Muzik Sistemim ve Kullanacagim Processor ( DETAYLI RESIMLI )

progressiva, epey kafan karışmış gerçekten, umarım bir nebze yardımcı olabilirim sorularına :)

Zoom G7'nin G9'dan pek eksiği yok, doğrusu Z-Pedal kullanmayacaksan şahsi fikrim aradaki fiyat farkının 1 lamba için gereksiz olduğu yönünde (detaylar da var tabi ama ölümcül derecede farklılık yaratmıyorlar). Sadece Zoom için konuşursak, G9.2tt performans konusunda liderse G7.1ut de fiyat/performans konusunda liderdir.

GT-8 in tonlarını sevmediysen, GT-10 düşünme zaten, pek farklı değiller teknik anlamda, GT-10 çok daha kolay kullanımlı, USB destekli bit GT-8 gibi diyebiliriz yani.

POD XT Live ve X3 Live Türkiye'de gereğinden kat kat daha pahalı, daha doğrusu şöyle ki, bir BOSS GT-10 ABD fiyatının 1.5 katıysa; POD'lar 2.5 katı, gereksiz yani BENCE.

Pocket POD yüzyılın icadı gibi bir şey, tamamen evde "oynamak" için yapılmış birş ey, ama eğer cidden uğraşılırsa çok çok güzel tonlar elde edilebiliyor, her eve lazım. :) Özellikle ikinci elde fiyatları inanılmaz düşük.

Bence kimsenin lafıyla bir markaya yönelme. Evet Zoom'lar çok başarılı cihazlar, ancak belki de senin istediğin tonu sana GT-8 verecektir, bu yüzden sıfır almaman senin için çok daha yararlı olur. En azından neredeyse hiç zarar etmeden POD'muş G9.2tt'ymiş denersin, daha sonra beğendiğinin sıfırını alabilirsin içine sinmesi açısından. Bir de naçizane tavsiye; sakın prosesörü ilk aldığında önyargıyla yaklaşma. POD'un parametreleri çok kısıtlı" ya da "BOSS'un sesleri çok dijital" gibi önyargılarla yaklaşmazsan çok daha kısa sürede istediğin tonu elde edebilirsin.

Biraz uzun oldu farkındayım, ancak işin özü; Eğer bulabiliyorsan ikinci el Zoom G7.1ut al, bulamazsan G9.2tt al ikinci el, sonuçta ne olursa olsun ikinci el al böyle bir kararsızlık durumundayken ki zararın minimum seviyede olsun.
 
PeeDee tesekkur ederim bilgilerin icin:) Isin kotu tarafi, ben bir sey satmak istedigim zaman efsanevi zararlar ile aldigim 2. el urunde bile eksiye geciyorum, ben bir sey almak istedigim zaman ise o urun 2. el olarak bulunmuyor. Ya da bulsam da sifiri gibi fiyat cikiyor karsima : )) Bekliyorum satan olsa da alsam diye ama tik yok malesef..
 
Arkadaslar Persembe ya da Cuma gunu gidip Trigon muzikten %99 Ihtimal Zoom G9.2tt , %1 ihtimal de Pod X3 Live aliyorum. Son kararimi orada verecegim. Hi-gain tonlarla da hasir nesir olmayi sevdigim icin, Zoom agir basiyor. Orada Murat Atalik var Turk muzik camiasinin tehlikeli tuccarlarindan :) Ona gostereyim bakalim benim setin fotolarini. Hangisini uygun gorursek onu alirim ondan sonra. Nasil olsa fiyatta anlastim. Karar verme asamasinda her turlu fikir katkisi yapan tum arkadaslara tesekkur ederim.
 
Hayırlı olsun diyelim o zaman şimdiden :) Murat Abi'nin Line 6 ürünlerine karşı sempatisi vardır, X3 önerecektir büyük ihtimalle, zaten Schecter'ların olduğu bölümde üst üste duruyor X3'le G9.2tt. :) Durumu gayet detaylı anlatırsan elinden geleni yapacaktır, hatta ürünlerin ikisi de ikinci el olsaydı "al ikisini de dene, beğenmediğini getir" bile diyebilirdi. Bu arada gitmişken DBZ gitarları da bir dene istersen, başlığa yorum yazarsın. :) Tekrar hayırlı olsun.
 
Murat abi hifi sistem icin kesinlikle g9 dedi abi:) hatta bambaska apayri bir alet dedi hehe. DBZ gitarlari gordum ben ama calmadim acikcasi. Pek hosuma gitmediler tarz olarak o yuzden pek ilgilenmedim. Gidince bir iki modelini test ederim soyle bir. Cumartesi gunduz vakti gidecegim rahat rahat karar vermek icin.
 
Geri
Üst