Rock Guitar icin en iyi Analog Pedal secenekleri

Arkadaslar farkindaysaniz ben para verecegim bu ise ve yardimci olacak kisilerin bilgisine de ihtiyacim ortada kendi bilgi dagarcigim bu konularda zayif oldugu icin. Konu disina cikmasaydik iyiydi..
 
sheliakonur demiş ki:
lotion demiş ki:
sheliakonur;

bence arkadası yanlış yonlendiriyorsun.

metal muff kadar kötü bi drive pedalı gormedim açıkcası
ha bite mt2 gördüm:)

carl martin crunch drive ı da onermiyorum.

tabi zevk meselesi bunlar ancak,

bir tube screamer ve rat ile drive konusunu tamamen çözebilirsiniz.

fender champ 600 ve valve jr de kesinlikle kötü amfiler. tavsiye etmem. kötü derken zevk meselesi yine ekliyorum. heleki eq bence almanız gereken ilk pedallardan değil.bu amfilerle sert müzik yapamazsınız. gerek küçük speakerları gerek küçük yapıları nedeniyle tweed soundlu amfilerdir, ha oturup tweed sound için kullanacağım diyorsan tavsiye ederim ancak diğer şartlarda heryola gelen amfiler kesinlikle değiller.



rat ın fiyatı 120 tl civarı usa olanları daha makbul.

ts serisinin de 3 4 modeli var
ts7 en hesaplısı
ts9 -ts9dx
veya maddi durumun yeterli ise ts808 tavsiye ederim.

ileride gerekirse chorus delay pedalları alırsınız. delay için birçok alternatif var,

reddiyenin sattığı bi amfi var, fender size teklif etmiş, gayet güzel bir amfi, tavsiye ederim. alımsatım daki başlığınıza da mesaj atmıs sanırım bi kontrol edin isterseniz.

sevgiler saygılar.

kırmızı ile kocaman yazdığın yerde ; BENCE diyor.
yani ben boyle düşünüyorum demek. komik olmayalım.
 
progressiva demiş ki:
Arkadaslar farkindaysaniz ben para verecegim bu ise ve yardimci olacak kisilerin bilgisine de ihtiyacim ortada kendi bilgi dagarcigim bu konularda zayif oldugu icin. Konu disina cikmasaydik iyiydi..

Dostum; eğer ki maddi durumun üzerini tamamlamaya yetiyorsa şu anda, reddiye'nin teklifini kabul et ve o Fender amfiyi al. Daha sonra pedal işi için araştırma yap(örneğin youtube'dan pedalların testi için kaydedilmiş videoları izle). Daha sonra da kendi zevkine göre 3-4 adet "truebypass" pedal satın al ve yoluna devam et. Fakat truebypass olayı önemli, biraz araştırmayla nedir ne değildir öğrenebilirsin.
 
Beyler sakin olalım biraz. İkinizde forumun aktif üyelerindensiniz. Hadi buradaki atışmalarınız bilinmez, modlar uğramıyor zaten, ama alım-satımda yapmayın bari, boşuna atılmayın siteden.

Fender amfi iyidir, ev kullanımı için idealdir, zaten küçük tüplü amfiler ev ortamına göre yapılmıştır, ama bar ortamında dahi kullanılır, en güzel misal Fender Blues Junior'dur. 15 watt tır kendisi ama lambalı olduğu için 30 wattlık transistörlü amfileri döver :D Satıcının kendisiyle de konuşabilirsin konuyu, Reddiye forumun güzide üyelerindendir, eminim yardımcı olacaktır.

