prosesörü return girşinden bağlayınca mixere ses göndermiyo?

arkadaşlar fender 212R marka bi amfim var zoom g9 u balayınca power in den mixere ses göndermiyo ve sistemden ses alamıyorum.input'tan girmm gerekiyo bunu çözmenin bi yolu varmı ve neden böyle oluyor ilgilnirseniz sevinirim
 
Re: prosesörü return girşinden bağlayınca mixere ses gönderm

nakata18 demiş ki:
arkadaşlar fender 212R marka bi amfim var zoom g9 u balayınca power in den mixere ses göndermiyo ve sistemden ses alamıyorum.input'tan girmm gerekiyo bunu çözmenin bi yolu varmı ve neden böyle oluyor ilgilnirseniz sevinirim

return giriş tir çıkış değildir,

power in de adı üzerinde giriştir,
send den aldığınız kabloyu power in e girmelisiniz

anlamadığım konu neden processorun send return unu kullanmak istiyorsunuz ? bence direk inputan processore sonra ordan da amfiye çıkış yaparsınız. modelleme kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yanlış yazmışım ben.prosesörün in-putunu amfinin power-in'ine girip pre-out'tan da sisteme gönderdğim zaman ses alamıyorum...bu mümkünmü yoksa böyle bi kullanım yokmu?
 
çünkü input da giriştir , ve inputtan ses çıkmayacağı için amfinin ister power in ine girin ister inputuna girin ses gelmez.
iki inputu birbirine bağlayarak sesin gelmesini nasıl bekliyorsunuz _?
 
ben anlamıyorum yazdıklarınızdan hiçbirşey .
umarım birileri yardımcı olabilir.

ben size açıklama yapmak için satırlarca yazıyorum.

2 cümle zorla yazmışsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
öncelikle kususra bakma şöyle açıklıyım dizilim olarak gitarı prosesörün in put una giriyorum prosesörür out put un da amfinin power in a giriyorum böyle yaparak tonları kendi isteğim gibi ayarladım.. bildiğin üzere power in den girince amfinin üstündeki bas trebble vs ayarları iptal oluyo daha önceleri prosesör kullanmıyordum direk gitarı in put girip pre outtan mixere yoladığımda sistemden ses alabiliyordum fakat şimdi prosesörüü kendi tonlarımı kaybetmemek için power inden girmek zorundayım çünkü eğer in puttan girip pre outtan yollarsam amfi üstündeki diğer ayarlar tonları bozuyor.amacım direk prosesörde ayarlı olan tonları mixere yönlendirmek ama bu prosesörü power in e girip pre outtan mixere çıkış alınca gerçekleşmiyor sistemden ses alamıyorum sadece amfiden ses alabiliyorum herhangi bir şekilde mixere ses gitmiyor merak etttiğim şey şu amfinin önüne mikrofon koymadan bunu gerçekleştirmenin bir yolu varmı yoksa bu amfide olan bir özellik değilmi bunu gerçekleştirebilecğim bir amfi biliyormusunuz yani sadece prosesörü amfinin power in e girip mixere ses yolayabilceğim...
 
tabi,

şu an anladım.


problemim sebebi,

siz amfiye power in den girdiğiniz için preamp devre dısı oluyor.
devre dısı olan bir preamp ın out un dan ses alamazsınız.
preamp out dan ses alabilmeniz için input a girmelisiniz jack ı .


sizin processordeki tonları amfiye yollamanızın bi anlamı yok. amfi simulasyonu processorde olduğu için direkt miixer e girebilirsiniz..



yapmanız gereken
processorunuzdde muhtemelen 2 çıkış vardır.
bir tanesini amfinin power in ine , diğerini mixer e girersiniz.

hemde stereo kullanma şansınız doğar.

bu şekilde yazsaydınız en başta bu basit yolu sizinle paylasırdım.
 
lotion demiş ki:
bahsi geçen amfide speaker emulated diye bir çıkış yok.
speaker çıkısından çıkarsa da yakar mixeri vs ,

en ideal yol u yukarı da yazdım

Aman aman onu demek istemedim, açıklayarak iyi etmişsiniz. Speaker a giden kablo sadece speaker a gitmeli arkadaşlar. Mixeri de amfiyi de çöp edersiniz sonra. :)

Bazı amfilerde (mesela memlekette ve bilimum sahnede bol bol rastlayabileceğiniz marshall mg serisi) emulated speaker çıkışları bulunur. Bunun türkçesi "hoparlör taklidi"dir. Oradan mixere girebilirsiniz.
 
Geri
Üst