Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Tavsiyeleriniz için çok sağolun amatör sayılırım(onun için bir tarzım var diyemem :) .. ibanez 10g vardı daha önce onu satıp yeni amfi arayışına gittim çoğu kişi line6 önerdi özellikleri benimde ilgimi çekti.
Aksi bir görüş yoksa yarın line6 spider 4 almayı düşünüyorum...
 
metal yapıyorsan inadına ibanez tbx15r diyorum, tam bir performans amfisi ;) metalle falan alakam olmaz diyorsan bence bi müzik mağazasında vox'lara göz at, hatta ikinci el hybrid bi vox falan bulursan tadından yenmez :)
 
Selamlar arkadaşlar;
Uzun zamandır lambalı ampli tadını yaşamak istiyorum fakat maddi durumlar elverişli olmuyor ne yazık ki.
Bu yaz bir arkadaşım U.s.a'de olacak ve ona bir kafa aldırma şansım var para biriktirebilirsem. Şöyle cleanlerde şıkır şıkır fender strat tonları, drivelarda ise 80lerin hard rock heavy metal tonlarını bekliyorum, misal AC/DC. Çok büyük beklentilerim yok, lambalı ampli olsun yeter :D Musician's Friend'de dolanırken bulduğum iki ampli var. O fiyat aralığında, işte şöyle maksimum 600-650 lira civarlarında başka aletler de önerin bir de. Benim bulduklarım şöyle;
Peavey Windsor - http://guitars.musiciansfriend.com/product/Peavey-Windsor-Tube-Amp-Head?sku=481331

Bugera 1990 Classic - http://guitars.musiciansfriend.com/...sic-120W-Tube-Guitar-Amp-Head?sku=502589#used

Alakasız aletler belki, anlamıyorum bu ampli olayından. Bir yol gösteriverin haydi. Kabin olayını Türkiye'de halledeceğim, o kadarını taşıyamaz çocuk.

Teşekkürler şimdiden.
 
Peavey Vypyr 75, lambalı falan değil, gerek de yok zaten boşver lambayı ampülü. Ultimate ev amfisini üretmiş herifler, sahneye stüdyoya da gelir o ayrı da, evde çalmaksa esas amacın daha iyi bir seçenek yok.

-12 amfi - 2'şer kanaldan toplam 24 kanal
-Analog distrotion, 24 kanal var ama dijital modelleme yapmıyor
-11 tane stompbox modeli
-12 tane dijital efekt, aynı anda 5 tane kullanabiliyor
-Kulaklık ve usb çıkışı, usb ile doğrudan bilgisayara bağlayıp kayıt yapabiliyorsun, kabin ve mikrofon simülatörü var
-Power soaker var, power ampin gücünü düşürerek ses ayarlayabiliyorsun

300$, 1x12 kombo 200$lık footswitchini alırsan 120 tane preset hafızan olur ve wahı falan da ayakla kontrol edebilirsin.

Bu amfi varken boşver o paraya alacağın dandik lambalı amfileri. Bugera dediğin şey üç ayda elinde dağılacak zaten.
 
Yok Can ev için değil, sahne için dedim ya. Bir de kombo ampli fazla gelir taşımak için gibi adama, bakayım eğer o kadar biriktiremezsem ev ve küçük kafe/bar progrmları için şöyle bi şey de düşünüyorum. Tam kestiremiyorum şimdiden bir kaç ay sonraki maddi durumu. Şu hoş duruyor mesela; http://guitars.musiciansfriend.com/product/Epiphone-Valve-Senior-20W-Guitar-Amp-Head?sku=620578 Ev ve canlı müzik olayları için iyi gibi duruyor. Bi proco bağladım mı gitarla bunun arasına, yeter bana tertemiz. Ama 400-500 dolarlara ulaşabilirsem ki asıl planım bu, 50 watt civarı bir lambalı kafa düşünüyorum. Dandik mi diyorsun şimdi bu fiyat aralığında hepsine ? Yok mudur güzel bir şeyler ? İkinci el bir gitar mı aldırsam yoksa ahahah :D
 
Bugera ya o kadar para verene kadar türk yapımı çok çok daha kral kafa yaptırabilirsin.

Obicanın dediği amfinin özellikleri ve fiyatı al beni diyor.
 
ghostknight demiş ki:
Sahne için kafa amfi almak da çok pratik bir çözüm değil. Çaldığın her yerde kabin varsa bana da söyle hangi şehirde / ülkede yaşıyorsun :).

:LOL:

Ama nerdeyse her yerde bir tane MG100 falan filan oluyor, ve de kolonları hani o kadar kötü de değil onların.

Asalak şekilde hemen bağlanabiliyor...