Saygılar...
 
itham değil
bence tavsiye edilmesi gereken cihazlar değiller,
yanlış yonlendirdiğini düşünmek hakkım. bunu da ifade ediyorum.

sizin olumsuz bakış açınızdır o.
tartışa tartısa insanlar birşeyler oğrenir, gel gor ki kimse yanılma payı olabileceğini hazmetme yoluna gitmiyor.
kişisel gorusumu ifade etmem den bukadar rahatsız olmamalı kimse. ben boyle düşünüyorum çünkü.

dileyen dilediği kadar rahatsız olabilir.
ben kimseyi rahatsız etmek küçük düşürmek, aşağılamak, bilgisizlikle itham etmek, veya itham etmek, yargılamak vs bi amaç güdmüyorum .burda ekipman almak isteyen bir insan var.

türkiyenin birçok profesyonel grubu ile çalıştım isimlerini net bir şekilde hepimizin bildiği . mesleğim müzisyenlik. amator değil profesyonel olarak bu işle ilgileniyorum gerek sahne arkası ile gerek sahne gerek prodüksiyon. yine onemli bir şirkette post production yapıyorum . neyse uzun lafın kısası işim bu olduğu için elimden kısa sürede çok ekipman geçiyor. iyi sound ne demek bunu iyi bilen kişilerinyanında bende iyi sound nedemek zaman içinde öğrendim. ve bilgi paylaşımı yapıyorum. ekipman almak isteyen bir müzisyene yardımcı olurken de bu birikim den yararlanıyorum.

bu yasanan tartışmalar kişiselleştirilmemeli bence.
kişi cevap olarak laf sokma(ya çalısma)k yerine durumdan rahatsız olduğunu ifade ederse bende gerektiği şekilde düzeltmemi yapar özürümü dilerim.

dediğim gibi nasıl anladığınız yaklaşımınız ile alakalı.
 
Petrucci buraya gelse mt-2 "şöyle iyi böyle tatmin ediyor beni" dese ona da ilk cümlende "bence arkadaşı yanlış yönlendiriyorsun, kullandığın pedal da iğrenç" mi diyeceksin?
Saldırgan ve yapıcı olmayan bir tavır. Bunu belirtmek istedim sadece.
 
petruçi buraya gelmeyeceği için faraza konusayalım gelse evet aynı şekilde yanıtlarım. kişisel gorusumu kimsenin kariyeri onunde tabiki ezdirmem .siz demeyebilirsiniz . sizin yapınız.
dediğim gibi tavrımı analiz etmeyi boşverin siz. benim tavrım beni ilgilendirir. kaldı ki ifade ettim, algılayışınız ile ilgili.
 
Bence kullandığın amfinin karakterini iyice öğren ondan sonra tonu nasıl şekillendirmek istiyorsan ona göre pedallar al. Biraz deneme yanılma yöntemiyle istediğin tona ulaşırsın.
 
Kullandigim amfinin daha once cift kanal lambali modelini de kullandim ama JS 100'un yaninda Digitech RP 300 gibi berbat bir processorum vardi malum o zamanlar yasim 16-17 idi ki zaten 14-18 arasi gitar calip biraktim su an 23 yasindayim ve o zamanlar malmsteen'den tut Jason Becker'a kadar virtuozler arasi gidip gelen biriydim. Gunde 12 saat gitar kastigim zamanlari bilirim. Parmaklarimin hassasiyeti yaptigim aktif sporlar nedeniyle mahvoldu yillar icinde. Oyle ki gitari ilk aldigimda 0.10 tel bile kullanamadim ellerim su topladi. Daha yeni nasir oldular tekrar oturmaya basladi parmaklar. Kullandigim Ekipman acikcasi istedigim tonlari veremiyor. Schecter Lady Luck ise JS 100'e gore karakterime cok daha iyi uyuyor cunku Sustain yoktu bana gore bu gitarin yaninda Js 100'de. Cok memnun kaldigim bir tusesi var bu Schecter'in. Bu forumdaki buyuk ovguler sonrasi bu gitari tercih ettim. Gecen yil ben Js 100'umu burada satarken bu Schecter gitarlar tartisiliyordu forumda ve oradaki yorumlara dayanarak gidip denedim ve cok begendim. Tasarimi malzemeleri isciligi ve set-neck yapisi bence neck-through modelleri aratmiyor. incecik bir sapi var kullananlar bilir. Eski Js 100'umu tam hatirlamiyorum ama en az onun kadar rahat oldugunu soyleyebilirim. Ibanez baya digital tonlar veriyormus acikcasi Schecter'in karakteri cok farkli. Bu Alnico plus manyetiklerden ve gitarin ton araligindan memnunum fakat amfinin bilhassa clean modundan memnun degilim. Eski amfimin clean'i de lambali oldugu icin daha basariliydi. yine de istedigim ayarda degildi. Bu nedenle All Tube 12w bir model almaya karar verdim buradaki Lotion arkadasimizin tavsiyesine uyarak. Satici arkadasla anlasacagiz bir sekilde inaniyorum.

