Epiphone Les Paul Standart mı Mexica Telecaster mı?

Cover yaptığım grupta, Pink Floyd , Deep Purple, Alice in Chains çalmaktayım. Bunlar için gayet güzel ses alabilmekteyim...

Neira'da (beste çaldığımız grup) post grunge çalmaktayım burda da sorun olmadı hiç..

Sahne de GT10 ile kullanıyorum zaten, dolayısıyla ton aralığı iyice uçuyor...

Stüdyoya taşımıyorum GT10'u, Stüdyoda genelde Ibanez Thermion , ENGL Powerball, Marshall Kafa Kabin AVT amfilerini kullandım ve yukarıda saydıklarımı çok rahat çalabiliyorum.

Ton aralığı geniş gerçekten..
Ancak Single Coil manyetiğin parlaklığı yok tabiki.
Daha böyle Koyu derinden gelen bir tonu var.. Sap gövde geçmeli olduğu ve maun olduğu için sustain çok fazla..

Fiyat / Performans ve ton aralığı bakımından tam cover yapan bar gitaristi için ideal...
Güzel bir pro ile kullanırsan daha da geniş ton aralığın olur.
 
Strat daha az sorun çıkarır ve istediğin gibi modifiye edebilirsin, epi std' de önce akort problemi sonra feedback, dip perdelerde choking olacak ve kısıtlı bir modifiye imkanına sahip olacaksın. Strat ta ise, sadece manyetik değiştirerek bile pek çok kazanca ( avantaja) sahip olabilirsin.
 
Direk strat al derim bende.H-s-s strat gercekten baya genis ton araligi sagliyor.Baska gitar yokmu bunu saglayan tabiki var ama strat kullanimini yayginlastirmayi misyon belledim teleye de gicik oluyorum...
 
Ya tercih meselesi..
Ama Benm 2009 Epi LP akor kaçırdığını kabul etmiyorum. 2 gün dokunmuyorum alıp tekrar çalmaya devam ediyorum akort falan etmeden. Çok mutluyum yani...

Strat'da ton aralığı manyetik modifiyesi ile çok geniş gitar onuda düşünebilirsin tabi..

Ama LP'de niye modifiye gücü az olsun? :)
EMG 81/85 de takarsın maun gövdeye metal çalarsın...
Seymour D JB / 59 vs de takarsın
Gider Seymour Jazz manyetiği de takarsın?

Bu arada Strat'ların manyetiklerinin seramik olduğunu belirtmek isterim.
Fender yazısına para vermek gibi geliyor bana.. Elimden çok gitar geçti ve ben MIM 'leri beğenmiyorum...
Bir kere verdim ben meksika fendere para... Birdaha vermem...

Strat / LP ikilisiinden birine bak..
Strat 'da single coil , tremolo bridge, üzerindeki Fender yazısı :)
LP 'de Humbucker , çok daha fazla sustain

Cort KX Custom , X Custom, lara falan da bakmadan geçme derim bu arada...
 
xhornetxx demiş ki:
Ama Benm 2009 Epi LP akor kaçırdığını kabul etmiyorum. 2 gün dokunmuyorum alıp tekrar çalmaya devam ediyorum akort falan etmeden. Çok mutluyum yani..

Bende benim rg370'i yaklaşık 1 ay falan oldu akort etmiyorum. Mutlulukta nintihar falan etmem gerek sanırım. :p
 
Birkere sabit köprü + maun ağaç + geçmeli sap üçlemesinin verdiği sustaini bulabilmen mümkün değil. Cort KX-Custom lar için Les Paul Killer diyorlar ancak denemeden inanmam.. Onlarında çok sustain varmş
 
xhornetxx demiş ki:
Ha bu arada Epiphone LP'lerde Feedback problemi evet var.. O konuda haklsınız ötüyor gitar... Ama ben seviyorum xD

o ötme manyetiklerin işçiliğinin kötülügünden kaynaklanıyor, bu sorun sadece 2 cent e çözülüyor, ama adamlar 2 cent in hesabını dahi yaptıkları için, düzgün bişey zor çıkıyor onların elinden, daha fabrika çıkışı bile kalitesiz manyetikle geliyorsa, aksamda neler neler var bir bilseniz :) korina yazıyorlar ama korina değil, govde alder üstüne korina kaplama yapıyorlar.

Bana bir çok lp geldi genelde en büyük sorun sapları kırılıyor yada enseden çatlıyor, burguları kırılıyor sol telleri akort kacırıyor, baş eşiklerinin reglajı kötü, bu arada epi nin fabrika çıkışı manyetikleri de seramik. Ayrıca reglajı düzgün yapılmış bir strat l,p nin çok çok üstunde niteliklere sahiptir. Sustaini her gitarda elde etmenin yolu var, daha ağır burgu kullanarak bile sustain artıyor. Sıkıntılı 5-6 MIM fendere rağmen 50 adet epiyle karşılaştım. Gibson bu ürünlere ticari olarak baktığı sürece epi ler kendini toparlayamaz. En son zuhal müzikte japon epi vardı düzgün olarak, noda 900 € civarında idi, onun dışında usa harici düzgün çok az seçeneğin var.

ps: epi kötü değil, sadece özensiz. Buda üretim ve pazar politikası.
 
ibanezin de köprüsüz gitarları var aslında schetcer tarzında. klavyesi açısından ibanezi de tercih edebilirim. Var mı o gitarlardan kullanan?
 
Epi LP 'lerin kötü olduğunu asla düşünmüyorum... Ne akort kaçırma ne burgu kırılma ne enseden çatlama nede sap kırılma sorunum var... Belki denk gelmiştir bilemem...

Manyetikleri heryerde alnico yazıyor? Bilmediğim birşey mi var acaba?

MIM Tele geçti elimden... 3 haftada 1 sap ayarına götürüyorum. Üzerindeki teller de 0.9 du bu arada. Minimum gerilim yani sap için... Bilemiyorum.. Kesinlikle Epilerin daha iyi olduğu görüşündeyim..

Ha bu arada... işçilikte özensizlik dersen, boya daki ince işçiliklerde var hissediliyor.. Ama bence verdiği sustain 'i o fiyata verebilen alet yok.

Gitarımın üzerine kuma olarak ibanez 1570 prestige getirmeyi düşünüyorum :) yani eğer ibanez alıcaksan biraz daha bekle prestige al derim ben ya da 2. ellere bak..

hatta sen epi yide mim leride boşver direk presitge ibanez için para biriktir...
 
Ben gördüğümü, test ettiklerimi söylüyorum, elimden geçen epi sayısı,500-600 kadar, strat sayısı ise 1000-200 kadar. bunların toplamında konuşuyorum. Elindeki epiphone "iyi" olanlardan ve denk gelmiş sana, şanslısın :) .

Sevgi ve saygılarımla.
 
sap ayarının ve akordun sürekli kaçmasının sebebi nedir? İşçilikte neye dikkat etmiyorlar. Tremolosuz bi gitarın sürekli akor kaçırması şaşırtıcı geldi.
 
Geri
Üst