Cubase SX Kampanya - Fikirleriniz

Cubase SX V2.0'ı 235 EUR (KDV dahil)'ya alırmısınız ?

  • Almayı düşünmem

    Oylar: 0 0.0%
  • Makul vade farklı eklenerek vadeli satılırsa alırım

    Oylar: 0 0.0%
  • Almayı düşünebilirim

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    1,708
Selamlar,

Bildiğiniz gibi Cubase SX V2.0'ın Türkiye satış fiyatı 620 EUR + KDV. Bu fiyat birçok ülkedeki fiyat ile rekabet edebilecek bir seviyede (üstelik 12 ay vade ile...). Ama gelin görün ki bu bile almak isteyen herkesin almasını sağlayamıyor ve korsan kullanımı önleyemiyor.

Türkiye'nin ekonomisi ve ortalama alım gücü hakkında Steinberg ile bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalarımız sonucu sonunda şu şekilde bir avantaj elde etme şansını yakaladık. Cubase'in ister eski versiyonlarını kullanıyor olun, ister kırık(!) versiyonlarını kullanıyor olun, ister hiç kullanmamış olun hiç farketmez, Cubase SX V2.0 programını kısa bir süre için 200 EUR + KDV'ye verebileceğiz. 8O

Tabii bunun için minimum bir sipariş miktarı söz konusu. Bu yüzden sizlerden aşağıdaki tek soruluk anketi gerçekçi olarak cevaplamanızı rica ediyorum. Cevaplarınız bu kampanya'yı başlatıp başlatmayacağımız konusunda bize fikir verecek.
 
apollon,

Bu fiyat gercekten cok iyi, ama kisa bir sure icin olacagini gorunce aklima baska birsey geldi. Eger zaten uyguladiginiz birseyse kusura bakma, epeydir yurtdisindayim konuyu mecburen uzaktan takip ediyorum.

Steinberg'le gorusmelerinizde eminim gundeme gelmistir, batidaki gibi bir akademik indirim yapma planiniz var mi?

Akademik indirim derken "pasosunu gosterene % 10 indirim" gibisinden degil de, ornegin www.academicsuperstore.com orneginde oldugu gibi programin "akademik versiyonunun" uygun fiyatlarla satilmasi gibi bir uygulamadan bahsediyorum. Yani programa "ticari amacla kullanilamaz" gibi kisitlamalar veya kullanicinin ogrenciligi sona erdiginde kullanmaya devam etmek icin full versiyona gecme gibi kosullar getirilerek bu tur indirimler kalici hale getirilebilir mi?

Steinberg ve diger firmalar bu tur ayricaliklari ABD ogrencilerine verebiliyorlarsa Turk ogrencilerine de verebilirler gibi geliyor bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Selam Doruk,

Steinberg için eğitim indirimi zaten uygulanıyor. Öğenci veya öğretmen faketmez yaklaşık %45 indirimli alınabiliyor. Hemde öğrencilik sona ersede herhangi bir ekstra ödeme gerektirmiyor ;)
 
Cubase SX in orjinalinin içinden kullanım klavızı,kitap vb. şeyler çıkıyor değil mi?
Ben bu kayıt işine yeni yeni giriyorum,henüz bir ses kartım bile yok ama bu yaz alıyorum inşallah.
Bunları söyledikten sonra bir itirafta bulunayım Cubase SX in kırık versyonunu indirdim ve onun üzerinde incelemelerde bulunuyorum,ne nedir gibilerinden.Ama valla kötü bir niyetim yok.
Oyumu da kullandım,uygun vade farkıyla vadeli olarak kesin alırım.
Yahu bu program kaç cd ile geliyor? Benim indirdiğim :oops: 100 mb bişey. Bana çok az geldi. Acaba tüm özellikleri çalışmıyor mu?

Ama dediğim gibi kötü bir amacım yok,sadece tanımak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Cubase SX'in içinden tabiki kullanım klavuzları çıkmakta. Toplam 2 CD geliyor. Biri PC için kurulum diğeri ise Mac için. Bunlara ek olarakta protection için bir USB dongle.

