Avatar

b4q8prun.jpeg


“Titanik”, “Yaratıklar (Aliens)”, “Terminator” filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron Sinema tarihinde çığır açacak filmi AVATAR ile bir kez daha seyircileri büyülemeye hazırlanıyor.

Üç boyutlu (3D) Sinema tekniklerinde son teknoloji ile üretilen ve “en yüksek bütçeli film” olarak akıllara kazınacak AVATAR 18 Aralık tarihinde tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de olmak üzere gösterime girmiştir.

Bizleri hayal gücümüzün ötesinde muhteşem bir dünyaya taşıyacak olan film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor.Yarı felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir.Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynakları incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na’vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora’ya gönderilirler.Botanist Dr Grace Augustine (Sigourney Weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış Jake’in bedenlerinin Avatar’ı yaratılacak ve böylece Jake’e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. Na’vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur.Yabancısı olduğumuz bu yeni dünyaya Jake Sully isimli, tekerlekli sandalye mahkum kalmış bir gazinin gözünden bakıyoruz. Fonksiyonlarını kaybeden bedenine rağmen içinde halen savaşçı bir ruh barındıran Jake, dünyanın enerji krizini çözmeye yetecek kaynaklara sahip olan ve bu kaynakları araştırmak üzere bir birliğin çalıştığı Pandora isimli gezegene ışık yılı yolculuğu yaparak asker olarak gönderilir. Pandora’daki atmosfer toksik olduğu için Avatar isimli program oluşturulur; bu programa göre insan “operatörleri”nin bilinçleri avatar isimli uzaktan kontrol edilebilen ve öldürücü etkisi olan hava koşullarında yaşam sürdürebilmeyi sağlayan biyolojik bedene bağlanır. Bu avatarlar insan DNA’sı ile Pandora’nın yerel halkı Na’vilerin genlerinin birleştirilmesiyle oluşur.Jake kendi avatarında yeniden doğduğu halde yürüme yetisini de geri kazanır. Gezegendeki değerli enerji kaynaklarını elde etmelerine mani olarak görülen Na’vi halkının arasına sızmakla görevlendirilir. Fakat güzel bir dişi Na’vi olan Neytiri, Jake’in hayatını kurtarır ve bu her şeyi değiştirir. Neytiri’nin kabilesi tarafından kabul edilen Jake, onlardan biri olmayı tabii kaldığı bir çok test ve macera sonrasında öğrenir.Jake ve gönülsüz eğitmeni Neytiri arasındaki ilişki zamanla derinleşir ve böylece Na’vi halkna saygı duymayı, sonunda da onlar safhında yer almayı tercih eder. Yerli Na’vi halkına destansı ve evrenin kaderini belirleyecek bir savaşta liderlik edecek ve böylece kabul görmesini sağlayacak son sınavı da verip veremeyeceği belirlenecektir.

Filme 2.kez gitmeyi düşünüyorum . İzmir'de imax imkanı olmadığı için real 3d farkıyla bu filmi izledim . Oldukça iyiydi ama xpand ilede denemek istiyorum aradaki fark ne diye :LOL: . Kesinlikle herkesin sinemada 3 boyutlu olarak izlemesi gerektiğine inandığım bir film !! Yönetmenin kendi ülkesine ilişkin bir takım mesajlarını böyle güzel bir fantastik dünya yaratarak bunun üzerinden yollaması ve filmdeki aşk hikayesi son derece güzeldi :D
 
Filmi Real D izledim.Evet 3 boyut filme ayrı bir güzellik katmış fakat 3 boyutsuz da gayet seyredilebilir.Çeşitli sitelerde 3 boyutlu olmasa çekilmez bu film diye yorumlar var.Ben bu yorumlara katılamıyorum Lakin eğlenceyi arttırmak için Mutlaka 3 boyutlu izleyin.Filmin tüm sahneleri 3 boyutlu değil.Belki benim izlediğim versiyondandır. Bilemiyorum.

