Pocket Pod İçin 1+1 Speaker Tavsiyesi

Peki Pocket Pod yerine Ust duzey processorlerden kullansak ekstra avantajlar elde ediyor muyuz yoksa Pocket Pod gibi uygun maliyetli cozumler yeterli midir ?
 
Bugün bir arkadaşımında ısrarıyla Creative T3100 2+1 sistem aldım pocket pod ile çalıp dinledim. Gerçekten inanılmaz farketti.

5.25" lik bas sürücüsü inanılmaz sağlam bas sesler veriyor. Hoparlörlerde 2" lik sürücü haricinde bir de tiz sürücüleri kullanmışlar. Şu basit iki hoparlörle nihayet pod umdan istediğim sesi alabiliyorum. :LOL:

3519d1201248379-creative-inspire-t3100-multimedia-speaker-39789794.jpg
 
Dostum sordugum soruya cevabin var mi ? Ust duzey bir processor ile bu tarz ses sistemleri, ya da profesyonel hi-fi sistemler kullansak bu ucuz pocket pod , pod 2.0 processorlere gore ne fark elde ederiz ?
 
Görkem, ne gibi bir fark beklediğini bilmiyorum ama sonuçta pod xt live bağlarsan ne bilim daha çok preset ve ton yelpazen olur yani iyi procecor iyi procecordur :)
Farketmez yani ha gt-10'a bu sistemi bağlamışsın ha rp250 ye.Procecorun ne kadar iyi ise o kadar iyi ses alırsın.
Hatta procecorler fx loop olmadıgı taktirde bu tür ses sistemlerinde normal bir elektrogitar amfisinden daha iyi verimli çalışır çünkü çakıştığı bir preamp yok.Procecorun kendi preampı tek başına çok düzgün bir sistem oluşturur yani.
 
progressiva demiş ki:
Dostum sordugum soruya cevabin var mi ? Ust duzey bir processor ile bu tarz ses sistemleri, ya da profesyonel hi-fi sistemler kullansak bu ucuz pocket pod , pod 2.0 processorlere gore ne fark elde ederiz ?

Pardon dikkat etmemişim, bu sıra dalgınım, girip mesajları acilen okuyup çıkıyorum.

Sorunun kendi açımdan cevabına gelince, bu tip sistemlerde elbette daha gelişmiş prosesörlerden daha iyi performans alınacaktır. Bu amfi için de, hi-fi sistem de kullanım için de geçerli aslında.

Pocket pod'un ses kalitesi konusunda çok iddialı şeyler yazabilirim. Ama bu aletin eksikleri de var, asıl onları da yazmak lazım.

Bu eksikler :

1-Footswicth olmadığı için preset değiştirme ve efekt açıp kapama olayları alet üzerindeki minik minik tuşlarla zor oluyor. (evde kullansanız bile)

2- Aletin üzerindeki efekt parametreleri, gelişmiş prosesörlerdeki kadar zengin değil, temel bir iki parametreyle editlenebiliyor. Bu da ton yazmada dezavantaj olabiliyor.

3-Expression pedal olmadığı için, wah volume kontrolü pedalla yapılamıyor. Wah sız hayatta pek çekilmiyor. :LOL:

Peki bu eksiklikler olunca SRV, Vai, Satriani, Metallica akla her ne gelirse işte, bu tonlardan üretip çalamıyor muyuz? Bal gibi de çalıyoruz hem de gelişmiş prosesörlerden çok çok da uçurum farklı olmayan tonlar elde edebiliyoruz. Ama dediğim gibi, gelişmiş prosesör demek, öncelikle daha çok parametre alternatifi, wah, volume, whammy efektlerini all in one bir alette toplaması, daha çok parametre imkanı sunması sebebiyle, daha fazla ton üretebilme gibi avantajlar sunuyor.

Son bir ayrıntı ise : bir markanın alt seviye ucuz prosesörü ile en üst modeli arasındaki en belirgin fark, genelde amfi ve kabin simulasyonu çeşitliliğinde yatıyor ki, bu da çok önemli bir unsur. Diyelim Line6 nın x model ucuz prosesöründe 18 amfi simulasyonu varsa, en üst modelinde 48 tane olabiliyor. Bu durumda da elinizdeki alternatifler inanılmaz artıyor. Bir ton yazarken 18 amfi ile deneme yapıp aradığınız tonu oluştrmak var, birde elinizde 48 tane amfi simulasyonu olupta ton oluşturmak var. Tabi kimisi de diyebilirki 18 tane bile fazla, ben en fazla 5 tanesini kullanıyorum. Tamamen kullanıcı ile alakalı.

Açıkçası büyük gelişmiş prosesörlerde, yine kendi modelinin alt serilerine göre daha kaliteli ses sunmasıyla değil, daha çok ton yelpazesi ile daha çok şey sunabilmesiyle iddialı oluyor.

Evinizde her telden, her tarzdan çalmak istiyorsanız, pro kayıt, sahne işleri ile uğraşmayacaksanız, wah pedalını haricen alabiliyorsanız, bütçeniz de dar ise bence evde dev gibi prosesörlere para yatırmak ölü bir yatırım olacaktır. Bunun yerine gitar, manyetik modifikasyonu vb işlere yüklenip, ev içindeki işlerde işinizi rahatlıkla götürebilecek, orta halli bir prosesör almak, naçizane benim düşünceme göre daha doğru bir hareket olacaktır.
 
Geri
Üst