Ankarada Ulaşıma Zam

Ankarada ulaşıma sağlam bi zam geldi...Bizde her zamda olduğu gibi kuzu kuzu boyun eğmeye devam ediyoruz...Ankarada avantaj olarak bilinen ve 2 vesayitle işine okuluna giden insanların kullandığı 45 dakika içinde sınırsız taşıt kullanımı değişti...Artık 75 dakikada sınırsız taşıt kulanabilecekler ama 2 ve üzerindeki durumlarda +50 kuruş eklenecek...
1.85TL olan otobüs biletinizi 2 ve daha fazla kullandığınızda +0.50tl ek ücret ödeyeceksiniz... yani her ihtimalde 2 vesayitle ulaşım yapanlar 2.35tl ödeyecek...Bu durumda hiçbir avantajı kalmadı...Önceden 45 dk. ya yetişemezseniz 2.40 tl ödüyodunuz... Şimdi yetişsenizde yetişemesenizde 2,35tl ödeyeceksiniz...Ankaranın ulaşımdaki kalitesi bu paraya değer mi değmez...Allahdan öğrenci biletlerine zam yapmadılar ama çalışanın vay haline...Çok güzel denge kuruyolar asgari ücret arttıda ne oldu?
 
Öğrenci tarifesinde 75 dakika içinde 2. defa basınca ek bir ücret almıyor sanırım yada benim bastığım aletin mürekkebi bitmişti...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
öğrenciye hiçbir koşulda zam yok...şimdilik...... adamlar didik didik inceliyo pasoları....
 
Zamlar'a neden şaşırıyorsunuz anlamıyorum ne bekliyorsunuz zam olmamasını mı ? İMF varken daha çok zamlar gelecek...
 
Şaşıran nerede? neyi anlayamıyorsun? Zam gelmiş ve normal olarak bu tartışılıyor. Şaşıran göremedim ben. Sana göre naapmalı? Nasıl olsa zamlar gelicek, hiç bahsetmeyelim koyun gibi kabullenelim ve neticede hiçbişey olmamış gibi mi davranalım? Ben de seni anlayamıyorum, ve tepkine şaşırıyorum. :)
 
imf'nin politiklarını uygulayanlar başımızda olduğu sürece zamlara şaşırmamak lazım demek istiyo galiba, ben öyle anladım. o da tepkisini bu şekilde dile getiriyor herhalde.
 
Ama bu platformda şaşırma tepkisi veren yok, o da 2. çoğul şahısa yönelik, yani bu başlıkta ondan önce mesaj yazanlara yönelik bir cümle kurmuş. Ben de şaşırdım, bir kişi bile şaşırmış gibi bir halde değilken, birden çok kişiye öyle hitab etmesine :)
 
Edwin_Odesseiron dur hemen kızma :) Elbette konuşalım ,yazalım zaten başka birşey yapmıyoruz :) Bu kadar takıldın madem, şaşırmak orada imf politikasına bir tepkiydi kısa ve öz...
 
kaçamazsın da benzin aldı başını gidiyor :D otobüs vs. zaten her türlü pahalı, uçak muçak cidden uçuyor adına yakışır şekilde... Başka birşey bulmalı :D
 
ya benim bi arkadaş okuyo ankarada,o da ulaşımın çok pahalı olduğunu söyliyip duruyor.bir öğrenci okul için aşağı yukarı yola ne kadar harcıyor? yani tek seferde gidip gelebilenler,çift vasıta kullanmak zorunda olanlar vs..o kadar kötü mü?
 
Öğrenci olduğunu kanıtlaman için öğrenci olman yetmiyor bir kere, ufacık bir "pul" a 20 lira vermek zorundasın, okulun kendi bandrolüne de en az 10 lira... bunları yaparsan ego ve halk otobüslerine adamlar bi de paso istemezse egoda 1.10 - 1.15 veriyorsun. Ama bunları yapmazsan, sakalın uzunsa, küpen varsa, ego-halk otobüsü vs. hiçbir şekilde öğrenci olduğunu en azından onların adamı olduğunu kanıtlayamazsın, ( s.a. ile girersen emek ve dikimevi metrodaki 2 kel adam veriyor öğrenci bileti yoksa vermiyorlar, yüksek tecrübelerimle sabittir). bu şartlarda ego ve halk otobüsü 1.85, 45 dk. içerisinde %50 sini ödüyorsun bastığın kadar, 2 vasıta için günlük 5.10 tl oluyor yani. Dolmuşlar da eğer cebeci ya da odtü hattında biniyorsan öğrenci deyip 1.85 yerine 1.50 verip kulaklığını takıp şoförü duymuyor taklidi yapabilirsin, genelde sorun çıkmaz.Halbuki öğrenci olmamız için öğrenci olmak yetse, insan gibi fiyatlar olsa bugün ev arkadaşım dışkapıdan kızılaya, oradan da aşti ye yürümek zorunda kalmazdı misal.
 
Geri
Üst