ibanez rg380 japon modifiye için ne önerirsiniz?

bu gitarım için modifiye düşünüyorum üzerinde v7-s1-v8 manyetikler vardır, köprüde çok iyi harmonik verebilen adeta çığlık atan-attıran manyetikler, sapta ise sağlam clean tonlu biraz da crunch da iyi olan bi manyetik arıyorum. neler önerirsiniz?

(başlık değişmiştir.)
 
Gitarın donanımı RG470, sap 98 yapımı japon.
Ama RG470'lerde böyle bir gövde renginden bihaberim ben.
Gövde ve sap sonradan birleştirilmiş olabilir, bilemiyorum. Ama donanım RG470.
Neck joint'in iç tarafında sapın hangi modele ait olduğu yazar. Tabi sapı sökmen gerekiyor görmek için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
benim gitara benzer bir gitar o da rg505 diyor ibanez registerde,

http://www.ibanezregister.com/cpg148/displayimage.php?album=631&pos=2

sapı sökme işini ne yazık ki yapamıyorum :S ayrıca bu aralar luthiere de götüremem meşgul olduğumdan, acaba rg380-390 gibi de bir model olabilir mi gitar? çünkü bi rg390 var şu videoda görünüş olarak inanılmaz benziyor.

http://www.guitarmasterclass.net/ls/7-8th-alternate-picking-exercise/

ayrıca bi rg390 daha gördüm onun da ışıktan dolay beyazımsı görünüyor ama birazcık benziyor renk

http://www.youtube.com/watch?v=g7B71FXALYw
 
Eğer gövde de japon üretimi ise mis gibi gitar neden içine sinmedi ki ilginç bir durum ;)

Edit: Biraz araştırma yaptımda gövde RG505 in değil ve malum köprüde aynen öyle. Ayrıca jack girişide bana bir yerlerden tanıdık geliyor ama hadi hayırlısı bakalım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
sesi çok hoş da bilemiyorum ya acaba gövde de orjinal midir diye takıldım çünkü kocaeli de bi müzik aletleri satan dükkana gittim orda ya gövde orjinal rg 505 değil ya da gitarın modeli başka dediler, bana rg 390 gibi geliyor çok sınırlı üretilmiş bi gitar galiba... bu arada köprü lo-trs ya da lo trs II olması lazım.

EDIT: sap ayarı yaptıracak para olmadığı için söktürmedim gitarı :D
 
Sapı söküp bir ay bekletmezsen sap ayarının kayacağını sanmıyorum. Sök bak sonra tak. Eğer sapı sökünce sap ayarı kaysaydı fenderin bir ton gitarı var sapı söküp sap ayarı yapıyorsun onların halini düşünemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
o konularda bilgim olmadığı için işte bu sökme işini yapmıyorum, yani sap sökülünce ayar mayar kalmaz heralde diye düşünmüştüm tabi sizin kadar bilgim yok bu konularda neyse akşam bi sökeyim sapı o zaman =)
 
4xx serisi bir gitar bu. Sapı wizard-II, kalınlığını şu anki prestige'lerle kıyasladığında eline biraz daha tombul, yuvarlakımsı geliyor olması lazım.

3xx olamaz çünkü japon, sap F ile başladığı için. 5xx de olamaz, çünkü tremolosu lo-trs. 5xx'lerde yapım senesine göre edge, lo-pro, edge-pro kullanılıyor.

4xx serisi gitarlar japon-kore(o zamanlar kore idi) kırması gitarlar. donanım ve sap profili açısından 3xx'ler ayarında ama 3xx'ler gibi cort kore değil fujigen japon üretimi.

rg390 şu anki j-custom'lar gibi japon pazarı için üretilmiş bir gitar, donanımı golden, jemler gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
sapı söküp baktım rg 380 yazıyor hem sapta hem gövdede hemde japon üretim :D düşündüğüm gibi çıktı. sizi de uğraştırdım burda, bu arada sapın sökülmesi de baya zormuş ya yoruldum sök tak yaparken, :D ama çalınırken tadına diyecek yok =)
 
Geri
Üst