Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Tüneli bilmiyorum. Ankara'dayım ancak pek peavey distributörü olmayan satmaz o Peavey JSX leri. Mid tonunu özellikle verir vermez diye birşey sadece gitarının manyetiklerinin özelliğinden kaynaklanır. Amfi yerine gitarının tonundan gelir o ağırlık. JSX in çok geniş EQ ayarları var.
 
peavey yok türkiyede peaveyler gerçekten güzel amfiler hemde fiyatları gayet uygun ama yok bulsam ben alcam:D engl inde güzel modelleri var denediklerimin hepsini beğendim ki tam bi hi gain hastasıyım carvin legacy ve tsl100 den istediğim alamadım carvin cidden çok midli tsl100 ünde hem tonunu beğenmedim hemde gain i yeterli gelmedi bana laneyi de bilmiyorum açıkçası ama param olsa gidip rectifer ı alırdım muhtemelen 2. el olmasının bi problem çıkaracağını sanmıyorum lambaları bitmediyse sorun olmaz alınabilir yani zor karar gerçekten.
 
aynı gitarla dene mutlaka en sağlıklı kararı öyle verirsin bide deneme olayında en terz olay amfiyi zorlayabilecek biyerde deneme imkanın olmaması yalnızca stüdyolarda böyle imkanın olabilir mesa olan stüdyolar var oralarda deneme yapabilirsin.
 
soldanoyu karıştırmayın abi hem bulamassın hemde deli gibi pahalı amfiler onları yazmaya kalksan milyon tane marka çıkar bende krank derim mesela çok güzel amfiler var ama burda yok daha mesa yok peavey yok ne arasın soldano keşke olsa.
 
selamlar , 2000 dolar üstü bir bütçe ile ampli alınacağı için , nette bu ampli dikkatimi çekince yazdım. Hangi amplilerin ve markaların distrübitörü mevcut olduğunu 20 seneden sonra 1 aylık gitar işine dönüşümle tam kavramış dıeğilim. hele de peavey amplinin toptancısının olmaması çok garip geldi. seneler önce bir bandit 121 almıştım. Umarım içinize sinecek bir ampliye en kısa zamanda kavuşursunuz. Saygılar...
 
evt peavey türkiye dağıtıcısı batmış sanırm şu anda olmaması gerçekten garip

NovemberRAin91 demiş ki:
şimdi bi arkadaşla konuştum 2. el mesa ya 2300 $ verilirmi dedim geçecen o işi dedi alma sakın dedi kafam karıştı yine..

niye geçicen abi amerikada 1000 dolar single lar 1200 dolar dualler ne olcak türkiyede 5000 mi olcak türkiye 2. el fiyatları 2000 3000 arasıdır ki bence pahalı işte dağıtıcı olmayınca fiyatlar böyle oluyor
 
getirebilirsen getir ama oda zor iş sıfırını getirmeye kalkarsan o olmazda 2. el getirilir oda nekadar sağlıklı olr bilemem ama şunu söyleyim 2. el sıfır ne farkeder amfi bu gitar değilki trafoları sağlam olsun lambaları sağlam olsun tamam ki olmadanda çalışmaz zaten ancak lambalar bitmek üzeredir lamba masrafı çıkar sana ama onu söylerler zaten lambaları şu zaman değişti diye ama illa sıfır alcam diyorsan bi jvm ve engl e bak ikisinide beğenirsin muhtemelen.
 
NovemberRAin91 demiş ki:
O da pahalı dedi hocam 2. el bi amfiye o kadar para verme dedi yani..

Türkiye'de 2000 doların altında ikinci el Mesa bulmak bir hayli zor. Hele hele dual veya triple rectifier olunca 2300~2500 dolar normal sayılmakta.

Arkadaşın kusura bakmasın ama Amerika'da olduğu gibi 1000 dolara 2X12 Lonestar bulunmuyor burada.
 
Arkadaşlar ekipmanım Aria stg 003-marshall JH-1 pedal ve aria 10 w ampli.Grupla çalarken 30w marshall ımız var sorun olmuyor ama evde ampli sorun oluyor.Onun için 15 w lık i ampli almaya karar verdim solo gitarstim.Özellikle solo atarken (genelde Metal-Hard Rock) En güzel tonları (Güçlü ve Duygu yüklü sıcak tonlar..) hangi amplide yakalayablrm?Arasında kaldığım ampliler Marshall MG15DFX ve Roland Cube 15X dir.Veya başka 15w önerilernz varsa onlarıda yazabilirsiniz.

Yardımlarınız İçin Şİmdiden Teşekkürler..
 
Roland Micro Cube düşünüyorum.Bir arkadaşa danıştım bu arada yeni gitarım epiphone les paul ZW Kore :D.Bu micro cubeyi kullanmış.Ev için yeterli diyor güzel anfiye benziyor fikri olan varmı başka ?
 
Geri
Üst