Pocket Pod İçin 1+1 Speaker Tavsiyesi

Bu Line6 pod serilerinde; ne yaptıysam ufak amfilerden, 2+1/5+1 ev müzik sistemlerinden aldığım performansı alamadım. Sağlam ve fx loop u olan bir amfi olmadığı sürece, aldığım sonuçlar genelde tatmin edici olmuyor.

En son, pocket pod umu marshall 15w amfiye gerek direkt girerek, gerek line in den girerek ve envai pocket pod çıkış seçeneği deneyerek denememe rağmen, yine en iyi sonucu creative 5+1 ses sitemimden aldım.

Sonuçta ufak ucuz bir amfi ile uğraşacağıma, kalite bir 1+1 hoparlör takımı alıp çalmayı kendim için uygun buldum.

Başkaları düşünceme katılmayabilir, fikrimin yanlış veya eksik olduğunu düşünebilir, saygı duyarım. Ancak aldığım kararı uygulamak istiyorum, zira böyle küçük bir sistem için, bu kadar zaman ve çaba sarfetmek zaten büyük bir zaman kaybıydı benim için.

İçinizde eminim prosesörlerini normal 1+1 / 2+1 / 5+1 lerine girerek çalan bir sürü insan vardır. Fikirlerini, düşüncelerini, en çok performans aldıkları sistemlerini yazarlarsa çok mutlu olurum.

Bilgisayar odamda müzik yapmıyorum, bunun için ayrı bir müzik odam var. Bu sebeple bilgisayar odamdaki 5+1 i kullanamıyacağım ve yeni bir sistem almam lazım.

Ama açıkçası 5+1 gibi kolon, kablo vs bir ton hengame ile de uğraşmak istemediğim için kalite bir 1+1 sistem düşünüyorum. Zaten egzersiz için kullandığım pocket pod un sesini el radyosı kadar ya açıyorum ya açmıyorum. O yüzden koca koca subwooferlara falan da pek ihtiyaç duymayacağım. Bu sebeple araştırmalarımda Creative T10 ve Gigaworks T20, Altec lansing Vs2420 gibi minik de olsa bas sesi de veren sistemler buldum. Tavsiye eder misiniz? Düşünceleriniz nelerdir merak ediyorum?


Creative T10
541958.jpg


Creative Gigaworks T20
creative-gigaworks-t20.jpg



Altec lansing Vs2420
14052008123656QBO682.jpg
 
Prosesor kullandığım dönemde (rp80) silvercrest 2+1 sisteme giriyordum bana sorarsan amfiden daha kaliteli oluyordu sound şu anda analog setup kullanıyorum 65 watt amfim var ancak belli bir volume de gitarı amfi similatoru ile 2+1 e girdiğimde sound daha basslı ve temiz oluyor kayıt yaptığımda arada kullanırım.Ama yüksek volumelerde tabiki amfi daha iyi oluyor ;)
 
Bu arada 1+1 olarak bi ara Altec Lansing in bi modelini kullanıyordum ama modelini hatırlamıyorum ne yazıkki fena değildi ancak iş gitar bağlamaya gelince bana kalırsa subwoofer lı sistemler seçmek daha akıllıca küçük modelleride oluyor sonucta en azından daha dolgun tonlar verir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bilgiler için teşekkürler. Açıkçası genelde geceleri sıklıkla egzersiz yapıyorum. Saat 22:00 ile 01:00 arası. Bu saatlerde de sesi o kadar az açıyorumki zaten bas sesler falan en baba bas veren sistemde bile duyulmuyor. Bu yüzden subwoofer a çok ihtiyaç duymadım. Sesi açsam hakikaten subwooferla bangır bangır ses elde ediyorum 5+1 imle. Ama dediğim gibi bas çok çok önemli değil. Hani temiz ses versin net olsun yetecek. Bu arada kullandığın Altec Lansing çok mu kötüydü?
 
Dostum Avatarinda yer alan amfi ile ilgili yaptigin kayitlarin linklerinde sorun mu var yoksa kaldirdin mi ? Rica etsem kaldirdiysan eger tekrar upload eder misin ?
 
Cok kötü değildi ama tabiki insana subwooferlıdan sonra kötü geliyor. Aslında kulaklıkta düşünebilirsin bence iyi bir kulaklık hem yüksek sese hemde basslara çözüm olabilir ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
batuhankr demiş ki:
Cok kötü değildi ama tabiki insana subwooferlıdan sonra kötü geliyor. Aslında kulaklıkta düşünebilirsin bence iyi bir kulaklık hem yüksek sese hemde basslara çözüm olabilir ;)

Ok anladım. Aslında AKG K240s kulaklığım var gece belirli bir saatten sonra onunla çalıyorum. Ama kulaklık bazen gerçekten bunaltıyor insanı. Bari akşam belirli saatlerde kulaklıksız çalayım diye böyle bir yöntem düşünmüştüm.


progressivaprogressiva demiş ki:
Dostum Avatarinda yer alan amfi ile ilgili yaptigin kayitlarin linklerinde sorun mu var yoksa kaldirdin mi ? Rica etsem kaldirdiysan eger tekrar upload eder misin ?

