jackson vs ibanez?

Jackson mı İbanez mi?


  • Toplam oy veren
    42
2. el alirsan cok daha iyi gitarin olur, sifir alirsan da modeller belli muzikenstrumani.com , mydukkan.com ac havale fiyatlarina bak 1000 tl ye en yakin modelleri belirle. Hepsi ayni sayilir zaten..
 
2. el bir Jackson DK2M al derim ben. Tabii manyetik dizilimi seçimine göre model değişiklik gösterebilir. DK2 de düşünebilirsin H-S-S daha çok işime yarar diyorsan mesela. Ama kesinlikle Jackson diyorum, Ibanezcileri de şiddetle kınıyorum. :D Kavga etmem ama kimseyle, benim ısınamamamdan kaynaklanıyor bu durum. :)
 
kötü gitar istemiyorum walla.squierla devam,paramı biriktirsem?seneye filan.günde 7 8 saat egserzis yapıyorum,iyi bi gitar walla şart.
 
progressiva, rgt42dx önermiş ben aldım gitarı hicte pişman değilim. rock metal tarzıda düşünüyosan maun gövde gayet sert tonlar verio infinty manyetiklerle bile. emg modifiye yaparsan tonlar daha da tatminkar olur elbet. neck thru sap ve inceliği ve kullanımı gayet rahat. ama şunu söliyim ltd gitar satıp aldım ibanezi klavye ltdye göre tabiki daha rahat ve ince ama yüksekliği daha fazla perdelerde daha geniş geldi. tabiki calıp denemek lazım bi arkadaşımda (kullanmadım direk kullanmış gibi yorum yapmıyım) jackson gitarlarının sapı ibanezler kadar ince değil diyordu ( kendisi dxmg kullanıyor, dk2m ye göre farklılıklar olabilir ) neyse rgt42dx düşünürsen sorularını yanıtlayabilirim aklında bu gitar varsa
 
RGT42DX iyi gitar bence. Yukseklik ayarini yapabilirsin Mendoza iyi birine goster yaylarla Floyd Rose la sap ayariyla falan teller baya baya iniyor. 2. el olaraksa benim de ilk tercihim Gibson LP Studio oneririm. Faded veya Raw Power degil ama. LP Studio sadece. Alicam nasipse 2 ay sonra vs.
 
yok yüksekliği tel ayarı olarak söylemedim köprünün durum iyi, sapın yüksekliği fazla eski gitarıma göre yada genişlikmi diyim nası bilemedim =) kafamda güzel iyice bi zor oldu =))
 
Jackson klavyesi daha geniş oluyor tellerin birbirlerine göre aralıkları daha fazla oluyor. Bu tercih meselesi... ben dar klavyede teller birbirine yakın olduğu için daha zor çalıyorum mesela dokunmamam gereken bir tele parmağım istemeden dokunabiliyor ve istemediğim sesler çıkabiliyor. Kimisi de dar klavye tercih eder. bende gitar alırken 2.el jackson tercih ettim pişman değilim en azından ilerde satmayı düşünsem bile fazla zarar edeceğimi sanmıyorum. O yüzden temiz 2. el gitar almak daha mantıklı gibi. Gitar seçmek zor iş cidden kolay gelsin.
 
Geri
Üst