Fender Amerikan Standard hakkında bir soru ?

Her Fender Amerikan Standard gitarların arkasındaki metal tabakada fender ya da california corona yazar mı? Hiç bir yazı yoksa gövde sahte olabilir mi ? Teşekkürler
 
Gövde sap bağlantısını diyorsan hepsinde bir ibare bulunur yanlış bilmiyorsam.
Mesela 72 modellerde kocaman bi F var.
Custom shoplarda custom shop fender yazar.
Bendeki 2008 corona california ibaresi mevcut.
Ama öbürlerini bilemem :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
bende inceledim internette mexico ve higwaylerde pek rastlamadım ama bütün standardlarda muhakkak vardı ve yazının altında birde delik bulunmakta.Aklımda şu soru var hangi yıl üretilirse üretilsin kesinlikle orada birşey yazar mı ?
 
usa fenderlerin 1970 e kadar olan modellerinde yazmaz tabi onlardan biri de türkiyede pek kolay bulunmaz. piyasadaki modellerin tamamında yazar. 50 lerin ve 60 ların vintage reissue modellerinde de yazmaz çünkü onlar da orjinal yılların bire bir taklitleridir. mexicolarda yazmaz highwaylerin bazılarında yazar. japonların bazılarında yazar. usa standart deluxe plus vs saydığım modelleri dışında tamamında yazar.

bu bir belirleyici faktör müdür elbette değil. yazılı neckplate 25 lira birşey. squier a bile takılabilir o yüzden.
gövdenin orjinalliğini sap ile gövde birleşim yerinden artı gövdenin içinin resimlerinden anlarsınız. manyetik boşlukları vs baya yardımcı olacak şeylerdir.
eğer resimlerini çeker buraya koyarsanız zaten birçok kişi orjinal olup olmadığını söyleyecektir
iyi günler dilerim
 
ayrıca o delik dediğiniz şey de micro tilt adjuments denen bi ayar mekanizması sapın eğimini ayarlıyor. o da her stratta yok 90 ların sonunda bitmişti şimdi geri başladı sanırım tam araştırmadım ama o da belirleyici bir unsur değil yine. bu arada unutmuşum highway gitarlarda da neck plate de yazı yoktur. elime açıkçası çok fazla highway geçmedi ama geçenlerden konuşursak yok diye biliyorum. zaten onların köprüsü 6 noktalı bariz farkı o o yüzden tutup neckplate e bakmak anlamsız.
 
Neckplate de seri no yazar bazi stratlarda.Jackalkorayin yazdiklarina ek olarak masterbuilt serilerde ve cogu custom shop gitarin neckplate inde ya seri no yazar yada bostur...
 
Geri
Üst