Evet kayıtları kaldırmıştım birara. O kayıtları adam gibi bir video kamera bulup yeniden kayıt yapana kadar, idareten fikir versin diye asmıştım, ama bir türlü iyi bir kamera bulma imkanım olmadı. Geçenlerde de dinleyince gerek kayıt kalitesini, gerek çaldığım şeyleri kötü bulup silmiştim. Kayıtlar hafıza kartımdaydı silmediysem bulup geri yüklerim elbette. ;)
 
O Amfiyi ben kullaniyorum su an. Amfi hakkinda kimsenin dogru duzgun bilgisi olmadigi icin de satisinda zorlaniyorum. Ben aldigimda da senin koydugun videolardan etkilenip almistim. Bana yardimci olursan cok memnun olurum. Cunku ihtiyac durumundayim ve amfi satista.
 
Pocket Pod'un envai çeşit çıkış seçeneği derken cabinet tuning ayarlarından bahsediyorsunuz değil mi? Eğer denemediyseniz o ayarları kurcalamanız faydalı olabilir...
 
progressiva demiş ki:
O Amfiyi ben kullaniyorum su an. Amfi hakkinda kimsenin dogru duzgun bilgisi olmadigi icin de satisinda zorlaniyorum. Ben aldigimda da senin koydugun videolardan etkilenip almistim. Bana yardimci olursan cok memnun olurum. Cunku ihtiyac durumundayim ve amfi satista.

Ok merak etmeyin bu gece yüklemeye çalışacağım. Kayıtları silerek sizi zor duruma düşürdüysem kusura bakmayın. :)

Edit : Yüklemeleri yaptım. ;)

Buried,

Evet bahsettiğim cabinet tuning olayıydı. Line6 Pod un hakkını yemeyeyim sağlam amfilerde, lambalı amfilerde güzel sonuçlar alıyorum ama ufak çalışma amfilerinde istediğimi alamadım bir türlü. O yüzden de en iyi çareyi ev tipi ses sistemleri olarak gördüm.
 
Benimde bir ara bunun için denemelerim oldu.
Tecrübelerime dayaranak söylemeliyim ki eğer enstrüman vasıtası ile müzik icra edecekseniz 5+1 değil 1+1 en iyisidir.Çünkü analog-digital olarak sesler ayrıldıgı/dağıldıgı vakit 1+1 in ne kadarda iyi bir seçim oldugunu anlıyorsunuz.5+1'de de işiniz belki bir amfiden daha iyi görülebilir fakat ses düzeyinden önce aslında 1+1 lerin ne kadarda düzgün ses verdiğini anlayacaksınız :)
Özellikle seçtiniz modellerde çok isabetli zaten küçük referans monitörleri sesi "doğru" vermek için yapılan aletler...
Bende alırsanız hiç problem yaşayamayacagınız hoparlörler bunlar.
 
Ben bir dönem takas yoluyla elime geçen m audio av30 studiophile ını direk processorden çıkış alarak kullanmıştım. boss gt6 ve vamp2 ile müthiş memnundum. saygılar sevgiler.
 
Evet haklısınız bu işi kökünden çözecek şey referans monitörler aslında. Ancak maliyetleri oldukça fazla ve ne zaman referans monitör alsam, değerli oldukları için bir pedala vb ihtiyaç duyunca, satmaktan kendimi alıkoyamıyorum. (İki üç defa alıp satmışlığım var da) :LOL:

Bu sebeple orta fiyatlı ev sistemleri ile işimi çözmeye karar verdim. Creative T10 ve gigaworks T20 işimi çözecek gibi duruyor. T20 de aslında biraz maliyetli ama, ikinci el bir iki tane buldum, fiyatlarında anlaşabilirsem sorunumu çözmüş olacağım.
 
benim de elimde Jamo BX 200A kabinler var 350W lik. Technics Hi-Fi Receiver'a onlari baglayip , Pc'ye de Hi-fi'yi baglayip processor kullanip onlardan faydalanmak istiyorum. Birkac ay icinde boyle bir duzen kurmayi planliyorum. Yani senin bu aradigin modellerin buyuk hali. Zaten senelerce pc ses sistemi olarak onlari kullandim. Evde 2 ayri home theater daha var. hicbiri bunun yerini tutmuyor. Preamp alacagima Processor alayim daha iyi dedim. Kafama gore ton yazarim.
 
Konuyu biraz farklı yöne çekeceğim kusura bakma ama pocked pod u biraz değerlendirirmisin. Ben de evde kulaklıkla çalışabilmek ve bazı kayıtları yapmak için düşünüyorum bu aleti. Kullandın mı bilmiyorum ama guitar rig veya amplitube gibi programlardan daha başarılı mıdır? Ben o programları kullanıyorum ancak memnun değilim pocked pod daha iyisini sunabilir mi acaba merak ettim.
 
Pocket Pod evde kulaklıkla kullanmak için gerçekten bulunmaz nimet. Kayıt işlerinde de çok hoş sonuçlar veriyor. Software modellemeleri konusuna net cevap vermem ise zor, zira prosesörler ve pc yazılımları ikisi apayrı iki dünya. İyi bir ses kartı ve birazda konuya vakıf olununca software modellemelerden inanılmaz sonuçlar alan insanlar biliyorum. Ama pocket pod zahmetsiz bir alet, kısa sürede oldukça iyi sonuç alınıyor. Internetten ton yüklenebiliyor. Fiyatı ucuz, verdiği karşılık ise fiyatının çok üstünde bir alet.

Aşağıda pocket pod ve creative ses kartıyla yaptığım bir ses kaydı var. İyi-kötü belki fikir verebilir. Pocket Pod u direkt kulaklıkla çalarken aşağıdaki kayıtta duyduğunuzdan kat ve kat daha da kaliteli geliyor ses. Malum ses kartı analog-digital dönüştürme olayları seste kayba sebep oluyor biraz.

Ses örneği için tıklayınız.
 
Geri
Üst