Başka Dilde Aşk / hiç konuşmadan anlaşabilir miyiz?

bu zamana kadar başlığının açılmaması garibime gitti; gerçi bu kadar berbat ve kalitesiz filmin cirit attığı memleketimizde bu denli başarılı filmlerin yeterince gündeme gelememesi normal ama...
"Başka Dilde Aşk" ın başarısı yaptığı reklam-halka ilişkiler çalışmalarıyla ya da sansasyonla haberlerle değil, sinemayı "gerçekten" seven insanların kulaktan kulağa yaymasıyla meydana geldi.
anlatmak istediğini, doğru yolla doğru sinema diliyle seyriciye anlatan bir film bu. ve benim için son yıllardaki en iyi Türk filmelerinden biri. oyunculuklar zaten harika, senaryo da ilgi çekici olunca tadından yenmiyo. duyma ve konuşma yetersizliği olan insanların hayatlarını anlatması ise ayrıca önemli. çünkü bu insanların çoğu toplumda görmezden geliniyo.
gidin görün izleyin izletin derim. şu anda az sayıda sinemada var ama İstanbul Avrupa yakasında olanlar, Beyoğlundaki Yeşilçam sinemasında görebilirler. bilet fiyatı tam 7 öğrenci 6 liraymış.

baska-dilde-ask.jpg
 
ben de geçen hafta yeşilçam'da izlemiştim.(orda bu tür filmleri izlemek çok daha keyifli oluyor,+elinize çayınızı alıp salona girebiliyorsunuz)

filme gelicek olursak son senelerde izlediğim en iyi türk filmiydi. ıssız adam'ı da katlayacak bir film olmuş. oyuncular(özellikle mert) harika bir performans sergilemiş. kaçırmayın derim.
 
Sinemada vizyondan kalkmadan yetişebildim filme iyiki ve çok sevindim kaçırmadığıma.

Daha fragmanını ilk izlediğimde seçilen sahneler ve seçilen müzikten midir bilmiyorum fazlaca dikkatimi çekmişti. Adeta ikisi cuk oturmuştu yahu:)

Bazı filmler için iyi olacağını, gitmeye değer olacağını gitmeden hissedersiniz bazen, bu da onlardan biriydi benim için ve nitekim öyle oldu, yanıltmadı. İyiydi.

Film vizyona girmeden, etrafımdaki, sinemayla ilgili birçok kişiyi filmden haberdar ettim fakat gidip izleyen benim dışımda 1 kişi oldu, bu üzücüydü. Sessiz sedasız, diğer birçok filme göre, vizyona girip kalkan bir film oldu gözlemlediğim kadarıyla. Fakat gidip izleyenlerden %90'ın üstünde bir tatminkar izleyici oranı yakalamıştır diye düşünüyorum bu film için ki yakın zamanda çekilmiş, izlediğim en iyi türk filmiydi bu benim için. Keyifle izlenen bir filmin mutluluğuyla kalktım koltuğumdan :)

Ve son olarak belirtildiği gibi, izlendiğinde görülecektir ki, Mert Fırat'ın oyunculuğu çok iyiydi. Rolü çok iyi taşıdı. Kutlarız kendisini :)
 
Geri
Üst