İnceleme Digitech Gnx 3000 Kullanıcıları

öncelikle alıntı bi inceleme ile girmek istiyorum.

Özellikler;

*45 amfi modellemesi (gitar, bass gitar ve akustik gitar)
*25 kabin modellemesi (gitar ve bass gitar)
*Dİgitech' in geliştirmiş olduğu GeNeTX™ Multi-Modeling™ teknolojisi
*Single ve Humbucker manyetik modellemesi
*36 programlanabilir efekt, tek seferde 11 efekt kullanabilme
*Toplam 195 olmak üzere, 130 fabrika, 65 kullanıcı ton hafızası
*Bilgisayara usb bağlantısı
*Xlr ve 1/4" stereo çıkış (mixer, pc vs bağlantısı için)
*Phantom power içeren mikrafon pre amp
*Hazır 80 adet davul ritmi
*Pro Tracks Plus™ kayıt programıyla birlikte geliyor
*6 kanal 24 bit e kadar kayıt destekliyor.
*GNX 3000 usb ses kartı olarakta kullanılabiliyor.


Kişisel yorumum;

Bugüne kadar gördüğüm en güzel efekt işlemcisi. Kayıt yaparken yaşadığımız ses kartının şişmesi, ısınması gibi problemleri hiç bir şekilde yaşamıyoruz bir kere. Usb' den aleti bilgisayarımıza bağlıyoruz ve pedalımızı usb ses kartı olarak görüyor.

Amfi modellemeleri ve kabin modellemeleri ayrı bir güzel. Gayet gerçekçi ve çok geniş bir yelpazesi var. Yumuşak blues tonlarından en sert metal tonlarına, akustik gitar tonundan, bass gitar tonuna kadar bir çok ton elde edeibliyoruz. Kullanımı bence çok rahat, ton ayarlayacağım diye başınsa cehennem azabı çekmiyoruz. Kullanıcıyla dost bir arayüzü var. Zaten bilgisayara bağlayıp oradanda ton atayabiliyoruz alete. Amfi modellemelerinin ynaında efektleride gayet başarılıydı. Delay, reverb, chorus, wah wah vb. gibi efektlerin hepsini çok başarılı buldum. Expression pedalını ise istediğimiz gibi ayarlayabilmemiz daha bir güzel (volume, wah, whammy gibi) Extra olarak footswitch girişleri mevcut.

Üzerindeki pedallara tek tek efekt atayabilmemizde mümkün. Buda zaten çok az bir seviyede olan ton arasındaki geçişlerin bekleme süresini daha bir aza indiriyor.

Aletin tek kusuru çelik döküm olması, gavur ölüsü gibi ağır. Taşıyanı birazcık yoruyor. Heleki yurt dışından getirtirseniz ve çevirici adaptör kullanırsanız işiniz gerçekten zor .


Arkadaşlar bu processor ile ilgili detaylı bilgi hiçbiyerde yok. Kullanıcı arkadaşlar burada toplanıp birbirimizi bilgilendirirsek iyi olur diye düşünüyorum.

Bazı sorunlarım var . Aleti usbden bağlayınca ses kartı özelliği taşıyor fakat farkettim ki ses mono çıkıyor sebebini bilen açıklayabilirse sevinirim.Ayrıca her pedala ayrı efekt yükleme olayınıda henüz çözebilmiş değilim. Buyrun :)
 
gnx3 kullanmıştım uzunca bir süre ve oldukça iyiydi alet.hala whammy sini özlüyorum açıkçası.bahsettiğin her pedala ayrı efekt olayı ile ilgili sanırım 4. ve 5. pedallara aynı anda basacaksın stompbox moduna alacaksın ve takılacaksın.Bu arada gitardan gelen sinyal mono olacagı için çıkan ses de mono olacaktır ama arkasında stereo out mevcut eğer stereo efekt kullanıyorsan stereo dan çıkış alabilirsin...birçok kişi sevmez ama digitech in gnx serisi başka bi güzeldir...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekür ederim dediğiniz gibi denicem. Tek stereo çıkış yok ama kulaklık çıkışı var onu kullanabilirim heralde:) . Aslında digitech markası banada çok itici gelir. Ama bu aleti kullanınca şöyle bi düşünce oluştu kafamda : 'Digitech markasının prestijini kurtarıcak bi alet varsa o da gnx3000dir:)'
 
Gnx3 te left ve right olarak 2 çıkış vardı left olanı mono right olanı stereo idi.3000de de bu şekilde ayrılmışsa mantığı aynıdır.digitech bazı pedallar ve düşük modelleri konusunda evet başarısız(fiyat/perf. olarak değil sadece perf. olarak beğenmiyorum) ama gnx serisi ve eski rp ler bambaşkadır her türlü tavsiye edilir tarafımdan :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
gnx3000de L R ve kulaklık çıkışı var. Stereo için kulaklık çıkışı kullanılabilir sanırım ama denemedim. İnternetten küçük bi araştırma yaptım . şemalarda Lnin bi amfiye Rnin başka bir amfiye takıldığını gördüm. demek ki bu şekilde stereo alınması tavsiye ediliyo :). Her pedala ayrı efekt olayını çözdüm sayılır. önce amfimizi seçiyoruz. ikl pedal amfinin kanal seçişi oluyor. ikincisi stompbox yani istediğimiz bi dist pedalını seçiyoruz. üçüncüsü normalde chorus ama istediğimiz başka bi efektide yükleyebiliyoruz (phaser , flanger vs.). dördüncüsüde delay oluyor. Sonuç olarak 65 kullanıcı hafızası olduğu için sanırım 65 setup kurabiliyoruz alette :)

Ama yine bi sorun var. wah pedalını switchle pasif yapmanın bi yolu yok. ancak bank numarası değiştirmeniz gerek bunu yapıncada tüm setupı değiştirmiş oluyorsunuz. bu da aletin küçük bi eksisi sanırım :)
 
Geri
Üst