jackson vs ibanez?

Jackson mı İbanez mi?


  • Toplam oy veren
    42
obican demiş ki:
90-95 arası Pro serileri emin ol USAlerle aynı sınıfta falan değiller, arada gayet belirgin farklar var. İlla ki kıyaslanabilir kadar iyileri çıkmıştır ama hepsi en üst Amerikanlarla aynı falan denemez. O sitedeki arkadaşın kendi gaza gelmesi o biraz.
seninde yazılarını okudum abi.sen de işi biliyorsun.:) 1000 liraya ne alayım?bi yol göster?
 
obican demiş ki:
90-95 arası Pro serileri emin ol USAlerle aynı sınıfta falan değiller, arada gayet belirgin farklar var. İlla ki kıyaslanabilir kadar iyileri çıkmıştır ama hepsi en üst Amerikanlarla aynı falan denemez. O sitedeki arkadaşın kendi gaza gelmesi o biraz.

Ben 1990 yılında bir Professional aldım, bir de 99 da USA fabrika siparişi KV2 aldım. İkisi de muhteşem ve arada bir fark yok. Klavyeleri tıpatıp aynı. Japon modelleri her zaman Amerikanlarla aynı kefededir. Her ikisini de yıllardır çalarım oradan biliyorum. Hani bazı şanssız arkadaşlar sahip olmuştur öylelerine o başka.
 
Tahminen ben ikisinden de daha fazla sayıda örnek çaldım ve/veya sahibi oldum, 90-95 arası Japon Jacksonlar sonraki yıllarda çıkanlara göre genelde daha iyiler, ancak yine de istisnaları olsa da USA Select Series kadar iyi değiller.

Ayrıca Fender aldıktan sonra kalitenin düşmesi de bence söz konusu değil.
 
Fender konusunda aklın şaşar neler gördüm. 25 yıldır gitar çalıyorum, henüz bir tane USA gitarın "evet bu daha iyi" diyeceğim bir yönü çıkmadı. Çıkmaz da, çünkü Japonlar o zamanlar iyi iş çıkarttılar ve anladığım kadarıyla Amerikan firması bir fark yaratmak ve kalite tekelini ellerinde tutmak için Japonya kolunu kapattılar.

Herneyse, ben şans eseri o zaman bir tane edindim, halen aynen tüm albüm kayıtlarında cayır cayır gidiyor.
 
Duke_of_Rock demiş ki:
Atalay demiş ki:
Bende her ikisinden de var ve ciddi sert tonlar daha çok Jackson dan çıkıyor ancak RG serisi Ibanezim de pek eksik sayılmaz ancak ton farkları büyük. Her ikisi de ayrı hikaye anlatıyor. Sadece metal yapmak için illaki Jackson ve iyi manyetikler lazım.

benimde duyduğum bu abi.tşk
ibanezden sert ton alınmaz jacksondan alınır olayı tamamen yanlış. fenderle bile metal yapan dünya kadar adam var çoğu trash grubunda lespaul kullanılıyor. ibanez kullanan dünya kadar metal grubu var. daha evvelde söylediğim gibi markaları değil modelleri karşılaştırınız.
 
Halil kardeş halen aynı konuyu çeviriyorsun. Arada ton farkı var yapma lütfen. Telecaster ile de metal yapılır :) Ancak elime bir Jackson alıyorum bir de Ibanez (ki 3er modeli var her ikisinden de) Jacksonun yerini Ibanez tutmuyor. Kullandığın modellere göre Ibanez değişiyor, ancak Jackson değişmiyor, her solidbody modelde sert geliyor.
 
Atalay demiş ki:
Halil kardeş halen aynı konuyu çeviriyorsun. Arada ton farkı var yapma lütfen. Telecaster ile de metal yapılır :) Ancak elime bir Jackson alıyorum bir de Ibanez (ki 3er modeli var her ikisinden de) Jacksonun yerini Ibanez tutmuyor. Kullandığın modellere göre Ibanez değişiyor, ancak Jackson değişmiyor, her solidbody modelde sert geliyor.
tamam kardeşim haklısın jackson metal gitarı zaten jacksonun rr ler ve kevin bond dışında gitarı yok ibanezinde hepsi rg serisi. jacksonla ibanez arasında ton farkı var demek 100lerce model gitarı hiçbir özelliğine bakmadan karşılaştırmak anlamına geliyor. bu bana eski laylaylom çalışanlarının genç metalcilere yüksek fiyattan kakaladığı dandirik v kasa jacksonları hatırlattı. en sevdiğim death metal gitaristi james murphy bile senelerce ibanez kullandı. keza telecastera modifiye yapıp kullanan core grupları bile var. yine jacksonun bazı modelleri fusion gitarisleri arasında oldukça popüler. ben sadece o bu gitarı şu bu gitarı denmesine karşıyım bu markadan çok modelle ilgili. her solidbody modelde sert geliyor cümlesi kafi benim için teşekkürler.eskiden çalıştığım stüdyoda washburn n1gitarla jackson ps1 kullanıyorduk. gelenlerin çoğu jacksonu çalmak için kapışıyordu aslında bilseler n1 in nasıl metal gitarı olduğunu :D
 
