Bu Gitara Uygun Floyd Rose Çeşidi ?

Arkadaşlar aşşağıdaki linke tıklayarak floyd rose kısmına bakabilirsiniz.Bu gitara takacağım floyd rose çeşidi nedir.İçeri gömülen floydu tutmaya yarayan bloklar özel bir yuva içinde değil. kilitsiz tremolo sistemi gibi.Ama buna karşılık olarakta floyd rose yuvası kısmıda çok büyük.İşin içinden çıkamadım.Şimdiden teşekkürler

http://img64.imageshack.us/i/pic00247.jpg/
 
Bazı firmalar sebebini tam kavrayamadığım şekilde fr sistemlerinin bu şekilde yapıyorlar. Belki sebebi daha fazla geri çekmek için fr yi yüksekte tutmaya çalışmak yada sap cebini derin açmadıkları için sapın biraz gövdeden yüksekte durması onunlada eşitlemek için sistemi ayarlamış olabilirler. Herneyse işte herhangi bir farklılığı yok diğer fr ler ile fakat bazı sistemleri takamıyorsun. Takacağın fr sistemin baseplate kısmı flat olmalı yoksa ya kötü durur yada oturmaz. Önceden tartışmıştık fr sistemleri ile ilgili dökümdür saçtır o iyidir bu iyidir gibilerinden bir konuda. Orada tartışılanları eğer okuduysan yada makine bilgin varsa sactan üretilmiş floyd roselar bu tarz (gövde üstü diyorum ben) bağlantıya uygundur. Eskiden bir gitarımında böyleydi (markası takeuchi). Jackson ve charvel dan çıkma fr ler, ibanezlerden çıkma trs model fr ler (hiç önermiyorum bence kötü) cort un birçok modelinden çıkanlar gibi birçok çeşit bulacağın floyd rose sistemi, bu gitara uyacaktır eğer ekstra bir durum yoksa. Orj. Floyd rose da olur schaller de olur ama çok pahalılar. İbanezlerin edge pro, edge pro 2 ve 3, low edge gibi çeşitleri ya olmaz yada olsada kıçı kalkacağı için sırıtır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hepinize teşekkürler arkadaşlar.Benim bir sorum daha olacak.Peki ben o floyd rose yuvasını dolguyla kapattırım sabit köprü takabilirmiyim ?
 
wolves demiş ki:
Hepinize teşekkürler arkadaşlar.Benim bir sorum daha olacak.Peki ben o floyd rose yuvasını dolguyla kapattırım sabit köprü takabilirmiyim ?
Herhangi bir luthier bu işi rahatlıkla yapabilir. Öneri:İst / Fatih Yılmaz... Diğer şehirlerden ismini duyduğum ama iş yaptırmadığım iyi luthierler var..

obican demiş ki:
Bence boşluk büyük değil, gitar fazla ufak :D
Evet minyon alet :D
 
Benim Washburn'ümde de aynı yuvadan var. Jackson, İbanez gibi daha içe gömük değilde FR vidaları bunun gibi kasayla aynı hizada. FR yi sabit köprü rahatlığında kullanmak için belki düşünülmüş olabilr yada sapı biraz daha açılı sevenler için tasarlanmış olabilir bilmiyorum ama rahat ve diğer FR sistemleriyle aynı ölçülere sahip...

Bu arada kasa cidden çok ufak :D :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
teşekkürler arkadaşlar.Floyd yuvasına dolgu yaptırıp ufalttırarak kilitsiz tremolo yapma kararı aldım.Ondan sonra buna uyacak ders kafalı bir sap yaptırmaya gelecek sonra.Umarım maliyeti fazla tutmaz.
 
Geri
Üst