yürüyüşlerini öğren do majör için.sonra üstüne ufaktan sololar atmaya çalış ama dediğim gibi bilgisayar başında çalışmayı tavsiye etmiyorum.hem sağlıksız hem bence pek öğretici değil.bir kitap alıp günde en azından 1 saatini vermelisin
 
Zamanla kendin akorları cıkarırsın armonisiz cıkaran insanlar yok mu?
Elbette var..(ben de 6-8 akorlu bir şarkının akorlarını 5-10 dakika icinde cıkarabilirim)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
arkadaşlar çok tşk ederim önerileriniz için bir an önce bi kitapla başlamalıyım o zaman...
 
arkadasım kulagını ve armonin temelini kullarak yapabilirsin otur sarkıyı dinlerken baslarını dinle gitarda dene bakalım ses uyuyormu sonra bastıgın bas notasını akor halinde basacaksın majör yada minör oldugunu kulaktan deneyerek anlayacaksın ben ilk başladıgımda böyle yapıyordum:)
 
bende netten baka baka akorlari ögrendim ama sadece akor bilmekle olmaz ders alıyorum suan armonı gam tab nota vs kurs gıtmek cok ıyı bence
 
İlk olarak armoninin ne olduğu ile başla bence. Armoni kitabı yazdım diye gezen insanların bile aslında armoni ile uzaktan yakından alakası olmayan şeyleri içeren kitaplar piyasaya sürdüklerini görüyorum. Bir akorun içinde hangi sesleri barındırdığı, o seslerin dizinin kaçıncı dereceleri olduğu, modlar vs. gibi bir sürü şey, -ki çoğunun iyi gitar çalabilmek için ne noktaya kadar bilinmesi gerektiği tartışılır- armoni değildir, teoridir. Bu çok düşülen ortak bir yanılgıdır. Armoni, "Neyi neyle çalarsam, neyden önce neyden sonra çalarsam nasıl duyulur?" sorusuna cevap arayan bir mevzu.

Ama daha iyi gitar çalmak için, ben OdenMuzik adlı arkadaşımın yorumuna katılıyorum, (bak bu kısım bence işte) gitar dersi alabilirsin.
 
şimdi açikçasi ilk aklima gelen ve aslinda şarkilarda "lan acaba bu akormu şu akormu" diye şüpheye düşüren olay ilgili minor ve ilgili major oalylaridir.
şimdi . sana sürekli armoni öğren olayi çözersin demelerinin asil sebebi şudur. ( eğerki dream theatre -necrophagist tarzi şarkilar çikarmayacaksan ve özellikle türk gruplarin şarkilarini çalacaksan) bi şarki majörle başliyorsa majörle biter minörle başliyosa minörle -lydiansa lydian la phrygian sa phrigianla vs biteceği için ve her gamda basabileceğin sonsuz akor dizilimleri içersinden sadece kısıtli bi kısmı olacakğindan şarkiyi çikarman daha kolay olacaktir.. çnkü basabileceğin akorlar belli şarki belli ne duruyorsun.. modunda.
en başta bahsettiğim ilgili minör majorlar ise şudur ;
eğerki akorlar daha tam oalrak kulağina oturmadiysa ve bass sesleri tam olarak kestiremiyorsan ilgili akorlar kafa kariştirir yanliş duymalara sebep olabilir. şöyleki mesela do majör ün ilgili minörü La minördür "her hangi bir majör akorun ilgili minörünu bulmak için majöre adini veren tonik sesten 1.5 ses pes'e gidilir" bu şu demektir aslinda ikiside ayni notalarin farkli oktavlarindan basiliyor ancak tonik yani karakteristik bas sesi farkli buda kulak alişkanliği olusana kadar kafa kariştirabilmektedir . yine do majör ve la minör örneği vermek gerekirse ikisindede Sol hariç basilan tüm sesler aynidir..
kafa kariştirici olmamiştir umarim çalişarak başarabilirsiniz iyi günler
 
Geri
Üst