strat ton ve fender 15w amfi yorum.

arkadaslar elimde squier standard strat ve fender fm15dsp amfi var ve nedense tonlar hoşuma gitmiyor ve cızırtı çok oluyor. önceden klasik gitar çalıyordum ve onun tonları daha tok ne biliyim anlatamıyorumda demek istediğimi. arkadaşlarda diyor sen bu klasiği daha iii çalıyorsun diye. acaba prosesorle hersey duzelir mi ? tesekkurler. :?
 
Sonuçta klasik gitar ve elektro gitar çok farklı ekoller. Eline aldığın uydurk ekipmanla karar verme. Bak bakalım eline American Strat ile Twinreverb amfi geçince ben bu aleti kötü çalıyorum diyecek misin. Amfinin clean kanalı cızırtı yapmaz, distortion da kullandığında geliyordur. E normal distortion bu, yapar :) Ayrıca elindeki gitarın manyetikleri single manyetik, onlarda dip gürültüsü yapar. Normal yani...

Dedeiğim gibi, kimse anasının karnından kaliteli ekipman alarak/çalarak çıkmadı. Azmedip daha iyilerine ulaşana kadar çileli yolu çekmek lazım. Uğraş, zaman harca, arkadaşlarını dinleme, baktın sevemedin, klasik gitar köşesinde bekliyor seni ;)

Kolay gelsin...
 
Prosesörü unuttum, hayır düzelmez. Önce kaliteli gitar, amfi. Efekt en sonra. Duman kaç tane efekt kullanıyor? Ben duymadım şahsen tremolo, flanger, synthesizer kullandıklarını. Kemik ekipman iyi gitar+iyi amfi olmalı.

Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yardimin icin tesekkurler kardes , cizirti distorsionla alakalı degil cleanda oluyor. Neyse cızırtıda onemli degil , acaba bisi sorsam sizdede strat var nasıl bir calisma onerirsiniz bana ben eric clapton jimi hendrix blues rock tarzı biseyler yapmak istiyorum , bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
Klasik gitardan farklı olarak parmak alıştırması yapman lazım internetten kolaylıkla bulabilirsin. Blues için başlangıç pentatonik dizidir ona bak. Klasik gitar teme olaak akor üzerine dayalı E-A-D-G.. diye. Bu düzende çok fazla parmak alıştırması yok ama elektro gitar solo ağırlıklı olduğu için öncelik parmak egzersizine verilmeli.

Ayrıca imzamda strat olduğuna bakma pop ve rock çalıyorum :D

Kolay gelsin...
 
american mı , maxsika mı , squier mi :D ?

ben memnunumda iste yukarda anlattıgım sorunlar var. birde sen fender strat alacakmıssın diyecek bişim yok valla kesin memnun kalırsın. ayrıca les paulden nasıl sıkıldın anlamadım. Bi arkadasta ibanez custom jazz kasa var ben bayılıyorum o tarz gitarlara. Neyse sevdigin muzige baglı strat bir idoldur yani....
 
Geri
Üst