Audiophile usb yardım.

Merhaba.
Daha dün aldığım Audiophile Usb nin driverlarını kurdum sonra da aleti usbden bağlayıp power ı açtım. Windows sürücüleri yükledi ama bir sorun var. Audio mixer yok. Ses dengeleri, recording device seçme gibi ayarları yapamıyorum. Toolbarda herhangi bir mixer işareti yok. Systemden audio devices a bakınca no audio device diyor ama ses kartı playback yapıyor. Audio driver properties de bomboş. Anlamadım gitti.
Acaba eski karttan kalan driverlari silmiş olmama rağmen, audio codecler falan çakışma mı yapıyor? Ya da en iyisi formatlayıp makinayı öyle mi kurayım? Araştırdım biraz nette bir iki kişi daha aynı şeyi sormuş bazı forumlarda ama cevap yok işte..


saygılar
 
SiLeNoZ demiş ki:
Audio mixer yok. Ses dengeleri, recording device seçme gibi ayarları yapamıyorum. Toolbarda herhangi bir mixer işareti yok.

Eger Windows'un mikserini ariyorsan bosuna arama, cunku artik senin onunla isin bitti. Audiophile'in suruculeri kontrolu devraldi.

Muzik icin hangi programi kullaniyorsun? O programin hardware menusunde Audiophile'i secenekler arasinda gorebiliyor musun?

Bu konuda bilgi verirsen daha fazla yardimci olabiliriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Gitar kaydı için Cakewalk Home Studio kullanıyorum. M audionun toolbarda bir ikonu var. M audio control panel diye. Sadece latency ayarları mevcut orda. Cakewalk kartı görüyor ama record ya da playback yap dediğinde bişey yapamıyor. Sonra da no audio device diyor. Şu an system de Audiophile USB diye görünüyor. Fakat kontrol edebileceğim bir mekanizma yok. Line level ları record levelları ayarlayamıyoruz. Windows mixeri aramıyoruz tabi ki :) Ama bunun mixeri yok mu hocam?

Kaynak çakışması yapacak bir şey yok sanırım. Onboard ses kartı mevcut. Onu da setupdan disable ettim. Winampdan müzik dinleniyor. Ama ne levelları kontrol edebiliyorum ne de Line dan enstruman sesi alabiliyorum.Bir tane PCI kart var o da Ethernet. (Tabi kaynak dediğin IRQ falan ise)
 
1) Home Studio'nun eski versiyonlari ASIO'yu desteklemez, elindeki versiyon 2004 degilse Audiophile'in WDM suruculerini yuklemeyi deneyebilirsin.

2) Options-> Audio yaptiktan sonra input drivers ve output drivers seceneklerinde Audiophile'i goruyor musun? Goruyorsan, bunlar secili durumda mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
2) Evet görüyorum seçili durumda.. ama playback yapmayı deneyince no audio device diyor sonra bakınca audio device lara orda Maudio görünmüyor.
Yani kısaca playback yapmak isteyince audio device kayboluyor.
1) Sanırım Home Studio 2002 ninde asio desteği var. Menülerde Asio var çünkü.

Bilgisayarı açınca gitarı line a takıp çalınca ses gelmiyor. Bir garip durum yani.

Bir de tavsiye alayım sizden. windows 2000 ve ya Win 98 daha mı iyi performans verir müzik işlerinde? Yani XP den başka bir Sistem önerir misiniz?

Saygılar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
After taking a quick look at the M-Audio website, it seems that the USB audiophile doesn't have the monitor mixer software like the Delta series cards has, and the box itself doesn't have any kind of hardware input monitor function, so...

Because CEP uses the windows mixer to setup input monitoring, and the M-audio card isn't going through the windows mixer, I think you're screwed.

dediler..
gerçekten screwed oldum ya.
 
Not so fast!

Bir kere bu alet Cakewalk web sitesinde tavsiye edilen hardware listesinde yeraliyor:

http://www.cakewalk.com/tips/audiohw.asp

Ikincisi Home Studio bu aleti gorebildigine gore sorun o kadar da ciddi degil, yalnizca bir yerde bir ayrintiyi atliyoruz demektir. Benim kullandigim EZbus da bilgisayara USB ile baglaniyor, onun da kendine ozel bir mixer yazilimi yok. Ama rahatca kullaniyorum (gerci bende Home Studio yok Sonar var ama farketmemesi lazim).

Cakewalk forumlarina bakmayi denedin mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Sadece recording ile ilgili değil sorun.
Şu an gitar Line a takılı ama hiç ses alamıyorum.
bu kart sadece recording mi yapiyor yahu :)
Sinirim bozuldu ya.
Cakewalk forumlarına bakmadım ama şimdi bakıcam.
Bu line a gitarı girip ses çıkartma olayını nasıl çözücez ? bir bilgin varsa sevinirim
 
Domokun ..

Cubase SX ile kayıt yaparken monitoring i on yapınca gitar sesini duydum. Fakat bunu her defasında bir program açıp monitoring mi yapmam lazım ? Yani winampı açıp birşey dinlerken gitar çalamıyacakmıyım?

Winampdan sesi kısıp açamıyorum kesinlikle.
ses kartından çıkışı açıp kapatabiliyorum sadece.
 
SiLeNoZ demiş ki:
M audionun toolbarda bir ikonu var. M audio control panel diye. Sadece latency ayarları mevcut orda.

Bu panelde analog giris ve cikislar aktif hale getirilmis mi?

Yine bu panelde bit depth ve sampling frequency ayarlari yapilabiliyor mu? Eger yapilabiliyorsa, bunlar Home Studio'da actigin dosyanin default ayarlari ile birbirini tutuyor mu? Ornegin Home Studio 16 bit 44.1 kHz beklerken sen ona 24 bit 48 kHz gonderirsen gerekli cevrimi yapamaz ve dolayisiyla hicbirsey duymazsin.

Yine bu panelde "direct monitoring" veya "latency free monitoring" gibi bir secenek var mi? Varsa secili mi?

Eger aletin direct monitoring yetenegi varsa (ki cok buyuk ihtimalle vardir) o zaman Winamp'te dahi olsa birsey dinlerken uzerine gitar calabilmen lazim.
 
"Yine bu panelde bit depth ve sampling frequency ayarlari yapilabiliyor mu? Eger yapilabiliyorsa, bunlar Home Studio'da actigin dosyanin default ayarlari ile birbirini tutuyor mu? Ornegin Home Studio 16 bit 44.1 kHz beklerken sen ona 24 bit 48 kHz gonderirsen gerekli cevrimi yapamaz ve dolayisiyla hicbirsey duymazsin"

Bu dediklerini biliyorum zaten. Burda bir sorun yok.

"Yine bu panelde "direct monitoring" veya "latency free monitoring" gibi bir secenek var mi? Varsa secili mi? " Böyle bir seçenek yok ama. Sorun orda işte.
 
Bana kısa süre içinde yardım edebilirseniz sevinirim. Çünkü eğer monitoring yapmadan ses alamıyacaksam karttan, compelle görüşüp midi klavye ile değiştirmeyi talep edicem
 
"Yine bu panelde "direct monitoring" veya "latency free monitoring" gibi bir secenek var mi? Varsa secili mi?" Sorun bu heralde. Sanırım aletin direct monitoring olayı yok. Ya da ben hala bulamadım.
bayadır araştırıyorum bu kartı ama hiç denk gelmedi bu sorundan bahseden forumlarda. Ben sordum bir kaç kişiye "Replace soundcard with one that offers it's own input monitoring function." diyorlar..
 
Geri
Üst