Biraz kendimden de bahsedeyim hani tarzim ve muzik bilgim hakkinda bir fikir olussun sizde. Simdi oyle bir sey ki ben de rock muzikten elektronik muzige kayanlardanim ama su an elektronik muzik hatta muzik dinlemiyorum desem yeridir. Ben aktif gitar caldigim donemde favori grubum o zamanki cogu kisi gibi Opeth idi. Isvec basta olmak uzere iskandinav metal uzerine yogunlasmis biri idim. Doom-Death-Progressive Metal agirlikli muzik tarzim vardi. Rock the Nations'taki Opeth'i de kacirmadim tabii. Daha sonra biraz da hocamin etkisi ile Blues ve Jazz'a yoneldim. Akord bilgi araligim 9lulara kadar dayanir ama nota bilgim sifirdir. Muzik kulagim ortahallidir bu nedenle cabuk yakalarim her seyi ve genelde akor dizilislerini kafama gore cikarabilirim parcalarin. sonucta major minor dizisinden herhangi bir kismini yakalayinca parcanin gidisatina gore cok extreme gruplar haric(DT gibi) kestirebilmisimdir. Moonspell , Dark Tranquillity , Sentenced , Anathema , Tristania , CoB , Hatta haggard bile dinlemisligim var O donemde pek bileni yoktu artik baya populerdir. Simdilerde ise en cok sevdigim grup Muse. Eskiden sevmezdim soft gelirdi ama yillar gecince isler degisti tarzim da degisti. Muse prof olarak calabilmeyi cok isterim ancak mevcut kapasitem izin vermiyor parmaklar baya gitmis anlayacaginiz. Hiz ve temizlik ve malumunuz teknik olarak asiri ust duzey caliyordum. Artik umurumda degil kirli muzik de yapsam olur duman gibi. Hatta sirf duman tarzina uysun diye ileride amerikan bir fender strat sahibi olmayi planliyorum ek gitar olarak. Semfoni metaldir carttir curttur Therion vs. falan cok genis bir arsivim kaldi gecmisten bugune ama son 5 yil falan yok iclerinde haliyle. Elektronik arsivim var bir rock arsivim kadar da : ) Iste boyle yani.. Elektro gitarda zamaninda flamenco ve latin jazz bile calmisligim var birkac parcadan ibaret bir tecrube de olsa. Genis yelpazeli biriyim ve artik tamamen dogal tonlar istiyorum. Bu nedenle prosesorden once analog setup deneyimi yasamak istiyorum. Bu bence buyuk bir acik benim icin. Onu kapatalim artik degil mi ? Yani bos sayilirim buradaki cogu pro hatta amator muzisyene gore ama hic bir sey bilmedigim de soylenemez. Yine de burada bilgi acisindan kuvvetli arkadaslarin yorumlarina ihtiyacim var geri kaldim ve kayip zamanimi telafi etmek , muzik yapmak istiyorum. Tanissak neler yapabilecegimi az cok kestirebilirsiniz gitar uzerinde hakimiyetim vardir ama yine eskisi gibi herkesten one gecip ben bu isi kaptim deyip daha yolun basindayken buyuk ustatmis gibi su koyuvermek istemiyorum. Eski hatalarimi tekrarlamak degil, gonulden bu isi yapmak istiyorum. Bu nedenle bu konulara girip de isime yarayacak, bilmedigim ve muzigime katki yapacak urunleri bana tanitacak deneyimli arkadaslarin yaptiklari yorumlar benim icin altin degerinde. Iste boyle yani: )
 
Geri
Üst