Kıvılcım müzik fender distribütörlüğü

Senkop Müzik getirmeye başladı Fender gitarları. Ayrıca TNT Fender'in distrübütörü değil diye biliyorum. Yanlış biliyorda olabilirim. O ayrı mevzu :)
 
Zuhal aldı arkadaşlar.Bizzat görüştüm.İlk parti mal geldi (ankara icin konusuyorum)
Kıvılcıma oranla %20 daha ucuz satıyorlar.(bazı ürünlerde)
American standard 2000 dolardan 1800 dolara düştü.
 
Zuhal müzik Türkiye deki müzik piyasasında giderek tekelleşmeye doğru gidiyor anlaşılan. Bir kaç sene sonra tüneldeki birçok mağaza kapanmaya başlarsa şaşırmamak lazım.
 
Hocam 4C yi bilemem.Zuhale gidip direk sorarsanız size acıklama yapacaklardır.
Ankara zuhalde alt kata inerseniz ilk parti malları görürsünüz.2. parti malların 2 hafta sonra geleceğini ve ampler olacağını söylediler bana.
 
sonunda dualarım kabul oldu. Kıvılcımın bana sattığı ve bir dönem gitardan soğumama sebep olan o problemli Telecaster'ı aldığım günden beri asla ama asla dükkanın vitrinine bile bakmadım. Zuhal Müzik getirse keşke derdim hep... Getirdi de çok da iyi oldu.
 
O dönemde tecrübem olmadığından yaşım da baya küçük olduğundan, böyle koştura koştura aldım gitarı çok da incelemedim çünkü zaten o dönemde hem istanbulda oturmuyordum hemde ilk Squier Standard da olsa ilk Telecaster'ım olacaktı. Neyse aldım gitarı, haftada bir sap ayarı istediğinden (sap sürekli öne doğru geliyordu sap ayarına gitmeye başladım. Gözüm gibi de bakıyordum gitara, sabah sap ayarı yaptırıyordum tekrar öne doğru geliyordu sap, soğudum resmen gitardan. Çok çok güvendiğim aynı zamanda çok yakın dostum olan bir arkadaş, fretlerin çok yıpranmış olduğunu büyük ihtimalle iade edilmiş bir gitarı sattıklarını söyledi bana...

Aynı zamanda satıcının ben gitarı alırken peşin fiyat üzerinden anlaşmıştım. Banka kartından nakit çekmenin para vermek ile farkı olmayacağını düşünerek, istanbulda para çek getir olayının da çok riskli olduğundan. "Banka Kartından nakit çeksek bir farkı olur mu?" sorusunu sorarken adam daha cümlemi bitirmeden sesini yükselterek "Hem nakit diyosun hemde kart diyosun kardeşim olur mu öyle şey" diye çıkışıp sonra bahsettiğimin banka kartı olduğunu öğrendiğinden "haa olur ozaman" tavırları da çok soğuttu beni.

Her neyse o hevesimin içine etti adamlar. 6 ay falan bıraktım gitarı. Gittim çok ucuza sattım sonra. Alana da tek tek anlattım bütün derdimi. Gittim başka bir mağazadan Squier standard tele aldım. Onda hiç bir sorun yoktu.
 
Bu arada dün oradaydım.Sordum bu distribütörlük olayını.Adam dedi ki "4-5 ay içinde sadece fender shop olacak burası.Diğer gitarlar gidecek,sadece fender satılacak" ve bayağı indirimli olacakmış
 
xhornetx
Çok büyük geçmiş olsun,eski de olsa üzüldüm.Sapı çatlak strat ya da teleydi bu forumdan birisine satılmıştı resimleri de vardı hatta.Kıvılcıma b-stock ürünlerin geldiğini söyleyenler de vardı.Onu bilemem ama kendim test ettim (malesef 1 gitarda deneyebildim) kendi stratım kıvılcımdaki denediğim strattan daha iyi.Tellere boş vurduğu zaman gitarı yere dik koyunca sapın oynaştığını ellerimle acaip hissediyorum.Kendi gitarımın akustik tınısı klasik gitarımdan(admira paloma) ve 3-4 tane akustik gitar(fazla bi tecrübem yok akustikler hakkında) tınısından daha iyi.
Kıvılcımdakinde ise ton biraz daha ölüydü.Tizler cok belirgin değil basslar biraz dengesizdi.