Son zamanların meşhur, film eleştirmekte kullanılan kelimesi ''klişe'' görmek isteyen veya bunu yakalamak için sinemaya giden kişiler mutlaka istediğini bulacaktır.Erkekle kız arasında ilişki başlar.(Başka kimin arasında olacaktı dingil .BraveHeart veya independence day misali asker,halk motivasyon konuşmaları,rambo gibi bir çok kişiyi halletmek.Sonunda güçlü ve akıllı düşmanla dövüşmek.

filmi izledikten sonra bir kez daha insan milletinden nefret ettim.Tabiatın milyonlarca yıl sonucunda bize ulaştırdığı bazı güzellikleri bir kaç saniye içinde acımadan yok edebilme yeteneğimizi James Cameron gözümüze soktu çıkardı sonra kalbe soktu.Hakkaten gerizekalı ve boş işler peşinde olan,acımasız bir milletiz.Bunu da filmdeki savaş sırasında insanların ölmesini istemsiz dileyerek kimilerinin insanlık dediği halbuki aslen hayvanlık olması gereken şeye olan özlemimizi dışa vuruyoruz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
AvatarTheGame-2.jpg

100104_p14_a1.jpg

avatar_1546201c.jpg


Taha Akyol'un bugünkü yazısının Avatar filmi ile ilgili olan kısmını aynen aktarıyorum ;

AVATAR filmini eşim Tülin’le izledik, çok güzel... Aman siz de kaçırmayın. Özellikle üç boyutlusunu seyredin; bazen uzanıp dokunasınız geliyor, bazen bir taş fırlatıldığında size çarpacakmış gibi sakınıveriyorsunuz.
Daha önemlisi konusu... Filmde hem insanın zalimliği hem insani değerlerin yüceliği var.
Film, sömürgeciliğe yöneltilmiş muhteşem bir insani eleştiri!
Pandora adlı uzak bir gezegende Na’vi adı verilen akıllı ve duygulu yaratıklar tabiatla bütünleşmiş mutlu bir hayat yaşıyorlar. Tabiatla bütünleşmeyi inançlarıyla, kutsal ağaçlarıyla, mistik gelenekleriyle sağlıyorlar.
Ve günlerden bir gün insanoğlu maden çıkarmak için Pandora’ya ayak basıyor! Maden tam da Na’vi toplumunun kutsal ağacının altında!
‘Beyaz adam’ dev makinelerle, korkunç hava silahlarıyla saldırıyor! Tam bir vahşet yaşanıyor, fakat bu vahşeti, ok ve yaylarıyla Na’viler değil, korkunç teknolojileriyle ‘Beyaz Adam’ yapıyor!
Sonunda, ok ve yaylarıyla, yırtıcı yaratıklarıyla Na’vi halkı ‘Beyaz Adam’ı yeniyor. Batılı sömürgecilerin sömürgelerden çekilişine benzeyen bir törenle ‘Beyaz Adam’ı dünyaya geri gönderiyorlar.
Filmde çok duygulu bir aşk hikâyesi de var.
Sinema eleştirmenleri Titanik filminin yönetmeni James Cameron’ın bu defa Avatar‘la “tüm zamanların en başarılı filmini” yaptığını söylüyorlar. Haklılar...

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.as...ID=1181509&AuthorID=62&Date=04.01.2010&ver=25
 
Bende filmi 3 buyutlu izledim ve gerçekten görsel bir şölen vardı. Filmi izleyen çoğu kişi filme ''basit konu''ve ''klişe'' sözcüklerini yakıştırdılar ama bu arkadaşların filme ne beklentisi ile gittiklerini çok merak ediyorum. Beni filme çeken en önemli öğe filmin görsel bir şölen sunmasıydı ve görsellik beni tatmin etti. (Bu arada Avatarın konu olarak A Man Called Horse ve son samuray'a benzediğini söyleyebilirim.)
 
Imax formatında film makaraları sadece istanbul imax'e verilmiş. ankarada da imax sineması var ama heveslenmeyin real 3d formatıyla gösterilecek istanbul dışındaki yerlerde. ben ankaradayken çok imax filmi izledim. real 3d ile avatar izlemekten bin kat iyiydi görsel olarak. avatar filmini sevdim, ama imax teknolojisiniyle istanbuldakilerin izlemesini tavsiye ederim. hiç imax filmi izlememişler için real 3d baya güzel görünür, ama imax in yanında çok zayıf kalır 3 boyut bakımından.
 
Imax filmlerini seyrettim ve bence read 3d Imaxten on kat daha iyi. Çok ilginç bir durum. Demek ki algı insandan insana değişiyor.
 
