mixer konusunda yardım lütfen..

selamlar arkadaşlar bi sorum olucak bilen arkadaşlar varsa yardım lütfen. ben birtane küçük mixer alıcam kayıt için ama kafamda soru işareti var. mesela xenyx 1002 behringer bir mixere gitarımı bağlıyabilirmiyim ve bağlarsamda haporlörden ses alırmıyım veya gitar kaydımın illa iyi olması için power mixeremi ihtiyavım var lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.. teşekkürler.
 
Üzerinde powerı olmayan bir mixeri ancak arabirim olarak kullanırsın. Enstrümanları mixere girersin, mixerden pc ye gönderirsin. Ses kartın tek kanallıdır sen 3-4 kanallı hücum kayıt almak istersin, yazdıgın ufak mixer o işi görür.

Yazdıgın mixerde power yok ve mixer doğrudan hoparlöre bağladığında ses duyabilmen için mixeri bağladığın speakerların kendi power amfisi olması lazım yani aktif bir speaker olması lazım. Powerı olmayan mixerlerin çıkış sinyali line seviyesindedir ve harici bir amplikasyon olmadan ancak bir kulaklığı besleyebilir. Evimizde kullandığımız her türlü 5+1 hoparlör setinin, masaüstü hoparlörlerin kendi içinde ufak da olsa power amfisi vardır (Fişi elektriğe bağlarsın ordan aldığı güç ile hoparlörlerine ses verir) ve mixeri bunlara bağladığında ses alabilirsin.

Power mixerin normal mixer ile kayıt kalitesi açısından bir farkı olmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
pekala anladım yardımcı olduğun için tşkkür ederim yani gitar kaydımı ve vokal kaydımı bu mixerle rahatlıkla yapabilirmiyim? ses kartım emu 1212m. evimde power mixerim zaten var ama universitede olduğum için bulunduğum yerde kayıtlarıma devam etmek istiyorum oyüzden bu tür mixerler işimi görürmü diye merak ettim... bunun haricinde küçük önerebileceğin mixer varsa memnun olurum...
 
Geri
Üst