Piyasada bir çok crack'i var. Çoğu ilk başta çalışır gibi görünmesine rağmen eninde sonunda bir yerde açık veriyorlar. Programcılarının dediğine göre 2000'in üstünde yerde program protection ile ilgili bir kod çalıştırıyor. Ve bunlar sadece dongle'a bakmak ve orda değilse çalışmamak gibi değil, tempoyu bozma, zamanlamayı şaşıtma vb. gibi sonuçlarda doğurabiliyor ! Yani çalışır gibi görünen program aniden zamanlama ile ilgili problemler çıkartabiliyor :roll:
 
Ben de Sonarı almadan önce açıkçası kırık cubase sx1.0 kullandım. :oops:
Ve gerçekten ilk başta çalışmasına rağmen bazen tam en önemli kısımlarda birsürü sorun yaşadım.Zaten sonra bu foruma üye olduğumda sonarı aldım.Yanlış anlaşılmasın Cubase çok güzel ama ben kullanmakta zorlanıyorum o yüzden Sonarı tercih ettim.Fakat işin özü orijinal program hem yaratılıcılığı köreltmiyor hem de vicdanınız rahat oluyor.Bence fiyat süper olmuş.
 
Bilgisayar yazilimlarini korsan olarak cogaltip satan insanlarin bu programlarin kodunu elde ettikleri baslica iki kaynak var: birincisi programi yazan ekip, ikincisi beta tester'lar. Steinberg gibi kucuk sayilabilecek firmalarda programi yazan ekibin de daha kucuk ve guvenilir oldugunu saniyorum, dolayisiyla muhtemelen o kiriklari beta tester'lar veriyor. Bunlar da programin deneme asamasinda olan, tam olarak istikrar kazanmamis versiyonlarina sahipler. Kirik versiyonlarin tuhaf tavirlar sergilemesinin nedenlerinden biri de bu sanirim.
 
Eger dongle kontrolu icin ayni subroutine'i kullaniyorlarsa tek harekette kirilir, o yuzden ister 200 ister 2000 yerde kullansinlar, farkli routine tanimlamadigin surece etkili olmaz, o da zaten programi gereksizce sisirir, kod optimizasyonunu engeller,programi verimsiz kilar :roll: Sonucta cracker'lar sourcecode'u oyle bir inceliyorlar ki, aralarinda bugfix yazanlari bile var 8O

Industrial enspionage sinir tanimiyor. Half Life 2'ye yazik oldu ornegin. MS windows Me piyasaya cikmadan once warez sitelerinde download'a acilmisti bile.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Programcıların bunları düşünebildiklerine eminim ;)

Aslına bakarsanız Mac OS X platformunda Protools'un plug-in'leri halen kırılabilmiş değil. Bir ara demo programların süresini uzatmak ile ilgili bir açık vardı ama ilok bunu hemen kapattı.

PC platformunda kırılamamış plug-inlere örnek olarakta TC'nin Powercore için çıkardığı kendi plug-inlerini verebiliriz. (Sony'ninkiler değil!)

Tabi bunlar kırılamayacakları anlamına gelmiyor. Şu satırları yazarken belki biri son engelleride aşmış, yeni bir programı kırmış olmanın o dayanılmaz hafifliğini yaşıyordur :?
 
Powercore plugin'leri Motorola DSP istiyor/ariyor/ozluyor yanilmiyorsam, o sebepten olabilir.

Turkiyede mevcut alim gucu ile kirilmis program kullaniminin gozle gorulur bir sekilde azalabilecegini sanmiyorum, zira alim gucumuz avrupalilarin alim gucunun yaklasik %10-15'i civari. %90 damping olmayacagina gore... :roll: Kirilmis/kopya yazilim kullanimina kendi capinda tepki gosteren bazi firmalar yok degil (ornegin EA sports kasten Turkiye ligini koymuyor Fifa serisinde, cunku kopya yazilim yuzunden Turkiyeye cok giciklar) ancak ne tur soft veya hard tedbir konulursa konulsun bulan bir yolunu buluyor. Turk polisi ne kadar baskin duzenlerse duzenlesin bu tur kopya programlarin/oyunlarin/filmlerin/kitaplarin kacak satisinin onune gecemeyecek. Yine de bence Steinberg ile ortak hareket ederek Cubase SX'te gecici olarak yaptiginiz bu indirim takdir edilecek bir davranis. Daha once almamis olsam sahsen bu firsati kacirmazdim ;)
selamlar
 