Hayır mümkün değil. Imax'de gözlükle izlenen 3D Mania filmini örnek vermek istiyorum. Kötü filmler de oynuyor, ama onlar imax teknolojisiyle çekilmemiş oluyor. Sadece imax salonunda izliyorsun. 3 boyut soslu malzemesi kötü filmler. 3D-Mania filminden iyi olması mümkün değil, izmirde çok kalite bi sinemada izledim avatarı real 3d formatında. İnan ki arada dağlar kadar fark var, o filmi izlesen anlardın. Imax teknolojisi zaten bambaşka bişey. Herşeyi farklı ve üstün. İstanbul'lu bi arkadaşımla konuştum, dediğim gibi bir tek orada imax formatında oynuyor, oldukça iyiydi dedi. Real 3D idare eder ama imaxle kıyaslanamaz. Imax ankaraya gelmişti ilk sanırım 2001 senesinde, o zaman dünyada sadece 8 şehirde vardı. Dinozor belgeseli gelmişti bir tane, sonra 3D-Mania geldi. olamaz dedim inanamadım hala da aklımdadır. Zaten 7-8 kere gitmiştim filme :D Ama 4 senedir ankarada değilim, bilemiyorum ne oldu ne bitti. 45'er dakikalık dandik konulu filmler geliyordu. Bazısı gözlükle bazısı gözlüksüz izleniyordu. Ama 3D Mania zirvedir. En az 100 kişiyi ikna etmiştim o filmi defalarca izlemişti çoğu :)
 
0,,7418243,00.jpg

avatar_2008-2.jpg

19.jpg

01.jpg

00219b8247170caf9f582d.jpg


Bilal Özcan'ın Bugün gazetesindeki bugünkü yazısı ;

Neden Avatar?

Avatar'dan o kadar çok söz ediliyor ki gittim, izledim...Steven Spielberg'in, Kanadalı yönetmen James Cameron'un filmiyle ilgili, "Star Wars'tan bu yana çekilmiş en etkileyici ve inanılmaz bilimkurgu filmi" demesi ilgimi çekti...
İnternete girdim ve filmi, İstinye Park'ta 3D formatında ve IMAX (Image Maximum) sistemiyle dev perdede gösteren salondan bilet satın aldım.
Benden size tavsiye, bu filmi mutlaka 3D formatında ve gözlükle izleyin.

Avatar için sadece bilimkurgu demek haksızlık olur; aynı zamanda çok duygusal bir film.
Erkek kahraman Jake, milyonlarca Amerikalı'dan biri...
Film sıradan bir insanın, eğer bir davaya inanırsa nasıl kahraman olabileceğini anlatıyor.
Sevginin, iyiliğin ve inancın, en büyük güçlüklerin üstesinden gelebileceğini gösteriyor.
Avladığı hayvanla helalleşen Pandora gezegeni yerlilerinin, doğadaki tüm canlılara gösterdikleri müthiş sevgi, dünyamızla ilginç tezat oluşturuyor

Cem Yılmaz Avatar'ı, 'Yahşi Batı' filmindeki arkadaşlarıyla izlemiş...
Filmden çıkınca Ozan Güven'e, "Bu neydi yaa; sen artık git mısır sat, ben de tekstil işi yapayım oğlum" demiş...
Dediği kadar var!
Havada yüzen dağlar, fosforlu, muhteşem renkli bitki örtüsü, çarpıcı savaş ve toplu ayin sahneleri, yangın sırasında havada uçuşan kül tanelerinin görsel efektleri, yürürken ayak basılan toprağın ışıldaması...
Her şey çok çarpıcıydı...
Sanki film değil bir rüyaydı gördüğüm!

Amerika'da şimdi, Avatar Oscar ödüllerinde aday gösterilsin mi, gösterilmesin mi tartışması yaşanıyor.
Oscar'ı düzenleyen 'Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi', bilimkurgu filmlerini ödül adayları arasına almaya karşı çıkıyor.
Sadece, 'En İyi Özel Efekt' dalında yarıştırmak istiyor.
Sinema eleştirmenleri ise Avatar'ın 'En İyi Film' dalında da aday gösterilmesini istiyor.
Oscar verilsin verilmesin, Avatar'ın tüm gişe ve hasılat rekorlarını kıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/88973-neden-avatar-bilal-ozcan-makalesi.aspx

