rg350dx manyetik modifiyesi hakkında..

slm arkadaşlar yakın bir zamanda ibanez rg350dx-wh alıp manyetiklerini dimarzio manyetiklerle değiştirmek istiyorum..
ilk olarak takacağım manyetikler pasif olucak ve gitarın manyetik düzeni H-S-H olduğun bridge ve neck manyetikler değişicek..ortadaki single ı ellemiycem..
ilk olarak sustain iyi güçlü ve tonlar ise istediğim tek şey ton yelpazesinin geniş olmasıdır..hard rock pop rock alternate rock heavy sert tonlar .. yani hemen hemen her tarza gitmesini istiyorum ör:rg2550z prestige modeli.. o gitarın üstündekilerde pasif ama hemen hemen her tona gidiyor.. gerektiğinde sert gerektiğinde blues gerektiğinde rock.. bana uygun en ideal manyetik seçimi ne olur fikirlerinizi istiyorum..anlatabilmişimdir inşallah.. saygılar teşekkür ederim..
 
1 - Stock manyetiklerin nesini begenmedin? Daha gitari almamissin, kendi amfinde denedin mi manyetikleri?
2 - Neden DiMarzio? Baska bir suru marka var.
3 - Asil onemlisi, amfin ne?

Sana asil tonu verecek olan sey amfi, "hemen hemen her tarza gitmesini istiyorum" dediginde o "her tarza" goturecek olan sey manyetikler degil, bence amfidir. Mustakbel gitardan once elindeki amfiden konussak?

Bence:
Iyi gitar + kotu amfi = kotu ses
kotu gitar + iyi amfi = fena olmayan ses
iyi gitar + iyi amfi = iyi ses :)
 
ihlamur agacli bir gitar ve ne tarz ses istedigin icin di marzio'nun hangi modelini takiyorsun?boyle yaparsaniz gitar calmayi ogrenmezsiniz.kafanda lezzet olustu mu ? kac yillik tecruben var.vosvosa porche motoru takarsan arabayi zaptedemezsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
3 yıldır elektro gitarla uğraşıyorum ve herşey hakkında bilgim ve az çok tecrübem var ve grupta çalıyorum barda çıkıyorum.. ama öğrenciyim porshe alcak param olmadığı için sadece motoronu almakla yetinebiliyorum o kadar param var o yüzden boyle bi set yapmayı düşünüyorum..sadece manyetikler hakkında hangisinden hangi tonlar alabileceğim hakkında bi fikrim yok o yüzden size başvurdum ama bana yol göstermek yerine ezmeyi tercih ediyorsunuz yok öğrenemezsiniz filan allaha şükür kendime yetiyorum merak etmeyin konu açılmadı varsayın yardım falan istemiyorum . konu kapatılsın lütfen ! saygılar.
 
Geri
Üst