MARILLION Unplugged 4 Mart 2010 İstanbul

marillion.jpg


http://www.marillion.com/tour/index.htm

http://www.biletix.com/yakinda.htm?id=140

Progressive Rock'ın en önemli İngiliz temsilcisi MARILLION, 30 yıllık tarihleri boyunca ilk kez İstanbul'da! Hem de akustik bir konser için!

PINK FLOYD, YES, GENESIS gibi büyük isimlerden etkilenip onların müziğini 80'li ve 90'lı yıllarda modernleştiren MARILLION başta DREAM THEATER, PORCUPINE TREE, TOOL, THE MARS VOLTA ve RADIOHEAD olmak üzere bir çok grubu etkilemiş gruplardan biridir.

Ve bu büyük isim 30 yıllık tarihi boyunca ilk kez ülkemize geliyor!!!

4 Mart 2010 gecesi MARILLION Akustik Konseri ile dolu dolu geçeceğine emin olduğumuz 2010 yılına güzel bir müzik ziyafeti ile başlayacağız!

İsmini Tolkien'in eseri "The Silmarillion"'dan alan MARILLION bir çok progressive müzik sevenin oldukça yakından tanıdığı bir gruptur. 1979 yılında İngiltere'de kurulan grup PINK FLOYD, YES ve özellikle GENESIS gruplarının etkisinde kalarak progressive rock yapmaya ve teatral şovlarla ilgi çekmeye başladı. Soilistleri Fish'in (gerçek adı Derek Dick) karizmatik vokali ve grubun usta müzisyenliği bir araya geldiğinde çıkan Script For A Jester's Tear, Fugazi, Misplaced Childhood ve Clutching At Straws albümleri grubun İngiltere'nin en önemli isimlerinden biri haline gelmesini sağladı. Özellikle Forgotten Sons, Assasing, Kayleigh, Lavender ve Sugar Mice şarkıları grubun bir anlamda milli marşı haline geldi.

Herşey yolunda giderken 1987 yılında Fish grubu terkeder. Yerine genç bir solist olan Steve Hogart katılır.

90'lı yıllarda Fish solo konser için 2 kez geldiği İstanbul'da Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda kapalı gişe konserler verir.

Fish'in yerine gelen Steve Hogarth gruba çok kısa sürede uyum sağlar ve 1988 yılında ismi ve kapağıyla eski solistleri Fish'e göndermelerle dolu albümleri Seasons End'i yayınlarlar. Herkes MARILLION'ın tarihin derinliklerine gömüleceğini sanarken onlar sanki küllerinden yeniden doğmuştur. Albümden çıkan Hooks In You adlı şarkı grubun radyolarda en çok çalınan şarkısı haline gelir. Fish'in düzensiz geçen yıllarında MARILLION üretkenliğe devam eder ve bu kadro* ile başta Holidays In Eden, Brave, Afraid Of Sunlight, Marbles, Happiness Is The Road olmak üzere toplam 11 stüdyo albümü yayınlarlar.

2003 yılında verdikleri bir konseri 63 saat içinde DVD olarak piyasaya sürerek Guiness Rekorlar Kitabına da giren MARILLION en son 2009 yılında akustik albümleri Less Is More'u yayınladı ve bu albüm için sadece akustik konserler veriyorlar. Bu turne kapsamında 30 yıllık tarihleri boyunca ilk kez İstanbul'da sahne alacaklar!

*Grup 1987 yılında yaşadığı solist değişikliği haricinde orijinal kadrosunu korumuştur.

Konserle ilgili ayrıntılar çok yakında.

Organizayon: MOOD-PRO
www.mood-pro.com
 
Eskişehir'den bu konser için İstanbul'a geleceğim, hafta içi olduğu için işten izin almak gerekecek ama Marillion her zaman gelmez..

Teşekkür ederiz böyle bir grubu getirdiğiniz için, başka prog gruplarını da özlemle bekliyoruz.
 
Geri
Üst