Filmle ilgili birazcık daha ayrıntıya girecek olursak

Yönetmen James Cameron ilginç bir adam.
Kariyerine bir müzik dergisinde muhabir olarak başlamış.
Neredeyse on yılda bir film çekiyor ve çektiği film bütün filmlerden daha büyük ciro yapıyor.
Cameron, Avatar'dan önce Titanic'i çekti ve Titanic bugüne kadar en büyük ciro yapan film oldu.
Titanic 1.84 milyar dolar ciro yapmıştı. Bu cironun 600 milyon 788 bin dolarını Amerika'da, geri kalan 1.2 milyar dolarını ise Amerika dışında gerçekleştirdi.
Gidişata bakılırsa Cameron 12 yıl sonra çektiği Avatar ile kendi rekorunu da kıracak.
17 günde 1 milyar doları aşan ciro yapan Avatar'ın iyimser rakamlarla 4 milyar doları yakalayacağı söyleniyor.
Geçelim.
Avatar 238 milyon dolar harcanarak yapıldı. Reklam masraflarıyla birlikte toplam maliyetinin 400 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

Son olarak sabırsızlıkla 2.cisini bekliyoruz kaç sene bekleyeceksek artık değceğine inanıyorum bu beklememizin 1.cisi bile 14 yıl sürmüşse 8O
 
james-cameron-avatar-sam.jpg


Avatar 6 ödül birden aldı !

67. Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu. Yılın en çok konuşulan filmi 'Avatar', En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanarak geceye damgasını vurdu. e2'de yayınlanan 'Mad Men' bir kez daha En İyi Dizi seçilirken, 'Dexter' ile de Michael C. Hall En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Yağmurlu bir havada süren 'Kırmızı Halı' seremonisinin ardından başlayan ödül töreni Türkiye'de de canlı olarak yayınlandı.

'Avatar'ın En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alarak damga vurduğu gecede, e2'de yayınlanan dizilerden 'Mad Men' bir kez daha En İyi Dizi seçilirken, 'Dexter'daki rolüyle Michael C. Hall da drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Avatar'ın 6 ödül birden aldığı gecede "En İyi Film" ödülünü ise Irak savaşıyla ilgili bir drama olan "The Hurt Locker" isimli film kazandı.

EN İYİSİ 'AVATAR'...

En İyi Film Ödülü'nü sadece yılın değil sinema tarihinin en çok konuşulan filmlerinden 'Avatar' kazandı. Ödül konuşmasında yönetmen James Cameron, ''Dünyanın en önemli işini yapıyoruz'' diye konuştu. En İyi Yönetmen ödülünü de yine 'Avatar'la Cameron kazandı. Özellikle oyuncularına teşekkür eden Cameron, ödülü 'The Hurt Locker' ile Kathryn Bigelow'un kazanmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Filmin yönetmeni olan Kathryn Bigelow da "En İyi Yönetmen" ödülüne ulaştı.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece dağıtılacak olan Altın Küre ödüllerinde de "En İyi Film" dalında aday olan "The Hurt Locker" iddiasını ortaya koymuş oldu.

Avatar, en iyi film ödülünü alamadı ancak en iyi aksiyon filmi, en iyi görsel efekt, en iyi ses, en iyi sinematografi, en iyi sanat yönetmenliği ve edit dallarında zafere ulaştı.

En iyi erkek oyuncu ödülünü "Crazy Heart"taki country şarkıcısı rolüyle Jeff Bridges alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü de "Julie & Julia"da Julia'yı canlandıran Meryl Streep ile "The Blind Side"daki Güneyli anne rolüyle Sandra Bullock arasında paylaştırıldı.

Christoph Waltz, "Inglourious Basterds"taki sadist Nazi rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü ise "Precious"taki rolüyle Mo'Nique'in oldu.

"Inglourious Basterds" filmi en iyi kostüm ve en iyi orijinal senaryo ödüllerine de ulaştı.

En iyi uyarlama senaryo ödülü ise "Up in the Air"e gitti.

"Up" en iyi animasyon ödülüne layık görülürken en iyi makyaj ödülü "District 9"un oldu.