ya yok ben nedendir bilmem ama pek sevmem trigonu. her ne kadar gitarlarımı ordan almış olsamda, sanırım uzun saclı 2 adam var çalışan, biri kısa boylu sahibi sanırım oranın =) onların dükkandan girinceki bakışları kötü etkiledi beni ısınamadım oraya =)))
 
1000 liralık bütçeni baz alacak olursak "kaliteli" ve sıfır bir jackson ya da ibanez alman bence zor. Şu anki fiyatlar ne alemde bilmiyorum ama bu bütçe endonezya yapımı bir ibanez ve hint yapımı bir jackson'a ancak yeter. Şayet bütçen bunun iki katı olsaydı ve sıfır km bir gitar düşünüyorum deseydin sana Ibanez'in Prestige serisini önerirdim. Jackson'ların Japon üretimleride var ama ben Jackson'un Amerikan üretimi dışında "0" km alınmasını pek desteklemiyorum. Eğer 4000-5000 gibi bir aralık olsaydı Ibanez'in JEM serisinden seç beğen al derdim :D
 
Çok ilginçtir ki ucuz-orta kalite Ibanezlerin clean tonları hiç fena değil ancak distortion girince sustainsiz kalıyorlar, uygun compressor gibi ayarlarla toparlanabiliyor en azından konserlik ve evde çalmaya götürüyor. 1000 TL ye birşeyler bulunur ancak bende hastalık var illa ki Sm , EMG ya da Dimarzio filan takacağım :) 1000 TLye ikinci el denenerek Jackson da neden olmasın? Kullandığınız amfi ya da sistem ne ise bir gitarın tonu orada sizi ihya ediyorsa hi-end düşünmediğinize göre bence uygun olan gitar odur zaten.
 
İbanezler fiyatlarına göre güzel aletler fakat cidden manyetik yoksunu gitarlar. Misal prestige serilerindeki Dimarzio-İbz manyetikler... Tamam hak var iyi iş gören, gitarın karakterini güzel yansıtani çıkış gücü orta ve bass - tizleri biraz soft manyetikler. Atalayın dediği gibi bazı olaylarda gerçekten yetersiz kalıyor, ha iş görüyor fakat iş tatmin konusuna geldiğinde gerçekten eksiklik hissettiğiniz şeyler olmuyor değil...

Adamların yaptığı gitarın fr sistemine bakıyorsun ve orjinal fr den hiç aşağı kalır yanı yok hatta artıları bile var. Burgular desen, işçilik, malzeme vs kısaca kullanılan herşey harikulade. Ben isterdim ki şu aletler bir breed yada evo setle çıksın yada modifikasyona uğramış biraz daha bassı ile oynanmış ama hakkını verecek manyetikler görmek isterim. Üzerindekiler ne kadar güzel olsada biraz daha güçlü manyetikler istemiyor değiliz.
 
smtzdmr, zaten o manyetik konusu sadece signature gitarlarda varoluyor. Onlar da sanatçı ne kullanıyorsa mecburen koyuyorlar. İnan bir JS1200 cillop gibi gitar ancak sadece Satrianiye özel bir ufak kesim farkı için o gitara lüzum yok. Tremolo sistemleri düşük modellerde de mis gibi çalışıyor ve bir çift iyi manyetikle iyi sound alabiliyorsun.
 
Valla japon ibanezler işçilik bakımından kalite bakımından hiç fire vermiyor. Bugüne kadar gördüğüm bu , yalnız son Zuhal de gördüğüm jacksonlar çok değişikti iyiside vardı kötüsüde, jackson da bozulma bariz.
 
Şu da benim için ilginçtir, en az 4-5 gitar gördüm internetten 2.el ibanez ve sapı çatlamış. Jacksonda ise şimdiye kadar görmedim hiç... Tabi genelleme yapmıyorum fakat ibanez orta sınıf gitarlarında olabiliyor bu tarz şeyler.
 
Geri
Üst