Floyd rose sorunu

Selam.Ibanez grg 270 im var ve tremolo/akord sorunu yaşıyorum.9 ile aldığım gitara 10 numara tel taktım.Tremolo ayarı düzgün, köprü gövdeye tamamen paralel.Bir kaç defa tekrar yaptım.Fakat bend yaptığım, özellikle kolu ellediğim hatta bazen hiç bir şey yapmadan tekrar elime aldığım zamanlar akordu komple(bütün teller) olarak pesleşiyor.Bunu kolla hafifçe ileri geri oynayarak düzeltebiliyorum.Arkaya 4. yayı takmaya çalıştım fakat takacak delik yok.Ben de vida deliğine takmayı denedim.Bu da kolu kullanırken yayın yerinden fırlamasıyla sonuçsuz kaldı.Ne yapacağım bilmiyorum.Bilen varsa yardım etsin.
 
Tremolonun yayları sıkıştıran vidası vardır yani bir nevi kapak onun iki vidasını söküp bir yay daha takmak için delikler olması gerekiyor yani şimdiye kadar hiç 3 deliği olan tremolo görmedim...
 
Bunun birçok sebebi olabilir.

Önce bir entonasyon ayarı ve tremolo dengesini kontrol etmek gerek.

Kafadaki telleri taktığın kulakların üzerindeki vidalar (varsa) gevşemiş mi ona bak. Onları sık ki teller gergiden dolayı kulakları geri çekip akort düşürtmesin.

sap atmış olmasın sakın! Telleri gerip bıraktığında sap esner ve akort kaçabilir ama bu çok ciddi bir olayıdr zaten sap gitmiştir. Pek te öyle olduğunu sanmıyorum.

Tremolonun gövdeye dayandığı iki kalın vida vardır. Tremolo onlara dayanır ve kolu bastırdığında o iki vidaya dayanarak eder. O arayı biraz yağlamayı dene.

Yeni bir yay eklemek yerine o eski yayları çıkartıp yerine yanilerini tak. Belki çok eskimişlerdir. Ama sanmam. ben 15 yıldır aynı yayları kullanıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
smtzdmr demiş ki:
Tremolonun yayları sıkıştıran vidası vardır yani bir nevi kapak onun iki vidasını söküp bir yay daha takmak için delikler olması gerekiyor yani şimdiye kadar hiç 3 deliği olan tremolo görmedim...

dediğim gibi o kapağı çıkarıp yayı taktım fakat kapak olmayınca kolla oynarken yay yerinden fırladı.Belki sert ellediğim içindir.Bir denemek istemiştim :)
 
Çok sebebi vardır bunun floyd roseun hareketinin rahatlığı baskılanmış olabilir. Sap kilitlerinin sıkılığının kontrol edilmesi gerekir aynı zamanda sap kilitlerini gevşetirken çıkardıysan onların eski sırasında ve uygun yönüyle takılması gerekir çünkü 3 ü birbirinden farklı en yakın tahmin ilk söylediğim yani sen tremolo yaptığında köprü düzelmiyor tam seki haline gelmkete zorlanıyor çünkü sen kolla oynayarak düzlettiğini söylemişsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Arkadaşlar hepiniz sağolun ama galiba ben yanlış biliyormuşum.
Duyduğuma göre benimki kalitesinde bir gitarda(hatta nerdeyse tüm floydlarda) çok hafif akort sorunu olması normalmiş.Bu benim ilk kilitli gitarım ve ben bunun kesinlikle olmayacağını sanıyordum.Zaten çok az miktarda kaçırıyordu.O kadar olması normalmiş.Yeni öğrendim.
 
Geri
Üst