Harry Kewell

B_b2b99c3098e98dd1cd1575b5b2a69eb0.jpg


Harry Kewell


İsmi : Harold “Harry” Kewell

Doğum Tarihi : 22/09/1978

Doğum Yeri : Sydney , Avusturlya

Boyu : 1.80 m

Kilosu : 79 Kilo

Forma Numarası : 19

Şu anda oynadığı Takım : Galatasaray

Oynadığı Takımlar : Leeds United (1995-2003) 243 Oyun-63 Gol
Liverpool (2003-2008) 138 Oyun-16Gol

Başarıları : 2000 – PFA Young Player of the year
2005 – UEFA Champions League Winner
2006 – FA Cup Winner
2008 – Turkish Super Cup Winner


15 yaşında denenmek için gittiği İngitere’de Leeds United takımına transfer olan Harry Kewell, Mart 1996’da 17 yaşındayken Middlesbrough karşısında Premier Lig’deki ilk maçına çıktı. Nisan 1996 da ise Şili karşısında ilk kez Avustralya Milli Takımı’nın formasını giydi.

Harry Harrison Kewell, 22 Eylül 1978 tarihinde, Sydney, Avustralya’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Smithfield Public School, orta öğrenimini St. Johns Park High School’da tamamladıktan sonra, Westfield Sports High School (Westfield Spor Akademisi)’ne geçti. Burada okuduğu yıllar içerisinde, New South Wales Gençler Ligi’nde, Marconi takımının kadrosunda iki yıl top koşturdu.

yaşındayken, Marconi Gençler Takımı ile beraber İtalya ve İngiltere’yi de kapsayan bir Avrulpa turuna çıkan Kewell, A.C. Milan’ın gençler takımına karşı oynadığı dostluk maçlarında gösterdiği performans sayesinde futbol otoritelerinin gözüne girmeye başladı. 15 yaşındayken, İngiltere Premier Ligi takımlarından Leeds United’tan bir deneme çağrısı alan genç futbolcu, burada geçirdiği dört haftanın ardından başarılı bulunarak bu takıma çağrıldı.

Leeds United ile birlikte ilk resmi maçına 30 Mart 1996 tarihinde, 15 yaşındayken çıkan genç yıldız, 2003 yılına kadar bu takımın kadrosunda kaldı. United forması ile çıktığı 243 maçta toplam 63 gol atarak takımın en golcü isimleri arasına adını yazdırmayı başardı. 2003 yılında, United’ın yaşadığı finansal zorluklar azalmayınca, takım en iyi oyuncularını satmak zorunda kaldı. Kewell de sakatlıkları bahane edilerek bu listenin başına konuldu.

AC Milan, Chealsea, Manchester United gibi Avrulpa Futbolu’nun önemli takımlarından gelen teklifleri reddeden Kewell, 2003-2004 lig sezonunun başında Liverpool’a transfer oldu. Liverpool’da oynadığı başarılı futbol ile adından söz ettirmeye devam eden futbolcu, 25 Mayıs 2005 tarihindeki UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası finalini Liverpool’un Milan’ı penaltılarda yenerek kazanması sonucunda, bu kupayı kazanan ilk Avustralya doğumlu futbolcu olarak tarihe geçti. Kewell Liverpool formasıyla 138 resmi maça çıktı ve 16 gol attı.

5 Temmuz 2008 tarihinde, Galatasaray ile bonservis bedeli ödemeden iki yıllık bir antlaşmaya imza atan Kewell’in futbol hayatı, adeta ikinci kez başlamış oldu. Leeds United fanları tarafından, 2000 yılında meydana gelen ve de iki Leed’s taraftarının hayatını kaybettiği Galatasaray – Leeds maçı nedeniyle eleştrilen Kewell, eleştrilere Leeds United’da giydiği 19 numaralı formayı Galatasaray’da da giyerek karşılık verdi. Galatasaray forması altında attığı ilk resmi golü, Kayserispor-Galatasaray maçında, ilk UEFA golünü ise Galatasaray- Olympiakos maçında kaydeden futbolcu, 15 Aralık 2008 tarihinde kasık fıtığı ameliyatı geçirerek bir süre sahalardan uzak kaldıysa da bu sakatlık dönemi uzun sürmedi. Kewell halen Galatasaray’da top koşturmakta.

Majestyk Klübü’nde, 2000 yılında tanıştığı Sheree Murphy adlı İngiliz aktörle 24 Mayıs 2003 tarihinde, Las Vegas’ta evlenen Kewell, bu evlilikten Taylor adlı bir erkek Ruby ve Matilda adlı iki kız olmak üzere toplam üç çocuğa sahip.

Tattos : Harry Kewell üç dövmeler, onun sağında / bilek, başka bir sol koluna sahiptir ve bir daha onun alt bel boyunca. Sağ bileğinde dövme bir kabile bir iken sol kol üzerinde karmaşık ve renkli tasarımı Aztek savaşçı, ve uygarlığın’s Aztek bütün boy göstermek amacıyla yazılmıştır. Aztekler yerli halkın Orta Meksika’da 1519 yılında İspanyol işgali anda baskın vardı. Beline boyunca Harry dövmesi biraz çözmek zor ama Çince karakterler içerebilir. Dövme yapılmış Harry babası Rod, eski bir deniz taciri ve kardeşim Rod Jr hem sportif dövmeler ile Kewell ev popüler var.


Kaynak; http://www.harrykewellfan.net
 
Aeonian_Lich demiş ki:
commander demiş ki:
Hagi'nin 38 idi... O küçük ayakla attığı şutlara hep şaşardım...

Küçük ayaklarla bildiğim kadarıyla daha kontrollü şut atılabiliyor. Öyle duymuştum bir yerde.
Ayrıca fakir bi ailenin olduğu için ayakkabı bulması zor olduğu gibi ayakkabılarını giyerken ya çorapları yırtık olurmuş , ya da çorapsız giyermiş. Bunu duyan Hakan Şükür bir maçta çorapsiz giymiştir ayakkabılarını ve kötü oynadığı gibi ayağının her tarafı yara olmuştur , su toplamıştır. Evet , salak .
 
Bronx demiş ki:
Aeonian_Lich demiş ki:
commander demiş ki:
Hagi'nin 38 idi... O küçük ayakla attığı şutlara hep şaşardım...

Küçük ayaklarla bildiğim kadarıyla daha kontrollü şut atılabiliyor. Öyle duymuştum bir yerde.
Ayrıca fakir bi ailenin olduğu için ayakkabı bulması zor olduğu gibi ayakkabılarını giyerken ya çorapları yırtık olurmuş , ya da çorapsız giyermiş. Bunu duyan Hakan Şükür bir maçta çorapsiz giymiştir ayakkabılarını ve kötü oynadığı gibi ayağının her tarafı yara olmuştur , su toplamıştır. Evet , salak .

Ahahahaha! :LOL: :LOL: :LOL:
 
Teşekkür ederim güzel sözlerin için. Hayır, henüz haberi yok sanırım. Ya da bilmiyorum en azından. Bir ara sitece idman'a gideceğiz. O zaman da konuşacağız onunla, fotoğraflar çektireceğiz. O zaman haberi olacak zaten. ;)

bu arada arkadaşlar kolpa basın harry için; '' eskişehirspor maçında ilk 18'de olacak, 2. yarı oyuna girmesi bekleniyor '' demişti. Yalan.

http://harrykewellfan.net/harry-eskisehir-macinda-dinlenecek.html
 
Geri
Üst