B 8)
 
Fiyat araliginin uzerinde bayagi ama hocam fikir vermesi acisindan buraya bakin:

http://guitars.musiciansfriend.com/product/Peavey-Joe-Satriani-JSX-HalfStack?sku=485057

Arada boyle sik indirimler oluyor.Sahsi fikrim bu sekilde birsey yakalandiginda zaten satilacagi yuksek ihtimal oldugundan risk almamis gibi oluyorsunuz.Benim kafa getirtme imkanim olsa eger gercekten su an fiyatlara baktiginizda bu jsx bu fiyata arada inanilmaz siritiyor.Bu tarz bir indirim yakalarsaniz degerlendirin ki piyasa harika yurtdisinda.Sadece arastirmak gerekiyor fazlaca...
 
5150 kullandım dün.Cleanleri o kadar güzel değil.
Ya da ayarlamayı beceremedik(büyük ihtimalle)
Driveları ise süper ötesi!
Benim standard SSS stratımı metal canavarına dönüştürebildi :)
JSX de 5150 ye yakın diye biliyorum
 
Düşünmeden peavey windsor al o fiyatlarda geziniyorsan. Paran biraz daha birikincede çıkış trafosunu kalite bir şeyle değiştirirsin. Jcm 800 den daha iyi olduğunu hayretle dinlersin.
 
dediğim olay çıkış trafosu değiştikten sonra tabi. YAni 200-300 dolar arası parayı trafoya verdikten sonraki kıyas :) Ben mercury trafolu olanla iştigal ettim. İşte o zaman jcm 800 ile yanyana rahatça koyarsın. Her şeye rağmen oyum windsor. Heyboer trafolar içinde gayet iyi oluyor diyorlar bu arada.
 
110 olayı için (giriş ) güç trafosunu değişmen gerekir. Benim bahsettiğim sesi etkileyen çıkış trafosu olayı. Her ikisinide değişmek yada buralardan 220 almak yada adaptör yaptırmak sana kalmış der kaçarım bu başlıktan. Başta yazdığın zevklere göre düşünüyorsan daha iyi bir amfiyi o paraya alman zor. Windsor tercihin doğru değiştirme.)
 
Ben de biraz fikirlerimi belirteyim.

1 - Yakko'ya windsor konusunda katiliyorum, modifiyeden sonra ses kalitesi coook gelisiyor, ama eger modifiye ile ugrasmicam diyorsan baska yere de bakabilirsin. DrB'nin soyledigi Egnater Tweaker da tam senin istediklerine uyuyor, kotu yani tek kanal olmasi, sahnede falan elle degistireceksin switch'leri. Ama iyi yani da resimde gorecegin gibi voltej derdi olmamasi, 110-230V, 50-60Hz yaziyor :)
678488.jpg



2 - En onemli tavsiyem voltaj sorununu dikkate alman. Malum ABD 110V, TR 220V. Voltaj cevirici alsan bile bir de frekans sorunu ortaya cikiyor (50Hz'ye karsilik 60Hz). Bazi cihazlar frekans degisimlerini takmiyor, ama belli de olmaz. Bence almaya karar verdigin amfinin net'den manualini bulup arkasinda voltaj cevirici vs var mi diye bir bak. Olmadi firmaya bi email gonderip anlat derdini.

3 - Windsor'un boyutlari bayaa buyuk, kucukce bir amfi de dusunebilirsin. Check in'de arkadasinin karsilasabilecegi muhtemel sorunlari da dusun. :) Sanirim amfiyi asagi vermek istemezsin, yani arkadasin yanina alacak, buyuk bir head eger uste sigmazsa ve hosteslerin bolumunde musait yer yoksa ayikla princin tasini.

4 - Jet City'ler de cok ses yapti. Ben daha denemedim hic ama alanlar genelde memnun. Tasarlayan adam Soldano, adamin sadece adi bile satislari acayip etkiledi :)

5 - Yeni Blackstar modellerine de bakabilirsin. 20W, 40W, 60W ve 100W'lik venue modelleri cikti. 20W ve 100W olanlar head, digerleri kombo sanirim.

6 - Vypyr'lara da bak. Ozellikle bulabilirsen Vypyr Tube head tasimasi kolay olur. Digital pre-amp, tube power amp, bir de tube phase-converter. Yuksek seslerde power-amp kati kendini belli ediyor. Ben de VT30'u almadan once Vypyr Tube 60 ile VT30 arasindaydim, hatta siparis etmeden 1-2 saat once degistirdim fikrimi. "Zaten evde caliyorum sadece, 60W'a gerek yok" diye dusundum.

7 - Vox nigth train de fena degil ama fx loop yok, o kotu.

8 - cok yazmisim, yeter bu kadar, ise geri doneyim :)
 
Geri
Üst