ReZoNaNs Muğla

A

acusticarock

REZONANS
2008 yılının Ocak ayında Erdem Yıldız (Davul), Gökhan Hakan (Vokal/Gitar), Aytek Özvural (Geri vokal/Basgitar) tarafından kuruldu. Daha sonra Ersin Ağtaş (Gitar) ın da gruba dahil olmasıyla Rezonans bugünkü son halini almıştır. Grup alternatif rock, punk rock tarzında coverlar yapmaktadır. Kısa zamanda Muğla’da ses getiren Rezonans Muğla ili içinde çeşitli barlarda, etkinliklerde ve Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenliklerinde konserler vermiştir. Yakın zamanda Mabolla Performance Hall’da yapmış oldukları konserde dinleyicinin beğenisini toplamıştır. Ayrıca grup her Salı Mabolla Performance Hall'da sahne almaktadır.

Grup Elemanları:
Gökhan HAKAN (Vokal-Gitar): 13 Ekim 1987’de İzmir’de doğdu. Müziğe 15 yaşında ailesine yaptığı baskılar sonucu klasik gitarla, klasik müzik çalarak başladı. Lisede kurduğu Orion adlı okul grubunda gitar-vokal olarak müziğe ilk amatör grup düzeyinde adımını attı. Grubuyla birçok yarışmalara katıldı ve gitar, solist dallarında birçok birincilik kazandı. İzmir’de kültür merkezlerinde, fuar Açıkhava gibi yerlerde konserlerde bulundu. Ayrıca bir yandan kendi bestelerini yapıp demo kaydettiği proje grubunda yer aldı. 2005 yılında Muğla Üniversitesi İstatistik Bölümünü kazandı ve burada Justice ve Altüst adlı grupların kurulumunda rol aldı. Altüst grubuyla da kendi bestelerini yaparak büyük beğeni topladı. Daha sonra 2008 yılında Rezonans’ın kurulmasında rol oynadı. Beğendiği sanatçılar ve gruplar; Blackfield, Opeth, Placebo, Tool, Green Day, Haggard, Metallica, Mozart, Rage Against the Machine, Mor ve Ötesi, Duman.

Ersin AÐTAŞ (Gitar): 8 Mart 1986’da Tunceli’de doğdu. Müziğe uzun zamandır ilgisi olmasına rağmen üniversitede elektro gitar çalarak başlayabildi. 2006 yılında Muğla Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkisi Bölümünü kazandı. Kısa zaman sonra Gökhan, Aytek ve Erdem’ in yaşadıkları eve dahil olarak bu tutkusunu ileriye taşımak için adım attı. Tutkusu, kendisini kısa zamanda geliştirmesini sağladı ve Rezonans’ta gitar çalmaya başladı. Beğendiği sanatçılar ve gruplar; Kurban, Blink 182, Green Day, Duman, 30 Seconds To Mars, Mor ve Ötesi, Çilekeş, Placebo, R.E.M., Kreş, Metallica, Panik.

Eren UYGUR (Bas Gitar): 31 Ocak 1987'de Çanakkale'de doğdu.Müziğe 12 yaşında klasik gitarla başladı.Çeşitli gruplarda klasik,bas,elektro gitar çaldı ve konserlere katıldı.2006 yılında Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği Bölümünü kazandı ve ortaokul arkadaşı olan Aytek aracılığıyla Rezonans ile tanıştı.Rezonans haricinde kendi bestelerini yapan,metal müzik türünde bir proje grubunda bulunmaktadır.Beğendiği sanatçılar ve gruplar;Megadeth,Slayer,Opeth,Testament,Pantera,Tool,Blackfield,Dream theatre,Iron Maiden,Hasan Cihat Örter,Erkan Oğur,Mozart,Stanley Jordan,Les Claypool,Soilwork,Müzeyyen Senar.

Aytek ÖZVURAL (Bas Gitar): 21 Eylül 1987’de İzmir’de doğdu. Müziğe 9 yaşında klasik gitarla başladı. TRT Çocuk Korosunu kazandı. Nota eğitimine Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde devam etti. Daha sonra rock müziğe ilgi duydu ve kendi bestelerini yapmaya başladı. 2005 yılında Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölümünü kazandıktan sonra Justice adlı grupta elektro gitar çaldı. Grup olarak rock festivalinde yer aldı. Daha sonra davulcunun gruptan ayrılmasıyla grup dağıldı ve kendi projeleriyle ilgilenmeye başladı. Ev arkadaşları olan Gökhan ve Erdem’le birlikte Rezonans ‘ı kurdular ve grupta bas gitar çalmaya başladı.2010 yılı 2. dönem için Erasmus öğrenci değişim programıyla Macaristana gitmesi nedeniyle gruba bir süre ara verdi. Beğendiği sanatçılar ve gruplar; Pink Floyd, Janis Joplin, The Doors, R.E.M., Mor ve Ötesi, Muse, U2, Placebo, Blackfield, Opeth.

Erdem YILDIZ (Davul): 8 Şubat 1987’de Tekirdağ’da doğdu. Müziğe üniversitede davul çalma tutkusunu gerçekleştirerek başladı. 2005 yılında Muğla Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkisi Bölümünü kazandı. Kendi davulunu edindikten sonra Rezonans’ın kurulmasında rol oynadı. Günden güne sahne performansıyla daha çok beğeni toplayan Erdem, grubun tanıtımı konusunda aktif rol almaktadır. Beğendiği sanatçılar ve gruplar; Kurban, Pink Floyd, Janis Joplin, The Doors, R.E.M., Mor ve Ötesi, Muse, U2, Placebo, Blackfield,Metallica, Opeth, Lamb of God, Godsmack, Disturbed, Duman, Kreş.


http://www.facebook.com
REZONANS

www.myspace.com/rezonanstr
 
Geri
Üst