neckte emg 60 mı emg 85 mi?

J

jacksonslll

selam arkadaşlar emg setlerinden birini jackson sl2h ye takmayı düşünüyorum ama hiç emg 85 ile 60 ı karşılaştırma fırsatı bulamadım sizce hangisini tercih etmeliyim, aralarındaki farklar neler?ilginiz için teşekkür ederim.
 
Kişisel olarak çok fazla bu amaçla karşılaştırma yapmamış olsam da piyasadaki genel kanı 60'ın single-coil sounduna daha yakın ve clean'lerde daha karakterli olduğu, 85'in ise daha koyu, sıcak ve özellikle distorted sound'da daha güçlü olduğu yönünde..
 
Bende kesinlikle EMG 60 diyorum.
EMG60 cleande resmen akustik tonu verir amacıda odur zaten "EMG cleande iyi değildir" tabusunu yıkmak için bile yapılmış olabilir :)
Ama neckte inanılmaz derecede basslı bir soundu var farklı akort droplarında bariz death manyetiği olur.
EMG85 cleande pek başarılı değildir lakin neckte yüksek tiz-mid çıkıslı boostlu sololar icin idealdir...
 
89 ikisinin ortası mı bilmiyorum ama sanırım 89 un birkaç serisi var ve bildigim kadarı ile asıl olayı pil bittiği zaman (ki çok nadir olan bir durum kanımca) pasif olarak da çalışması durumu...youtube da sagda solda 60 vs 85 şeklinde video lar var.ben de 85 kullanıyorum ilk baslarda hic sevmemiştim (emg hz h2 den sonra,ki hala h2 yi daha cok begeniyorum),85 bildigim kadarı ile daha dolgun ve destekli 60a göre,cleanlerde ise 60 daha parlak ve net,ama 85 te clean lerde cok iyi bence.tane tane ve net sesi,bir neck e göre de clean de çok parlak ,60 denemedim ya da hatırlamıyorum bilmiyorum tam.ama clean de 60 daha iyi diye okudum her yerde.

sonuc olarak imkanın varsa denemelisin,yoksa da 60 alırsın 85 her türlü var zaten piyasada 60 cok az,karsılastırırsın 85 te karar verirsen 85i 60 la takaslamak isteyecek 1milyon kişiyi face de bile bulursun.
 
Dünya' nın dile gelip 60 dediğini duymadım o kadar aramama rağmen, bence 85 daha iyi, birçok kişi de (Zw dahil) 81-85 kullanıyor, ama şu da var 60 ın clean deki netliği tartışılmaz birşey bundan kaynaklı 60ın drive daki sound unu da beğenen olabilir, ben de aynı şekilde 85 in clean e drive larını beğeniyorum.
 
60 ın özelliği zaten seramik mıknatıs kullanması ve sesi daha parlak çıkartması. Çıkış kuvvetide sanırım 85 ten daha küçük ve bu sayede temiz bir clean sesi veriyor ama müzik marketlerin hiçbirinde normal EMG 60 modelini göremedim ben. Heryerde EMG 60A modeli var.

EMGnin sitesinde Kirk Hammett'ın signature setlerinde neden 81-81 den 81-60 a geçtiğini anlatan küçük bir paragraf vardı. Son albümdeki clean kısımlardan dolayı bazı gitarlarımda değiştirdim demiş. Eski gitarlarında hala 81-81 kullanıyormuş sololarda tam istediği tonu almak için. Neckte 85 yerine 81 de 60 ta kullanılabilir neticesinde ama deneyip hangisini sevdiğinize bağlı. Benim gitarımda 85 neckte çok boğuk ses veriyor mesela ileride 81 ile değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası...
 
James Hetfield her zaman EMG 81-60 kullandı gitarlarında...Explorer gitarları dahil...

Kirk Hammett ise şuan 81-81 kullanmakla beraber zamanında hatırı sayılır süre 81-85'te kullanmıştır...Çok değil 3-4 sene önceye kadar Kirk Hammett'ın ESP Signatureleri 81-85 idi...

Ha signature gitarları kayıtlarda ne kadar kullanıyorlar orası tartışılır ticari bir mesele sonuçta ama görünürde odur...
 
kirklede karıştırmış olabilirim ya nese adam soru sormuş jamesle kirkin gitarlarına daldık =) 85 olayı vardı ama belkide satiş stratejisidir bi dönem kullandı 85i sora 81-81e döndü kirk's set oldu adı =)))
 
Geri
Üst