Powercore pluginleri kişinin kullandığı kartın serinumarasına göre kişiselleştiriliyor.Yani o plugin sizin kullandığınız karta ait oluyor.Bu arada bu da kırılıyor tabii. :)
Adamların kıramayacağı bir şey olduğunu sanmıyorum.Sadece powercore gibi sistemler çok geniş kitlelere yayılmış değil.Ratingi düşük o nedenle de crackerlar çok uğraşmıyor.
 
Mulder demiş ki:
Turkiyede mevcut alim gucu ile kirilmis program kullaniminin gozle gorulur bir sekilde azalabilecegini sanmiyorum, zira alim gucumuz avrupalilarin alim gucunun yaklasik %10-15'i civari.

Alim gucu ile korsan yazilim/muzik/film/kitap vesaire arasindaki iliski zannedildigi kadar da belirgin degil bence. ABD'de bu islerin ne kadar yaygin oldugunu gelip bir sure yasayanlar bilir. Belki Turkiye'deki gibi carsida pazarda tezgah acip CD satan adamlar yok ama farketmez, herhangi bir universitenin network'une girdigin zaman ne istersen bulabiliyorsun. Kullanim da son derece yaygin.

Ustelik Turkiye'de insanlar muzige para yatirmiyor da degil, bugun hobi olarak gitara baslayan birinin en azindan 300-400 dolar para ayirmasi lazim, gitardi, ampliydi bilmemneydi derken. Ama sira yazilima gelince alim gucu aklimiza geliveriyor neden? Cunku onu calmak kolay.

Ister Turkiye'de olsun ister dunyanin herhangi bir baska noktasinda, olay kafada baslayip bitiyor bence.
 
sanırım somut olan ekipmana gelince elimizden gelen ölçüde almaya çalışıyoruz ama sanal bir ihtiyaç ne de olsa bir şekilde gideriliyor :) eğer uygun bir taksit çizelgesi olma ihtimali varsa almak için bir dakika beklemezdim ben de, memurlar şehrinde her şey böyle alınıyor maalesef :)
 
Genelde sana katiliyorum Domokun , ozellike broadband internet ve peer-2-peer file sharing olaylarinin yayilmasindan sonra kopya yazilimda,filmlerde ciddi patlama yasandi. Yani adam hard tezgah koymasa bile DC++tan,Kazaadan,Imesh'ten, olmadi senin dedigin gibi universite FTP serverlarindan soft tezgahi aciyor.Ancak ote yandan devlet (FBI) bu konuyla ciddi mucadele icinde.Ben alim gucu artarsa bu sorun kokunden cozulur demiyorum, belirgin sekilde azalir diyorum.Ote yandan Turkiyede arzi baski altina alarak talebi kirmak Amerikaya gore cok daha mumkun, bizde oyle ADSL,XDSL,kablonet,EDGE/UMTS gibi yuksek transfer hizi saglayan teknik altyapi yaygin degil :) Dagilirsa el altindan arkadas vasitasiyla dagilir. O da senin dedigin gibi bilinc gerektirir+ bence tuketici bilinci de gerektirir cunku o yazilimi besiktasta tezgahtan aldigin zaman sen o CD ile ve yasayabilecegin sorunlarla basbasasin artik,basin sikisinca kime gidersen git. Cok degiskenli bir denklem gibi, degiskenlerin birini azalttiginda oburu artiyor :)

Benim burada hosuma giden Compel'in mumessil firma olarak bu konuda birseyler yapmaya calismasi, lisansli yazilim kullanimini nasil yayginlastiririz/ozendiririz diye kafa patlatmasi ve harekete gecmesi..Turkiyedeki diger firmalardan cok haberdar oldugumu soyleyemem ama benim gorusum: Compel gibi 3-5 firma daha olsa kopya yazilimla mucadele en azindan biraz ivme kazanir.