Lespaulfender: o dediğin bence pek mümkün değil(sadece o zuhal bayisi icin olabilir ben genel konusacağım)Adamlar marshall ve ibanezden gayet güzel kazanıyorlar.Fenderle işleri aksatmak istemezler..
2800 lirayı herkes american fendere veremez(1800 dolar nakitte öyle dediler)
 
Lespaulfender: o dediğin bence pek mümkün değil(sadece o zuhal bayisi icin olabilir ben genel konusacağım)Adamlar marshall ve ibanezden gayet güzel kazanıyorlar.Fenderle işleri aksatmak istemezler..
2800 lirayı herkes american fendere veremez(1800 dolar nakitte öyle dediler)

Showroom u demiyorum zuhal mağazası öyle olacakmış sadece.Bizzat gittim konuştum bunlar ne olacak dedim gidecek dedi güldü.1.5 ay sonra tadilata gireceğiz dedi
 
Kont87: Teşekkür ederim. Lisede yemeyip içmeyip biriktirdiğin harçlıklarını hayalindeki gitarın Squier olanı için veriyosun. Ve ayar yaptırmaktan gitarı çalamıyorsun. Kıvılcıma olan kin ve nefretimi anlatamam. Paradan da geçtim, şu an hayatımın çok büyük bir parçasını oluşturan müziğe 6 ay gibi ciddi bir süre ara vermeme neden olmalarından dolayı bu kin ve nefret. Bir şekilde çıkar ama onlardan, buna inanıyorum.

Şu anda Epi Std Les Paul'üm var (hatta bugün sap ayarı yaptım :D ) çok da memnunum ve hayalim olan amerikan standart strat'ı alacağım 1,2 ay içerisinde, Senkop ile konuştum distrübitörlüğü biz aldık dediler nekadar doğru bilemiyorum. zuhal ise sadece dağıtımıyla ilgileniyormuş. Ya senkop tan 0 Amerikan fender std alacağım yada SRV müzikten yıllanmış bir Strat alırım artık bilemiyorum. Şu anki gitarı asla satmam. Çok ayrı bir yeri var benim için. Son 2 gitarım olacak bunlar benim için artık. İnşallah kazasız belasız bir Amerikan Fender Strat indiririm.

Sonuç olarak ben gitara sürekli değişen bir ekipman gibi görmek yerine, resmen çocuğum gibi bir duygusal bağ kuruyorum. Bu forumdan alışveriş yaptığım insanlar oldu. Daha önce ne yüzlerini gördüğüm ne de tanıdığım insanlardı. Hiçbiriyle sorun yaşamadım. Ama yıllardır olan ve Fender Distrübitörü diye geçinen bir dükkan bana ağza alınmayacak küfürler ettirdi. Tanrı kötü insana rast getirmesin...

Bu arada senkop ile ilgili bildikleriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
 
Size tavsiyem 0 fender strat almamanız yönünde.

SRV ye giderseniz bir sürü deneyip alabilirsiniz.
Bende de american standard var bazen düşünmüyor değilim ''cort evl x4 ü satmasamıydım?'' diye.Herşey güzel de metal calamıyorsunuz.500liralık gitarın veremediği herşeyi veriyor.Fakat verdiği şeyleri de veremiyor :)
Manyetik takmak da bi yere kadar.H-s-s olanını secerseniz başınız ağrımaz..
 
Kont87: SRV müzik benimde ilgimi çekti. Orası iyi bir yere benziyor gerçekten. H-s-s düşünmüyorum açıkcası. Çünkü zaten çok metal çalmayı ve dinlemeyi sevmiyorum. ve S-s-s stratlardaki bridge manyetiğinin hafif eğik duruşu çok hoşuma gidiyor.

Orada çok güzel bir Artic White vardı rosewood klavyeli onu kaçırdığıma çok üzüldüm ancak birdahaki artic white benm olablr :D
 
Geri
Üst