Yardım yardım yardım ( squier araştırması )

Arkadaşlar bi kaç gündür arkadaşımın squierini deniyorum.Gitarın tonları acayip hoşuma gitti ve klavyeside gerçekten çok rahat.Gitar kore üretimi bir gitar fakat gitar hakkında nedir ne değildir pek bir bilgim yok.Seri numarası S 910309 tam olarak bu arkadaşlar.Gitar hakkında bilgiye ulaşabilenler varsa yardım ederse çok sevinirim.Üretim yılı,malzeme v.s belirtirseniz çok memnun kalırım.Sağlıcakla kalın...
 
Squierin bir özelliği yoktur. Denk gelmiştir. Amfi gitar pedal vb. birlikteliiği kulağına iyi gelmiştir. Klavyesinin ağacı açık renk mi koyu mu? Aynısından bulmak kolay.
 
Amerikanla karşılaştırılamaz da üst seviye amerikanları bırakın üst seviye meksikalar duydum/gördüm.
Bu arada myspace'inizdeki strat resimli kayıt cok hoş olmuş.
Strat'ınız oysa gayet güzel.Relic strat herkese nasip olmaz..
Neyse konuyu dağıtmayalım :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
öncelikle herkese teşekkürler cevaplar için...
@atalay
Sapın rengi açık.Koyu renk değil.
@kont87
Daha önce amerikan fender denemiştim.Onunla kıyaslama işlemine girmedim tabii :) .Dikkatimi çeken nokta o fenderin dolu dolu clean tonlarına ve overdrive tonlarına yaklaşmamdı.Pedal v.s kullanmadım.Amfi de micro cubedü :)
 
unutmuşum, malzeme vs. hakkında da soruların olmuş. gerçi tıkladıysan görmüşsündür, bu konuda bir bilgi yok linkte. seri numaralarından bu tür bilgilere ulaşmak gibson ve fenderlerde sözkonusu değil gördüğüm kadarıyla. genelde sadece üretim yeri, fabrikası ve yılı bilgisine ulaşılabiliyor. her modelin malzemesi standart olduğu için, model bilgisine dayanarak kullanılan malzemenin niteliğini nette daha kolay bulursun.
 
Sürekli olarak gördüğüm bir şey var, Fender, Gibson'un Epiphone'lara gösterdiği özeni Squier'lara göstermiyor. Epiphone'lar Gibson kalitesine yakın dururken Squier'lar Fender kalitesine uzak kalıyor. Fender'e yakın kalitede Squier bulmak bu yüzden şans işi. Ama donanım, ama manyetik ama ağaç, Fender bir yerden mutlaka çok kısıyor Squier'da. Gibson severlerin şansına Epiphone fabrikayı Çin'e taşıdı ve fiyatları da eskiye göre düştü.
 
Korelerde iyi Squier yakalama şansı var. Fabrika Kore'den yanlış hatırlamıyorsam Endonezya'ya taşındı daha sonra ve Squier kalitesi iyice düştü.
 
Eskidende squier şimdiki gibi squier di... Artısı eksisi yok ha şans işi tutar herhangi bir squier e göre çok daha iyi bir iki tane aralarından çıkar. 90 küsür model squier de 300 lira 2010 squierde 300 lira.
 
Yok be, benim gördüğüm Endonezyalar Koreleri aratıyor. Bana mı öyle denk geldi hep bilmiyorum ama Koreler dışında kullandığım Squierlar, özelikle de son zamanlarda çıkanlar hiç bir açıdan eski Koreler kadar tatmin etmiyor ve güven vermiyor bana.
 
Vallahi imkanım olsa deneyelim diyicem hep beraber ama...Gitarın resimlerini çekip koyucam yarına doğru belki daha bi açıklayıcı olur.Cevaplar için herkese tekrardan teşekkürler...
 
Geri
Üst