ps: Apollon, bu akdar ovgu dolu sozden sonra konustugumuz urunlerde biraz daha indirimi hak ettim mi ? :LOL:
 
Benim geçen hafta yaptığım bir anlaşma ile systems integrator olarak Steinberg'in UK distribütörü Arbiter MT'den bütün Steinberg ürünlerini bayilere verdikleri fiyatlardan alma imkânım var, ona rağmen Cubase SX'i Compel'in önerdiği fiyata alabilmem mümkün değil, o açıdan Compel'in bu konudaki çalışmaları takdire şayan. İskender, şahsında firmanızı tebrik ediyorum. Umarım bu dürüst faaliyetler müzisyen camiası tarafından da aynı dürüstlükle karşılık bulur. (İyilik yap denize at, balık bilmese Hâlık bilir.)

Bu arada "almayı düşünmem"i tıklayanlardan biri benim, neticeleri başka türlü göremedim nedense. Sebebini de araştırmaya üşendim, oylayıverdim. Almayı düşünmememin sebebi de malum: Elimde zaten iki platform mevcut (Sonar ve Pro Tools), bir tane daha almama gerek yok.

Kolay gelsin.

Ashazar,

Software'lerin bir versiyonunun yeni update'i çıktığı anda update'siz eski versiyonun çoğaltımı durduruluyor, yeni kopyalar en son versiyon ile basılıp piyasaya sürülüyor. Eğer bu arada elinde eski update'siz versiyonlu kopyası bulunanlar varsa üreticinin web sitesinden update'leri ücretsiz olarak indirebiliyorlar, dolayısı ile 2.0'dan 2.2'ye yükseltmede bir para ödenmesi sözkonusu değil. Zaten noktanın solundaki rakam versiyon numarası, sağındaki rakamlar ise güncelleme numarasıdır. Güncellemeler program içinde kullanım aşamasında farkedilen arızaları gidermek için yapılan yamalardır, programın ana gövdesinin çalışmasını ve ana özelliklerini değiştirmedikleri için de ayrıca para ile satılmaları diye birşey sözkonusu olmaz. Compel'in eline ulaşacak kopyaların hangisi olacağını bilemiyorum, onu en doğru İskender bilgilendirir.

Sevgiler.
 
Teşekkürler Mahcem 8) , umarım bu sefer mümkün olduğunca çok kimse faydalanabilir. Lisanslı program satmak için bütün imkanları zorluyoruz umarım bu seferki daha iyi sonç verir.

Ashazar,
Gelecek olan versiyon Steinberg'in stok durumuna bağlı. Fakat 2.0 gelse bile 2.2 ücretsiz olarak download edilebilen bir update.
 
e bu fiyat kesinleştimi şimdi??? önümüzdeki hafta istanbuldayım yeterli parayı bulursam gelip alacağım ben de lisanslı program kullanmayı çok istiyorum ama şimdi amplime kabin alacağım.kabinin yanına ekstra para bulursam alırım peşin,olmazsa taksitli.
 
Mahcem demiş ki:
Bu arada "almayı düşünmem"i tıklayanlardan biri benim, neticeleri başka türlü göremedim nedense. Sebebini de araştırmaya üşendim, oylayıverdim.

Mahcem forumda oyle bir gariplik var, oy vermeden sonuclari goremiyorsun. Yazilimi gelistirenlerin demokrasi anlayisi incelemeye deger gercekten :D

Ben de oy vermek istemedim, cunku zaten Cubase kullanicisiyim. Oy verenlerden biri sevabina sonuclari yazarsa bizim gibilerin de meraki giderilir belki.
 
Kesinlikle alırım
13% [ 3 ]
Almayı düşünebilirim
18% [ 4 ]
Makul vade farklı eklenerek vadeli satılırsa alırım
40% [ 9 ]
Almayı düşünmem
27% [ 6 ]

Toplam Oylar : 22

Son durum bu
 
Geri
Üst