Behringer+Cry Baby 95q?

M

memoturko

Selamlar herkese.Buraya yazdım,yanlış yer değildir umarım.

Elimde bi cry baby 95q,behringer gdi 21,bir de ibanez ibz10g amfi var.Gitar olarak da jackson dxmg ve b.c rich warlock(bronze) kullanıyorum.
Sorunum şu;wah pedalını amfiye direk bağlayınca wah efekti tatminkar olurken,deep gürültüsü çok oluyo fakat,gdi21le wahı bir arada kullanırken de inanılmaz bi iğreçleşiyo ses wah devredeyken.Gitar ya da wah pedalından kaynaklandığını düşünmüyorum ben bu sorunun,büyük olasılıkla sesi iğrenşleştiren gdi21,deep noise yapan da amfidir dedim kendi kendime ama yine de bi sorayım dedim,yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden yardımcı olanlara ve olmaya çalışanlara teşekkür ederim.

Bir de ben death metal,senfonik metal,yer yer de thrash metal yapıyorum.Sizce bana en uygun olan ve profesyonelce dizilecek bir set up için hangi distortion pedalı daha iyidir?

Şimdiden teşekkürler herkese...
 
gdi21 gürültülü bir alet yalnız wahı ilk sıraya koyuyorsun değil mi ? Bir de gain seviyen saat 3 yönünü geçmesin.

gitar->wah->gdi21->anfi (fx send)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet,wah ilk sırada.Gaini 0 da bile denedim.Ama gdi21 kullanırken öyle kötü wah efektleri alıyorum ki,anlatamam.Zaten o cihazdan fazla beklentim yoktu ama bu kadar kötü olabileceğini tahmin edemiyordum.Onu kullanmadan da wah efektleri süper oluyo ama distortion tatmin etsin diye gaine yükleniyorum,bu kez de çok gürültü yapıyo.
Siz ne önerirsiniz bana distortion pedalı olarak?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ornapsen demiş ki:
gdi 21 de drive %50 civarında da aynı sorun oluyor mu ?
biraz daha azalıyo gibi.Ama sorun var gene.Peki bunun sebebi wah-gdi21 dizilişinde kullanılan jack olabilir mi acaba?Ucuz bi jack kullandım da :roll:
 
daha yetkin biri cevap verir umarım. bende wah yok ama gdi 21 var. Aklıma gdi'nin aynı anda bir amfi sim olduğu aklıma geliyor. hem amfi devresi hem gdi21 amfi sim , hem de wah'ın katttığı bir ses değişikliği buna sebep oluyor olabilir mi ? Aslında bir de müzik setine kabine falan bağlasan denesen ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yardımcı olan herkese teşekkürler,jpmelih arkadaşın dediği gibi jacktan kaynaklı bir sorunmuş,hallettim.
 
memoturko demiş ki:
Yardımcı olan herkese teşekkürler,jpmelih arkadaşın dediği gibi jacktan kaynaklı bir sorunmuş,hallettim.

biraz açar mısın ? jacklardaki temassızlıktan dolayı mı ? yoksa kaliteli jack olmadığı için mi bu sorun oluşuyormuş.. Ben de aynı wah pedalından almayı düşünüyorum da.. gdii de var.
 
temassızlık yapıyomuş hocam jack.kesinlikle tavsiye ederim cry baby-behringer dizilimini,gayet iyi sonuç veriyormuş aslında.tabi ucuz jack olunca normal böyle olması,3tl vermiştim jack için.
 
bendede el yapımı gt-2 var.. gdi de gt2 koypası.. bence ara kablodan değil. gecen bende gt2 nin ynaına wah koydum.. hem dipses yapmıstı hemde ses cok kotu cıkmıstı.. onun sebebi gt2nin yanına wahı koyunca wah pedalın içinde bi bobin varmıs o etkileniyormus.. bi arkdasım demişti bunu bana.
 
El yapımı gt2 yanında wah kullanılmaz gibi bişey olamaz. Bu şekilde kullanan cok kişi gördüm. Hatta el yapımı pedallarda dipses orjinalinden daha az. Ordaki sorun ya jacktan kaynaklanıyodur yada pedallardan birinde sorun vardır. Ama arada uyusmazlık gibi bir durum yok.
 
Ben bizzat yaşadığım için emin konuşuyorum "bela3244" ,kesinlikle jackla alakalı bir sorun,onu halledince yine gürültü oluyo tabi,ama wah gayet tatminkar kalıyo..
 
Geri
Üst