Süper Lig Yayın İhalesi

An itibariyle Türk Telekom ve Digitürk fena kapışmaktalar. 311 milyon dolara kadar çıktı teklifler. 50'şer 50'şer de arttırıyorlar. 3 büyüklerin yöneticileri zil takıp oynuyordur herhalde. İnternette Ronaldinho Fener'de artık diye yorumlar dönüyor. Bakalım kaça kadar çıkacak fiyat..
 
hali hazırda avrupa'nın yaşlı, vasat sayılabilecek kalitedeki topçuları transfer eden ve bu topçulara dünyanın hiçbir yerinde kazandıramayacakları paraları kazandıran kulüp yöneticileri varken, bu ihaleyle birlikte kulüplerin de kasalarına giren mebla gelecek seneden itibaren byağa bi artacağını gözönünde bulundurduğumuzda, aldığı parayla oynadığı oyun arasında dağlar kadar fark olan vasat topçuların transfer edilmeleri artan bir ivmeyle devam edecek ve bu topçular haketmedikleri paraları kazanmaya devam edecekler. bunu istisnasız bütün türk kulüpleri için söylüyorum, hiçbir kulüp ayırt etmeden.

bir de "kazanan türk futbolu oldu" söylemine ise neremle güleceğime şaşırıyom, kazanan ne türk futbolu olacak. kazananlar oturdukları yerden milyon euroları götüren vasat veya vasatın altındaki yabancı topçular olacak. türk futbolunun kurtuluşu sadece ve sadece altyapıya önem vermekten geçer. gencecik kabiliyetlerimiz var.
sen bu gencecik çocukları A takımlara monta edemiyorsan o senin beceriksizliğindir. ali kuçikler, necip uysallar, rıdvan şimşekler, cafercanlar, şunlar bunlar takımlarımızda kendilerine yer bulamadıkça saçma sapan transferlere milyonlarca dolar heba edilmeye devam edilecektir.
gs daha dün yine bana göre son derece gereksiz bi transfer yaptı ve görüyorum ki bu transferden bile gururla bahseden arkadaşlar var. bana göre son derece üzücü bir durumdur bu.
kardeşimin topçu olmasından dolayı, bu sene bjk'nin ve gs'nin u-17 maçlarını izledim, gerçekten çok kabiliyetli oyuncular ve abartmıyorum bu çocuklar şu anda bile süper ligde oynayacak kapasitedeler, biraz daha mental ve fiziksel kondisyonla birkaç sene sonra hepsi birer yıldız adayı. ama yok biz napıyoz orta yaşlı avrupa'nın artıklarına milyon eurolar saçmayı kendimize şiar edinmişiz bir kere. gerçi memleket olarak hangi alanda kendi ayaklarımız üstünde durmayı bilmişiz ki bunu futboldan bekliyoruz.
kurtuluş altyapıdadır, kurtuluş gençlerdedir diyorum başka birşey demiyorum.
 
Eğer Türk Telekom alsaydı nasıl izleyecektik. şimdi alıyoruz digitürkü veriyoruz ayda bilmem kac lira. Türk telekom olsaydı nasıl olacaktı acaba diye düşündüm bi an için...
 
Digitürk'ün olumsuz tarafları olabilir.
Ama yine de ciddi bir firma.
Artı, Digitürk'ün alt yapısı zaten hazırdı.

Telekom'un ise alt yapı masrafı ise çok yüksek olacaktı. Buna rağmen ihaleye bu kadar asılmaları ilginç.

Telekom ve resmi Devlet kanalı TRT işbirliğinin perde arkası tartışılır.
6 kere mola aldılar.
Mola arasında herhalde patronlarına danıştılar ... :)
Patronlar kim?
Birisi: Telekom'un %55'ini alan Oger Telecom
ekonomi%5Cozel.jpg


KILIÇDAROÐLU'nun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yönelttiği önergede, şu 7 soru ile Bakan Unakıtan'ın bunlara verdiği şu 2 yanıtı yer aldı:

SORU 1: Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tivnikli'nin, Türk Telekom'un Saudi Oger'e verilmesi konusunda, Hükümet nezdinde lobi çalışması yaptığı doğru mu?

http://www.gunes.com/2008/09/13/manset/manset.html

Doğru değildir canım ..:)
TRT, spor olsun diye Telekom'la ihaleye girdi :twisted:

Özetle, bir çok açıdan Digitürk'ün kazanması iyi oldu...
 
Bi tarafta ne türksün ne telekomsun diğerinde ne dijisin ne Türksün.

Milleti meyhanelere kaavelere mahkum ettiler yine.

Fenerliler hemen kablo makaslarını hazırlasın :D
 
Bari yabancı ülkelerede pazarlasalar maç yayınlarını. Çok karamsar olmamak lazım şimdiden.
Emekliliği gelmemiş yıldızlar da görürüz belki...
 
Geri
Üst