En iyi yabancı film "Broken Embraces"e verilirken Joel Siegel Özel Ödülü Kevin Bacon'a verildi.

http://www.cnnturk.com/2010/kultur.sanat/sinema/01/16/avatar.6.odul.birden.aldi/559697.0/index.html

http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?HaberID=58584&CatID=34
 
Kim çevirdiyse, derlediyse hiç olmamış. en iyi film ödülünü bi aldı diyor bi alamadı. En iyi yönetmen de bir aldı bir başkası aldı. Bak ne güzel en iyi kadın oyuncu ödülü paylaştırıldı denmiş. Kutlamak lazım derleyeni. Avatar iyi filmdi de sanki fazla abartılıyor biraz. Yılın filmi olabilir de, gelmiş geçmiş en iyi film falan biraz uçuk söylemler. Imax tewknolojisi 10 yıldır görsel olarak daha güçlü yapımlara imza attı. 3d Mania'yı izleyen, o kadar da dumur olmazdı bu filmden görsel olarak. Bu filmin tek farkı, uzun metrajlı olması. Türkiye'de de anca İstinyeparkta izleyebilenler tam doyuma ulaşmışlardır, reald teknolojisi pek de matah bişey değil.
 
avatar-filmi.jpg

avatar-film.jpg

Avatar-3-Boyutlu-Olarak-Cinebonuslarda-0.jpg




Bir önceki mesajımda alıntı yaptığım yerlerdeki ifadelerden dolayı Avatar filminin kazandığı ödüllerin dallarıyla ilgili bir karışıklık olmuş haklısın ..

Daha doğru ifadelerle Altın Küre Ödülleri ve sonuçları ;)

Oscar'ın habercisi sayılan Altın Küre ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Yağmurlu bir havada süren 'Kırmızı Halı' seremonisinin ardından başlayan ödül töreni CNBC-e ve e2'den canlı olarak yayınlandı.

'Avatar'ın En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alarak damga vurduğu gecede, e2'de yayınlanan dizilerden 'Mad Men' bir kez daha En İyi Dizi seçilirken, 'Dexter'daki rolüyle Michael C. Hall da drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

6 dalda adaylıkla Altın Küre'nin favorisi olan 'Aklı Havada' sadece En İyi Senaryo ödülünü kazanırken, en fazla adaylık alan bir diğer film 'Nine' ise törenden eli boş döndü.

Usta komedyen Ricky Gervais'in sunduğu gecede ilk ödülü güzel aktris Nicole Kidman verdi. Kidman, Haiti'deki depremle ilgili herkesin yardım etmesi gerektiğini söyledikten sonra En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü sundu. Ödülü ''Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire'deki rolüyle Mo'Nique kazandı.

Gecenin önemli ödüllerine gelince...

EN İYİSİ 'AVATAR'...
En İyi Film Ödülü'nü sadece yılın değil sinema tarihinin en çok konuşulan filmlerinden 'Avatar' kazandı. Ödül konuşmasında yönetmen James Cameron, ''Dünyanın en önemli işini yapıyoruz'' diye konuştu. En İyi Yönetmen ödülünü de yine 'Avatar'la Cameron kazandı. Özellikle oyuncularına teşekkür eden Cameron, ödülü 'The Hurt Locker' ile Kathryn Bigelow'un kazanmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

EN İYİ ERKEK OYUNCU
Kate Winslet'ın sunduğu drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü 'Crazy Heart' ile Jeff Bridges kazandı. Bütün salonun ayakta alkışladığı Bridges, ''Benim fazla takdir görmemiş profilimi ezip geçiyorsunuz'' diyerek sözlerine başladı. Oscar akademisinin de görmezden geldiği oyunculardan olan Bridges, anne-babasını anmayı unutmadı ve yapım ekibi ile rol arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Müzikal-Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzanan isim ise, beyazperdenin en yetenekli aktörlerinden Robert Downey Jr. oldu. Sinemada ikinci doğuşunu yaşayan Downey Jr., ödülü 'Sherlock Holmes' ile kazandı.

'SAHİP OLDUÐUM HER ŞEY İÇİN MİNNETTARIM'
Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise 'The Blind Side' ile Sandra Bullock kazanrken, Müzikal-Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü bu dalda iki filmle aday olan usta oyuncu Meryl Streep kazandı. 'Julie & Julia' ile bu ödüle uzanan Streep, ''Başka kadınların hayatlarını canlandırmak istiyorum. Bu filmle aynı zamanda annemin de yaşamdan zevk alma duygusunu da hayata geçrimiş oldum. Ve annemim sesi devamlı kulaklarıma geliyor Sağlıklı olduğumuz için her zaman minnettar olmamız gerektiğini söylerdi. 'Sahip olduklarımız için minnettar olmalıyız' derdi. Ben de sahip olduğum her şey için minnettarım'' diye koınuştu.

