Breaking Bad

berbat bir dizi...:sick:
güya bilim ödülü almış...deha öğretmen...uyuşturucu üreticisi oluyor...
biraz gerçekçi düşününce...pislik herifin teki...

Gerçekçi düşününce, içinde yaşadığımız gerçek dünyadan çok daha mantıklı geliyor bana. Başarılı, zeki falan olması iyi biri olması gerektiğini göstermez ki. Kendi bile farkında olmadan toplumun etkisiyle iyi biri gibi davranmış hayatı boyu. Dizinin asıl olayı zaten adamdaki bu değişimi, adamın kendini buluşunu göstermesi. Bence izlediğim en iyi dizilerden biri; karakterleri ve karakterlerin duygularını çok iyi işliyorlar.
 
Ben de 2 ay önce falan izlemeye başladım bu diziyi. Çok fena sardı. 4.sezonundayım şu anda. Arada inanılmaz baysa da oyunculuklar sağlam. Hele bi sinekli bölüm vardı ki aman aman. Tamam ruhsal sıkıntıları falan anlatacaksın eyvallah da, izleyeni de ruhsal bunalıma sokar o bölüm. Yine de bu kadar kısır ve sığ bir senaryodan elde edilebilecek en iyi yapım bence.

Bu arada izlediğim bütün dizilerin konularını ilnino'nun açıyor olması da ayrı bi enteresan. Ya tamamen aynı zevklere sahibiz, ya da tüm dizileri izliyor arkadaş. Gerçi konulara cevap yazan kişilerde aşağı yukarı aynı. Demek ki kaliteli dizileri izleyen özel bi kitle var :p
 
birTURK aynen hocam illnino hemen hemen izlediğim bütün dizilerin konusunu açmış zaten. Bende yabancı dizi olayının haliyle bokunu çıkardığım için aynı konularda yer alabiliyoruz. Adam dizi işinden anlıyor ;)
 
Ne kadar da güzel diziymiş yahu Breaking Bad. Zaman zaman sıkan, rahatsız eden, eğlendiren, heyecanlandıran, geren bir tarzı var. Bunları bölüm bölüm yapabildikleri gibi bir bölümde hepsini de yaşatabiliyorlar izleyene. Hani iddiası komedi olan bir dizi de değil ama mizahi anlar çok habersiz geliyor böyle. Hazırlıksız yakalanıyorsun yardıra yardıra gülüyorsun izlerken, tam bir aniden kopma durumu. Karakterlerin hepsi ayrı olay, hepsi çok sağlam oluşturulmuş, bir tane boş adam yok. O avukat Soul Goodman nedir öyle :D Hem o derece kaypak hem deli gibi iş bitirici avukat mı olur? En son 5. sezonun ilk bölümünü izledim. Şu ana kadar sevemediğim bir Skyler var ki kendisi bence bugüne kadar gördüğüm en antipatik kadın karakterdir. Bir de Walter'ın çemçük ağızlı oğluna kıl oluyorum nedense. Öyle dünyadan habersiz hıyar gibi dolanıyor ortalıkta. Detay işçiliği de çok başka bu dizide. Ne ayrıntılar yerleştiriyorlar sağa sola, farkedince vay anam diyorsun.
 
Geri
Üst