EN İYİ DİZİ 'MAD MEN'
Drama dalında En İyi Dizi ödülünü geçen sene olduğu gibi bu sene de e2'de yayınlanan 'Mad Men' kazanırken, Müzikal-komedi dalında En İyi Dizi 'Glee' oldu.

Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü e2'de yayınlanan 'Dexter' ile Michael C. Hall kazandı. Yine bu dalda En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ulaşan isim ise, 'The Good Wife' dizisindeki performansıyla (Seyircinin daha çok 'Acil Servis/ E.R.' ile tanıdığı) Julianna Margulies oldu.

Müzikal-Komedi dalında oyuncu ödülleri ise 'United States Of Tara' ile Toni Collette, '30 Rock' ile Alec Baldwin'in oldu.

Gecenin en anlamlı ödülü, Cecil B. DeMille Ödülü yaşayan en büyük yönetmenlerden Martin Scorsese'ye verildi.

ÖDÜL KAZANANLARIN TAM LİSTESİ:
En İyi Film (Drama): Avatar
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Jeff Bridges (Crazy Heart)
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Sandra Bullock (The Blind Side)

En İyi Film (Müzikal-Komedi): Felekten Bir Gece/ Hangover
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes)
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): Meryl Streep (Julie & Julia)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi/ Inglourious Basterds)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique (Precious)
En İyi Yönetmen: James Cameron (Avatar)
En İyi Senaryo: Aklı Havada/ Up In The Air (Jason Reitman, Sheldon Turner)
En İyi Animasyon: Up
En İyi Yabancı Film: The White Ribbon (Michael Haneke - Germany)
En İyi Müzik: Michael Giacchino (Up)
En İyi Şarkı: Ryan Bingham and T Bone Burnett - The Weary Kind (Crazy Heart)

En İyi Dizi (Drama): Mad Men
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Michael C. Hall (Dexter)
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Julianna Margulies (The Good Wife)

En İyi Dizi (Müzikal-Komedi): Glee
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): Alec Baldwin (30 Rock)
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): Toni Collette (United States Of Tara)

En İyi Mini Dizi: Grey Gardens
En İyi Erkek Oyuncu (TV filmi veya Mini Dİzi): Kevin Bacon (Taking Chance)
En İyi Kadın Oyuncu (TV filmi veya Mini Dİzi): Drew Barrymore (Grey Gardens)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Dizi, TV filmi veya Mini Dİzi): Chloe Sevigny (Big Love)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dizi, TV filmiveya Mini Dİzi): John Lithgow (Dexter)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25045348/
 
Avatar filmi bu yıl 2010 Oscar Ödül törenlerinde sadece 3 dalda ödül kazanmış olsada , J.Cameron'un tören sonrası kendisine düşünceleri sorulduğunda törenle ilgili benim filmimin 1.5 milyar dolar hasılat elde etmesiyle birlikte bu kadar çok insanın izlemesi benim için en büyük hediyedir şeklinde bir açıklaması bile bu törenlerde ne kadar siyasi oyunlar döndüğünün ve amerikan propogandacılığının yapıldığına en güzel yanıttır diye düşünüyorum!

Derin bir suskunluk şu Oscar.Artık sanat yerini propagandaya bırakmıştır. Oscar'ın da tadı kaçtı bunlar yeni şeyler değil elbette ama sinemaseverlere de büyük hakaret..Komik bir biçimde The Hurt Locker filmi en iyi film seçildi.Yine Amerikan propagandası yapan,Irak'taki amerikan askerini ve Irak Halkını !! korumaya çalışan bir film saçmalığı.Peki ama Amerikan askerinin Irak'ta işi ne?Halkı kimden koruyorlar?Yine Amerika'dan tabiki.Bu Amerikan'ın artık günah çıkarma ve masumu oynama tavırları çok sıktı.Aynı tavırlar daha önce Vietnam savaşı sonrası filmlerede yansımıştı.Tutup birde filmi sırf bu nedenlerden ödül verdiler.Birde Kathryn Bigelow en iyi yönetmen ödülünü yine bu filmle aldı, James Cameron'un eski eşi ve bilindiği üzere Oscar tarihinde ödül alan ilk kadın yönetmen.Çok şaşırtı...Hiç bir şekilde sanat hiçbir şeye alet edilmemeli ve hak edenler hak ettiklerini almalı...

The Hurt Locker en iyi film ödülünü hakettimi tabikide tartışırsak haketmedi yine bir milli savaş ortada. Amerika gibi milliyetçi vatanını devletini askerini suçluda olsa haklı bulup herşeye rağmen önde tutan bir halk olduğu için en iyi film The Hurt Locker oldu. Avatar gerek konusu gerek işlenişi gerek efektlerin uyarlanışı , oyuncuların o mükemmel harika replikleri oynayışı ve gerçekleriyle bizi yerin dibine sokan insanların dünyaya neler yaptığını , asıl o amerikan askerinin gerçek kimliği olduğunu ortaya koyan bir film olduğu için milliyetçi bir ülke halkından gerçekleri söylesede filme oy çıkmazdı dogruları düşünürsek nitekimde böyle oldu ! Gönüllerde birinciliği hakeden bence Avatar'dı The Hurt Locker filmini izleyen birisi olarak bunu söylüyorum ! Oyuncu oscarları yerini zaten bulmuş 1 kişi hariç oda daha fazla konuşmanın anlamı yok artık ! James Cameron o kadar emeğinin karşılığını alamamış yazık gerçekten doğrusuz bir oscarı daha geride bırakmış olduk :(

Son olarak

2010 Oscar ödüllerini kazananlar

En iyi erkek oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)
En iyi kadın oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)
En iyi film: The Hurt Locker
En iyi yönetmen: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Mo'Nique (Precious)
En iyi animasyon filmi: Up
En orijinal senaryo: Hurt Locker (Mark Boal)
En iyi kısa animasyon: Logorama
En iyi kısa belgesel: Music by Prudence
En iyi makyaj: Star Trek
En iyi adaptasyon: Precious
En iyi sanat yönetimi: Avatar
En iyi kostüm: The Young Victoria
En iyi sinematografi: Avatar
En iyi görsel efekt: Avatar
En iyi belgesel: The Cove
En iyi yabancı film: El Secreto de Sus Ojos (Arjantin)
 
Tabiki de adam sonuca bakıyor. Kazandığı para mı önemli yoksa bir ödül mü?

Halk tüm dünyada izlemiş adamın filmini. Daha ne istesin, ödül karın doyurmuyor.
 
Evet gelicek ;)

Avatar 2 yolda...

Avatar sinemalarda fırtına gibi esti ama hikaye burada bitmedi: İşte Avatar 2 hakkında ipuçları...

James Cameron, Avatar'ın devamını yapacağını açıkladı. Yeni filmin odak noktası ise Pandora'daki okyanus olacak.

Los Angeles Times'a konuşan yönetmen okyanusu tarif ederken Avatar'daki yağmur ormanları kadar "zengin, çeşitli ve yaratıcı" olduğunu söyledi. Cameron ayrıca üçüncü bir film olursa onu da gezegenin sistemine doğru çıkarmayı düşündüğünü de belirtti.

Avatar bu hafta DVD ve Blu-ray olarak çıkmıştı, ancak Ağustos ayı gibi film sinemalarda tekrar gösterime girecek. Hem de 6 dakikalık eklenmiş sahnelerle. Eminiz ki daha sonra bu 6 dakikalık halinin de ayrı DVD ve Blu-ray versiyonları çıkacaktır.

James Cameron, Avatar'a devam filmi yapmasının sebebini; iyi bir ticari getirisi olmasından dolayı değil, iyi bir evrene sahip olmasından dolayı olduğunu söyledi.

Ormanları, mekanları, çiçekleri, Pandora'daki figürleri ve Na'vi ırkının iskelet ve kas yapısını oluşturmak için çok çalıştıklarını bunları tekrar kullanmamanın filmi tam anlamıyla heba etmek olacağını söyleyen Cameron "Bu yüzden baştan beri kafamda hikayeyi iki hatta üç bölüme uzayacak şekilde planladım. Bu nedenle Avatar'ın kurgusu sırasında aslında kesilmemesi gereken bazı sahneleri bıraktım" diyor.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/14526866.asp

http://sinema.ekolay.net/haber/38/679654/Avatar_2_geliyor.aspx
 
Geri
Üst